Îi felicit pe guvernanţi şi nu numai pe ei!

SORIN ROŞCA STĂNESCU
Politică / 15 septembrie

SORIN ROŞCA STĂNESCU

Iată că astăzi am prilejul să verific dacă este o simplă prejudecată faptul că ştirile şi comentariile pozitive nu prezintă interes. Este un prilej rar, care se iveşte odată la câţiva ani, în care mă simt obligat să felicit autorităţile. Pentru modul - până azi, exemplar - în care s-au solidarizat cu oamenii năpăstuiţi din judeţele Galaţi, Vaslui şi Iaşi, loviţi crunt de ciclonul Boris.

Televiziunile şi-au făcut datoria şi au prezentat în detaliu, cu instantanee din fiecare zonă situaţia cumplită prin care trec, în special oamenii nevoiaşi, cele mai dramatice cazuri vizându-i pe bătrâni şi copii. Şi nici animalele din jurul caselor nu au fost ferite de urgie. Vor veni probabil şi zile când reporterii televiziunilor se vor manifesta critic, dar pentru moment au procedat corect, deontologic, înfăţişând situaţia ca atare, manifestându-şi întreaga compasiune faţă de sinistraţi şi fără a căuta cu tot dinadinsul ţapi ispăşitori. Nu am decât cuvinte de mulţumire şi de laudă pentru premierul Marcel Ciolacu, care a lăsat de-o parte fandoselile electorale, s-a dus acolo unde este mai greu pentru oameni şi a ştiut să mobilizeze în jurul său cei mai importanţi miniştri de linie, precum şi reprezentanţii tuturor autorităţilor care au posibilitatea să intervină şi să-i ajute pe cetăţeni. Bătălia politică, uneori fără noimă, care îi caracterizează pe politicienii români, a încetat măcar pentru o zi. Pompierii şi armata au intervenit în forţă, şi acest lucru nu va trebui uitat atunci când din nou şi din nou se va discuta despre modul în care societatea îi tratează pe cei care la greu se află în prima linie. Este vital în aceste zile, şi asta a încercat să organizeze Marcel Ciolacu, secondaţi spre cinstea lui şi de generalul cu patru stele Nicolae Ciucă, să fie asigurate pentru sinistraţi adăposturi, cantităţile vitale de hrană, de apă, medicamente şi haine.

A fost şi o lecţie. Cu multiple valenţe. Cetăţenii ţării trebuie să fie din ce în ce mai atenţi la toate semnalele de alarmă transmise de meteorologi. Ştiinţa meteorologiei a devenit din ce în ce mai performantă, mai precisă, iar dacă suntem precauţi cu noi şi cu familiile noastre, avem obligaţia de a ţine cont de avertismentele acestor specialişti. Sunt obligat, de asemenea, să mă gândesc cum Dumnezeu va fi rezolvată problema pentru zecile de mii de locuinţe distruse şi care vor trebui refăcute. Pentru că sinstraţii nu vor putea trăi la infinit în adăposturile provizorii pe care, cu mare repeziciune, printr-o organizare surprinzător de bună cu autorităţile, le-au pus la dispoziţia acestora. Ce se întâmplă cu sistemul de asigurări? Câte dintre aceste locuinţe au fost asigurate contra distrugerilor provocate de calamităţi şi câţi dintre sinistraţi vor primi, pe această cale, fondurile necesare pentru a-şi reclădi viaţa? Am atras de multe ori atenţia, şi atrag din nou atenţia, că întreg sistemul de asigurări este haotic, nesupravegheat, dominat de lăcomie şi cu faţa întoarsă de la nevoile oamenilor şi ale societăţii.

Şi încă o remarcă de natură critică. Oamenii pe care i-am auzit la televizor au reclamat faptul că iniţial, RO-ALERT s-a declanşat cu întârziere. Cu câteva secunde sau minute doar înainte de viituri. Astfel încât oamenii nu au mai avut timpul necesar pentru a se îndepărta şi au fost siliţi să se refugieze prin poduri sau să ia apele în piept. În fine, după atâtea ore, nu am auzit încă nimic din direcţia nenumăratelor ONG-uri care ne mobilizează pe toate canalele de televiziune pentru a colecta bani în scopuri umanitare. Nu-i văd pe voluntarii acestor organizaţii, bătând din poartă în poartă în zonele neafectate pentru a colecta îmbrăcăminte, pături, ş.a.m.d. Sau chiar bani sau materiale de construcţie, indispensabile refacerii aşezărilor umane. Dar cum speranţa nu moare niciodată, poate le vom vedea începând de mâine în mişcare.

Pun punct acestui editorial şi aştept să văd dacă au dreptate cei care susţin că informaţiile pozitive nu stârnesc interesul.

Opinia Cititorului ( 4 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Nu dau 2 bani pe politica dar ce au făcut de data asta p.s.d.si liberali mă face sa am speranța în viitor.Bunul Dumnezeu să ocrotească România.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    S-a nimerit inainte de alegeri de asta s-au facut praf , cititi editorialul lui Nistorescu sa vedeti de fapt ce zic si ce fumeaza in spatele camerelor tv !

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    Eu unul astept ca angajatii marilor intreprinderi de stat si private sa renute la diferitele forme de premiere ce vin o data cu sarbatorile si sa se pozitioneze alaturi de sinistrati .Astept de la marii afaceristi care au fost ajutati de-a lungul vremii sa obtina contracte banoase cu statul sa intervina si ei in sprijinul sinistratilor .Astept ca banii ce sunt oferiti prin multiplele forme economice catre primarii , o parte din ei , sa fie redirectionatii catre cei care au suferit pagube majore .Astept ca Partidele sa trimita echipe de ajutor direct si sa anuleze campania electorala .Nu poti veni sa te lauzi in fata natiunii atunci cind sinistrul vine gramada peste noi .Ciuca sa ceara imediat confratilor de arme din Romania si NATO ajutorul iar Ciolacu sa decida sfirsitul campaniei electorale care nu isi mai regaseste sensul .Intreaga natiune poate ajuta prin mici donatii pe cei suferinzi . Banii de campanie electorala sa fie si ei redirectionati .Nu mai putem sa aruncam cu banii pentru afise sau corturi in care nu se face mare brinza si care zac goale la colt de strada .Ajutati si Rep .Moldova .

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    Ar fi fost perfect dacă l-am fi admirat pe our president Kiwi încercând să ajute și el cu ceva.

    Să salveze de viitură un cățel, un purcel acolo că e ditamai dulapul. 

    Ar fi picat bine la CV.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb