ZIARUL BURSA

04 noiembrie 2016
Ediţia din 18.09.2024
Simona Miloş

SIMONA MILOŞ, PREŞEDINTELE INPPI: "Există cazuri de insolvenţe adiacente unui sistem bancar prea permisiv"

EMILIA OLESCUBănci-Asigurări / 4 noiembrie 2016

Miloş: "Insolvenţa este apreciată ca sinonimă cu frauda debitorilor împotriva intereselor creditorilor" 

În multe domenii, insolvenţa este apreciată ca fiind sinonimă cu frauda debitorilor împotriva intereselor creditorilor, a evidenţiat, ieri, Simona Miloş, preşedintele Institutul Naţional pentru Pregătirea Practicienilor în Insolvenţă (INPPI), în deschiderea Conferinţei Naţionale de Insolvenţă.

Avocatul a vorbit despre percepţia negativă asupra fenomenului insolvenţei, apreciind că aceasta reprezintă "fundamentul unor aşa zise reforme necesare în procesul de legiferare a insolvenţei".

Domnia sa a precizat că aceste reforme înseamnă, de fapt, unele modificări legislative propuse de către ANAF, care, dacă ar fi aprobate, "ar afecta în mod sever principiile ce guvernează procedura insolvenţei şi ar duce la pierderea echilibrului greu câştigat în procesul de legiferare al noului cod al insolvenţei".

Zvonuri: "Demiterea preşedintelui ASF va fi boicotată"

Zvonuri: "Demiterea preşedintelui ASF va fi boicotată"

ADINA ARDELEANUPiaţa de Capital / 4 noiembrie 2016

Demiterea preşedintelui Autorităţii de Supraveghere Financiară, Mişu Negriţoiu, este pusă sub semnul întrebării de unii politicieni, în ciuda faptului că patru comisii din Senat şi Camera Deputaţilor, reunite în şedinţă comună, au votat pentru revocarea sa din funcţie.

BNR a menţinut rata dobânzii de politică monetară la 1,75% pe an

BNR a menţinut rata dobânzii de politică monetară la 1,75% pe an

S.A.Bănci-Asigurări / 4 noiembrie 2016

Actualizare 15:45

Rata anuală a inflaţiei a scăzut în luna septembrie la -0,6%, sub nivelul prognozat, după ce în luna august ajunsese la -0,2%, potrivit unui comunicat de presă trimis redacţiei.

--------

Consiliul de Administraţie (CA) al Băncii Naţionale a României (BNR) a hotărât, în şedinţa de astăzi, să menţină dobânda de politică monetară la 1,75% pe an, informează un comunicat de presă al instituţiei.

Laura Kovesi, distinsă cu titlul de Comandor, de Regele Suediei

Laura Kovesi, distinsă cu titlul de Comandor, de Regele Suediei

A.S.Politică / 4 noiembrie 2016

Laura Codruţa Kovesi, actualul procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a fost distinsă ieri, cu titlul de Comandor al Ordinului Steaua Polară de către regele Suediei, Majestatea Sa, Carl Gustav XVI, drept recunoaştere pentru "lupta susţinută şi curajoasă împotriva corupţiei din România, care constituie paşi importanţi spre îmbunătăţirea transparenţei şi a statului de drept în România".

Distrugerea experimentului "Democraţia" Actul II: Duşmanii societăţii deschise

Cornel CodiţăEditorial / 4 noiembrie 2016

Cornel Codiţă

Între puţinele texte de reflecţie socială ale secolului XX, cu amprentă intelectuală din clasa celor cîteva care alcătuiesc "Liga Întemeietorilor", cel al lui Karl Popper, "Societatea deschisă şi duşmanii ei" este de departe cel mai complet excurs şi cea mai convingătoare explorare sistematică a condiţiilor care condamnă astăzi experimentul "Democraţia" la extincţie.

PSD a depus un proiect pentru organizarea unui referendum pe tema familiei, în paralel cu alegerile parlamentare

PSD a depus un proiect pentru organizarea unui referendum pe tema familiei, în paralel cu alegerile parlamentare

I.S.Politică / 4 noiembrie 2016

Actualizare 14:08 Dragnea nu vrea referendum pe tema familiei simultan cu alegerile din decembrie

Social-democraţii nu susţin organizarea referendumului pentru modificarea Constituţiei, pe tema familiei, în aceeaşi zi cu alegerile parlamentare, iar senatorii Ovidiu Donţu şi Titus Corlăţean care au depus la Senat un proiect în acest sens ar trebui să îl retragă, a declarat, astăzi, liderul PSD, Liviu Dragnea.

-----------

Senatorii PSD Ovidiu Donţu şi Titus Colăţean au depus, astăzi, la Senat un proiect de lege pentru organizarea unui referendum naţional privind revizuirea Constituţiei pe tema definirii familiei şi solicită dezbaterea acestuia în procedură de urgenţă.

Despre inflaţia mică şi un paradox al lichidităţii - când banii emişi de bănci centrale cresc, dar sincopele de lichiditate (sudden stops) nu sunt mai puţin ameninţătoare

Despre inflaţia mică şi un paradox al lichidităţii - când banii emişi de bănci centrale cresc, dar sincopele de lichiditate (sudden stops) nu sunt mai puţin ameninţătoare

Daniel DăianuMacroeconomie / 4 noiembrie 2016

Acest text urmează altuia în care am evidenţiat factori ce, este de admis, induc dezinflaţie, uneori deflaţie, în ţări industrializate ("Chiar dispare inflaţia?", Blog OpiniiBNR, 21 octombrie, a.c); am făcut referire la criza financiară şi economică (ce a provocat scăderea puternică a cererii aggregate), dinamica productivităţii, demografie, diminuarea preţurilor la produse de bază, evoluţii tehnologice, "capcana lichidităţii'', etc.

"Proiectul privind Reactoarele 3 şi 4 este nefezabil şi ar putea crea mari prejudicii acţionarilor Nuclearelectrica"

FONDUL PROPRIETATEA: "Proiectul privind Reactoarele 3 şi 4 este nefezabil şi ar putea crea mari prejudicii acţionarilor Nuclearelectrica"

S.A.Piaţa de Capital / 4 noiembrie 2016

Actualizare 15:15

Daniela Lulache, directorul general al Nuclearelectrica susţine că din punct de vedere al necesităţii pe termen lung în asigurarea securităţii energetice şi a contribuţiei la stabilitatea Sistemului Energetic Naţional, proiectul unităţilor 3 şi 4 CNE Cernavodă va înlocui la nivelul anilor 2025-2030 capacităţi actuale de producţie care vor ieşi din uz, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

-----

Proiectul privind construcţia Reactoarelor 3 şi 4 este nefezabil şi ar putea crea mari prejudicii acţionarilor "Nuclearelectrica" (SNN) în cazul în care este continuat, având în vedere situaţia actuală a pieţei energiei electrice, precum şi prognozele pe termen lung, se arată într-o declaraţie de presă a "Fondului Proprietatea" (FP).

Banca Angliei renunţă la reducerea dobânzii

DUPĂ CE VOTUL ÎN FAVOAREA BREXITULUI A DUS LA DEPRECIEREA LIREI STERLINE Banca Angliei renunţă la reducerea dobânzii

Internaţional / 4 noiembrie 2016

Banca Angliei (BoE) a anunţat, ieri, că a renunţat la planurile anterioare vizând reducerea dobânzii de bază, dar şi-a îmbunătăţit prognozele de creştere şi inflaţie pentru 2017 în urma deprecierii lirei sterline, ca urmare a votului în favoarea ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Fed menţine dobânda cheie înaintea alegerilor prezidenţiale

Jurnal de criză / 4 noiembrie 2016

Banca Centrală a SUA (Federal Reserve - Fed) a menţinut dobânda de bază la un interval cuprins între 0,25% şi 0,50% săptămâna aceasta, la ultima sa reuniune de politică monetară de dinaintea alegerilor prezidenţiale, dar a semnalat că ar putea majora costul creditului la reuniunea din decembrie, informează Reuters.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
National Bank of Greece are un nou preşedinte

National Bank of Greece are un nou preşedinte

A.G.Bănci-Asigurări / 4 noiembrie 2016

Consiliul de administraţie al băncii elene National Bank of Greece, prezentă şi pe piaţa din România, a numit, ieri, un nou preşedinte, Panayiotis Thomopoulos, care o va înlocui pe Louka Katseli, informează publicaţia elenă Kathimerini.

Theodor Pallady - "Femeie în interior".

Cesemaidă

Marius TiţaInvestiţii Personale / 4 noiembrie 2016

Chiar aşa, ce se mai dă pe piaţa de artă? Păi, să stăm liniştiţi la locurile noastre şi să vedem, să discutăm. Nu, nu staţi acolo, că scaunele acelea sunt de piatră, ţin rece, răciţi la cap.

MACRO NEWSLETTER 4 Noiembrie 2016

MACRO NEWSLETTER 4 Noiembrie 2016

Internaţional / 4 noiembrie 2016

Producţia industrială din Suedia a crescut peste aşteptări în septembrie 2016, cu o rată lunară de 6,8%, după un declin de 5% în luna precedentă, iar creşterea anuală a fost de 1,5%, după o scădere de 5% în luna anterioară.

Profitul "Societe Generale", peste estimări

Internaţional / 4 noiembrie 2016

Profitul "Societe Generale" a depăşit estimările analiştilor în trimestrul trei din 2016, deoarece veniturile mai ridicate din tranzacţionarea acţiunilor şi bondurilor au compensat declinul de la divizia de consumer banking din Franţa,...

REVISTA PRESEI 04.11.2016

Willy HomnerRevista Presei / 4 noiembrie 2016

ADEVARUL 

Diplomaţi acreditaţi la Bucureşti au venit la Ambasada Suediei să o susţină pe şefa DNA

Laura Codruţa Kovesi, procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), a fost decorată, ieri, de ambasadorul Suediei, cu titlul de...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo