Idioţii Europei

Sorin Roşca Stanescu
Miscellanea / 10 noiembrie 2021

Sorin Roşca Stanescu

Un ziar important din Germania, în urmă cu câteva săptămâni, s-a făcut că analizează situaţia dramatică a României din perspectiva numărului record de oameni infectaţi şi de morţi. Şi s-a exprimat referitor la români în sensul că sunt idioţii Europei. Exact aşa a scris semnatarul articolului, aprobat fiind de şefii lui şi probabil aplaudat de sutele de mii de cititori. Şi iată că vine reversul. În Germania se înregistrează cea mai înaltă rată de îmbolnăviri de la începutul pandemiei. Şi noi acum ce să facem? Să spunem la rândul nostru că nemţii sunt idioţii Europei?

Că aşa stau lucrurile în Germania, unde Guvernul se laudă că a reuşit să vaccineze circa 80% dintre cetăţeni, că, iată, acum acolo se înregistrează cea mai înaltă rată de infectări cu Covid de la debutul pandemiei şi până în prezent, nu o spun eu, nu o spune nici europarlamentarul Cristian Terhes, care ne-a furnizat informaţia, ci una dintre cele mai importante agenţii de ştiri din lume, Reuters, într-o analiză făcută publică pe data de 8 noiembrie. În timp ce în România, care în mod dramatic s-a imunizat în masă, prin infectarea care s-a produs tot în masă, acum pandemia stagnează şi începe să scadă în intensitate, în Germania viitura abia urmează. Au fost românii idioţii Europei? Sunt astăzi şi vor fi mâine nemţii idioţii Europei? Nicidecum. Când un ziar important din Germania ne-a jignit într-un mod nemaiîntâlnit de la al Doilea Război Mondial încoace, niciun demnitar al statului român nu a tresărit. Nu a reacţionat preşedintele Klaus Iohannis. Poate că i-a şi convenit. După ce a vorbit despre Covid ca despre o simplă gripă, după ce mai târziu s-a lăudat cum că ar fi pus capăt pandemiei, în urma şedinţelor pe care le-a tot făcut la Cotroceni pe această temă, după ce ne-a dat indicaţii de zeci de ori să ne spălăm pe mâini, să păstrăm distanţa socială, să purtăm mască şi mai nou să ne vaccinăm, după ce el însuşi s-a preumblat zilele trecute prin Sibiu împreună cu prima doamnă a ţării fără mască, deşi masca era obligatorie prin lege, iată că preşedintele a tăcut şi cred că a zis în sinea lui că e adevărat. Că românii chiar sunt nişte idioţi, fiindcă nu s-au vaccinat decât într-unul dintre cele mai mici procente din Europa. Deşi, să ne amintim, a existat o vreme când şi el şi premierul minţeau de îngheţau apele, afirmând contrariul. Cum că suntem fruntaşi pe ramură. Şi fiindcă am amintit de premier, a tăcut şi acesta. Nu a protestat sub nicio formă în numele Guvernului acestei ţări, atrăgând părţii germane atenţia că jignirea adusă cetăţenilor României este intolerabilă. Chiar dacă vine nu din partea unui oficial de la Berlin, ci din partea unui ziar. Cum adică? Premierul nostru guraliv, care se laudă necontenit cu false realizări, a fost incapabil să reacţioneze, atunci când cetăţenii pe care pretinde că-i reprezintă au fost insultaţi? Ministrul de Externe ce să facă? A tăcut şi el. La fel ambasadorul României în Germania. A pus batista pe ţambal. Dar cu opoziţia cum rămâne? Şi liderii partidelor din opoziţie au tăcut. Şi, ca să o spun pe aia dreaptă, cu excepţia mea, a tăcut şi presa. Oare trebuia să ni se facă tuturor ruşine?

Acest val patru al pandemiei coboară acum vijelios dinspre ţările nordice spre Europa Centrală. Şi loveşte năprasnic statele care s-au fălit cum că au cea mai înaltă rată de vaccinare. Şi pretutindeni sunt identificate de către guverne fel de fel de cauze. Şi niciunde guvernele nu recunosc că au greşit. Şi mai ales nu recunosc unde au greşit. Să vă dau din nou un exemplu pe care nu îl inventez eu. Exemplul oferit de cei mai buni specialişti din Germania. Cum explică ei performanţa negativă care deja a fost atinsă, în ciuda faptului că încă rata de infectare continuă să crească? Conform acestora, unul dintre motive este o şmecherie la care a recurs Guvernul Germaniei. Acolo testarea în masă era gratuită. Pentru a stimula vaccinarea, ce s-au gândit deştepţii din Guvernul de la Berlin? Să desfiinţeze gratuitatea testării. Iar astăzi experţii susţin că renunţarea la testarea în masă este una dintre cauzele creşterii necontrolate a ratei de infectare. Probabil că aşa e. Dar, în aceste condiţii, sunt cetăţenii Germaniei idioţi? Sau idioţi sunt cei care-i conduc şi, în paranteză fie vorba, din motive politice, pentru că se tot căznesc să-şi formeze o majoritate, au decis să relaxeze peste măsură restricţiile implementate până de curând?

Sunt idioţi cetăţenii României că s-au infectat şi pentru o vreme au devenit campionii negativi ai Europei? Şi că au murit pe capete? Vă răspund eu, în calitate de triplu injectat, dar şi de persoană care se pronunţă constant împotriva segregării celor care nu înţeleg că vaccinarea este necesară. În România, testarea nu a fost şi nu este gratuită. Deşi în multiple situaţii a fost şi este obligatorie. Deşi toţi specialiştii au afirmat că testarea în masă este una dintre soluţiile identificării din vreme şi tratării la timp a celor contaminaţi. Dacă românii ar fi fost testaţi, cum s-a întâmplat în Germania, până când un cap pătrat din Guvern a decis altfel, spitalele nu ar fi fost atât de pline cu cazuri grave şi ar fi murit mult mai puţini dintre concetăţenii noştri. Cât de vinovaţi sunt românii înşişi şi cât de vinovate sunt autorităţile? Autorităţile cărora nu le-a păsat şi care nu au procurat, cum se întâmplă în alte ţări, medicamentele necesare, astfel încât Covidul să poată fi lovit la temelie încă din primele momente ale infectării. Sunt românii idioţi că nu au găsit acele medicamente în farmacii şi nici măcar în spitale? Sau autorităţile sunt idioate? Sunt idioţi românii că, deşi se ştia că vine valul patru şi că rata de vaccinare e scăzută, Guvernului nu i-a păsat de faptul că nu avem suficiente locuri la ATI şi că le avem degeaba şi pe cele pe care le avem, în condiţiile în care spitalele nu se pot aproviziona cu oxigen? Cine e cu adevărat responsabil pentru toate deciziile contradictorii, multe dintre ele ilegale, adoptate de către Executiv? Cine e de vină că la nivelul politicii oficiale jucăm alba-neagra cu sistemul de învăţământ şi ne batem joc de copii?

Cine sunt adevăraţii idioţi din România, din Germania şi din alte state?

Opinia Cititorului ( 22 )

  1. SA NE AMINTIM CA ,,CUCU-SI STRIGA NUMELE" MEREU! NU?!

    1. Şi noi acum ce să facem? Să spunem la rândul nostru că nemţii sunt idioţii Europei? Daaaaa!

      Sunt idioti si nocivi. Degeaba incearca unii sa-i gaseasca vinovati pe politicieni sau pe alti romani, vinovati sunt dementii care editeaza acel ziar.  

    ...

    1. Corect, bine subliniat ! Lista haimanalelor poate continua cu alde chireac , ciuvica, pieleanu , ursu, samd

      Foame mare la ticalosii "curentati", dupa pierderea procesului de "reabilitare"...

      Am mai spus-o si altadata, duhorile pestilentiale emanate de hienele/jigodiile securistice patriciano-voiculesciene nu pot fi oprite decat prin marirea salariilor serviciilor de dezinsectie, deratizare precum si cele de ecarisaj ! 

    le-am trimis eu o opinie

    le-am urat succes cu ratele mari de vaccinare si le-am comunicat ca tarile nordice si cele vestice (germania inclusa) vor cunoaste curand cele mai inalte rate de infectari / decese din intreaga lume DATORITA INJECTARILOR IN DRACI ANTI-COVID  

    daca vreti sa le trimiteti un gand de bine aveti adresa mai jos:  

    leserbriefe at mopo punct de 

    1. asadar nu e nevoie sa se simta presedintele, opozitia sau altii de genul... astia sunt carpe politice castrate ... eu am putere, eu mi-am exprimat opinia fata de laturile publicate in asa-zisa presa germana

      va invit si pe voi sa aveti putere si sa ii contactati pe germani ... nu mai asteptati nimic de la clasa politica romaneasca... curand vor fi si omorati (dupa introducerea obligativitatii certificatului verde la munca) ... deci nu mai conteaza asa-zisii politicieni locali  

      "Tu" ti-ai exprimat opinia? Care "Tu"?! Un anonim? N-ai puterea nici sa zici cum te cheama, dar zici "eu am putere"? Mincinosule!

      taci laba trista

    Sa ne aducem aminte cat de idioti au fost ei cand niste anarhisti ca nazistii ...mai exact Hitler cu acolitii lui au pus mana pe putere la ei in tara si au adus lumea in cel mai sangeros conflict modial si le-a transformat tara in bucati la sfarsit...mi-e sila de alde Germany.

    teme false dezbatute din pacate si de srs . boala este boala si infectia este altceva . o fenta dupa care s-a dus si srs . de ex cei din " ziarul important" din germania stiu ca italia a scos 97 % din nr de morti cu covid din statistica lor ? adica au ramas 3 % morti de covid . propaganda foloseste aceiasi placa stricata , domle cei din civilizatie din vest sint prosti si noi destepti ? il puteti auzi pe butoiul maro chireac sau pe istericul coita spunand des asta . vorba lui becali , mai vedem peste vreo doi ani cine sint idiotii europei . iar cei care vor sari sa spuna ca becali e un cioban , le reamintesc ca are clinica cu doctori excelenti , care li se falfaie de propaganda si l-au invatat ce trebuie . daca sars cov este asa periculos , de ce numarul de morti zilnic este acelasi ca inainte de pandemie ? daca acum sint 2,3 sute de morti pe zi de covid , unde sint cele 2,3 sute de morti care erau cand nu era covid , nr de morti fiind constant de 700 de morti zilnic ?

    Scris pătimaș, dar pe bună dreptate.

    O sa mai existe acest subiect Covid sau cine știe ce alt virus încă o mie de ani pace. 

    Și când o sa fie vaccinați și inoculatî cu ura peste 100 % din populația acestei planete împotriva dușmanului invizibil, tot se vor căuta vinovații fără vina. Vorba cântecului moțului Pittis.

    Urate vremuri îi așteaptă pe cei din generațiile viitoare. Bine ca nu vor fi conștienți de acest lucru. 

    Este evident ca Fritzii nu au uitat nici acum faptul ca, "idiotii" astia le-au admistrat mai multe infrangeri decisive in ambele Razboaie Mondiale, inclinand balanta in cele 2 razboaie!

    Vin tot mai multe stiri ca acolo unde rata de vaccinare este mare , cresc si nr. de infectari . atunci pot sa deduc ca disperarea asta de a vaccina lumea , este 1. pentru a infecta cat mai multi si a lucra uzinele de vaccinuri in 3 schimburi cu profituri pe masura si 2 . frica ca imunizarea de turma lichida pandemia mai rapid si ramaneau cu stocuri de vaccin .

    1. da, asa e

      germania, uk, olanda , tarile nordice si vestice... cele mai triste cazuri din lume MULT PESTE PATA NEGRA A INFECTARILOR SI DECESELOR COVID DIN ROMANIA (asa cum o ziceau ziarele lumii despre Romania acum 2-3 saptamani).  

      aia acolo vor fi efectiv schingiuiti la ce grozavie urmeaza  

      germania si-o va suge adanc cu cuvintele murdare :"romanii - idiotii Europei"

    ziar important pe naiba

    Cam au dreptate nemtii, dar nu in legatura cu pandemia. Pai cum sunt locuitorii din tara in care un condamnat pentru manipularea bursei isi da cu parerea in ziarul....Bursa? E ca si cum Bernie Madoff ar fi fost invitat sa publice in Wall Street Journal. Sau, cum e tara in care fruntasii celui mai mare partid umbla numai cu bani cash fiindca nu au incredere in banci?

    1. Sau ca si cum unu Florin Citu, exclus din mediul bancar, devine ministru de finante si Prim ministru al Romaniei:-). Chiar ca suntem "idiotii Europei"...anul trecut cand toata Europa era in "lockdown" numai Germania facea exceptie...trebuia sa fie un vector de infectare ca doar trebuia sa avem si noi falitii nostri

      Da, foarte corecta observatia cu Catu. De fapt, PSD si PNL sunt cam la fel, probabil ca singura diferenta notabila este ca liderii PNL se spala pe dinti.

    Ce va mai place sa manipulați cititorii! De ce nu menționați faptul ca Germania a raportat 37000 de cazuri la o populație de 83 de milioane, ceea ce inseamna o rata de infectare de 0,4 la mie. Poate atunci ați vedea de fapt de ce romanii sunt idioții Europei - pentru ca de 30 de ani cred în pseudojurnalisti!

    Cuprinde România dacă se adopta Nazi Green Passul!

    1. Cert, da!

    Cantăreți cu plămânii terminati de Covid in proporție de 40%, morți din aceasta cauza! Apocalipsa! Ziariști in stare gravă după a treia doza!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb