IIF: "Pieţele emergente se vor confrunta cu ieşiri de capital şi în 2017"

A.V.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 4 noiembrie 2016

Pieţele emergente vor fi afectate de ieşiri nete de capital în 2017, pentru al patrulea an la rând, aceasta fiind cea mai lungă perioadă cu o astfel de evoluţie pentru zona menţionată, potrivit Institutului pentru Finanţe Internaţionale (IIF), care adaugă că sumele ce vor ieşi anul viitor de pe pieţele în cauză sunt estimate la 206 miliarde de dolari, cu mult sub cele anticipate pentru anul acesta: 373 miliarde de dolari.

Pe de altă parte, IIF arată, potrivit Reuters, că vor intra 769 de miliarde de dolari pe pieţele emergente, de la nerezidenţi privaţi, faţă de 640 de miliarde de dolari în 2016, ceea ce reflectă îmbunătăţirea fluxurilor de bani către bănci, acţiuni şi obligaţiuni. Dar, IIF subliniază că aceste intrări vor fi umbrite de banii care vor fi scoşi de rezidenţii din ţările dezvoltate, în special din China.

În 2015, ieşirile nete de capital din ţările emergente au fost de 739 miliarde de dolari, conform IIF. Institutul precizează că, anul acesta, pieţele emergente au avut o evoluţie mult mai bună decât cele dezvoltate, iar redresarea intrărilor de capital a fost susţinută de relaxarea politicilor monetare ale băncilor centrale din economiile dezvoltate şi de evoluţiile de pe pieţele obligaţiunilor.

"După redresarea de anul acesta, intrările de capital de pe pieţele emergente ar trebui să continue să se îmbunătăţească treptat în trimestrele viitoare", notează IIF într-un raport, adăugând că banii care ajung pe pieţele emergente de acţiuni şi obligaţiuni sunt estimate să crească la 208 miliarde de dolari în 2017, de la 157 de miliarde de dolari în 2016, respectiv de la 100 de miliarde în 2015.

Conform IIF, cele mai importante câştiguri în privinţa intrărilor de capital sunt aşteptate în Asia, unde acestea ar trebui să crească cu 70 de miliarde de dolari, la 348 miliarde de dolari, în baza Chinei şi Indiei.

IIF a avertizat că, în 2017, înăsprirea politicii monetare în unele regiuni, precum SUA, va reprezenta o provocare.

IIF anticipează că investiţiile străine directe vor cotinua să scadă, ajungând la 441 miliarde de dolari în 2017, de la 429 miliarde de dolari, cât este estimarea pentru 2016.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb