Zvonuri: "Demiterea preşedintelui ASF va fi boicotată"

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 4 noiembrie 2016

Zvonuri: "Demiterea preşedintelui ASF va fi boicotată"

Surse: "PSD nu va face cvorum şi nu-l vor demite pe Mişu Negriţoiu"

Mihai Tudose, PSD: "Nu vă luaţi după zvonuri, Mişu Negriţoiu nu mai are ce căuta acolo"

Viorel Arcaş, PSD: "În nici un caz nu există ideea de boicot"

ASF: "Nici Contractul Colectiv de Muncă, semnat la nivelul ASF, şi nici Regulamentul de salarizare din cadrul instituţiei nu au caracter public"

Demiterea preşedintelui Autorităţii de Supraveghere Financiară, Mişu Negriţoiu, este pusă sub semnul întrebării de unii politicieni, în ciuda faptului că patru comisii din Senat şi Camera Deputaţilor, reunite în şedinţă comună, au votat pentru revocarea sa din funcţie.

Mişu Negriţoiu însuşi s-a arătat resemnat că îşi va pierde funcţia, în cadrul unei declaraţii de presă, de săptămâna aceasta: "Plec cu împlinirea că am făcut ceea ce am promis în faţa comisiilor parlamentare şi ceea ce ar fi trebuit să fac".

Unele surse susţin, însă, că PSD nu va face cvorum în plen, iar preşedintele ASF nu va fi demis.

Preşedintele Comisiei Economice a Camerei Deputaţilor, deputatul PSD Mihai Tudose, cataloghează astfel de zvonuri drept "o porcărie". Domnia sa ne-a declarat: "Nu vă luaţi după zvonuri, Mişu Negriţoiu nu mai are ce căuta acolo (n.r. la conducerea ASF)".

De asemenea, preşedintele Comisiei de buget-finanţe din Senat, senatorul PSD Viorel Arcaş, spune că procedura de demitere a preşedintelui ASF continuă. Domnia sa estimează că Birourile Permanente Reunite vor stabili, săptămâna viitoare, data plenului în care se va vota destituirea lui Mişu Negriţoiu. "Nu există ideea de boicot", ne-a declarat domnul Arcaş, precizând că deputaţii şi senatorii din Comisiile reunite şi-au făcut treaba şi au aprobat în unanimitate demiterea preşedintelui ASF.

Luni, Mişu Negriţoiu a lipsit de la audieri şi, în schimb, a trimis o scrisoare parlamentarilor în care arată că revocarea unui membru al consiliului de conducere al ASF nu este legal posibilă, cât timp acesta îndeplineşte condiţiile care au stat la baza numirii sale.

Ulterior, acesta a făcut o declaraţie de presă, în care a reiterat că şi-a îndeplinit mandatul: "Am zis că nu-mi dau demisia, iar acum cred că ar fi şi imposibil să-mi dau demisia, din moment ce există o procedură parlamentară. Aştept ca această procedură să îşi producă efectul. De fapt, nu cred că mai e nicio diferenţă".

Deputatul PNL Andreea Paul a spus, la Comisiile reunite de luni, că preşedintele ASF nu doreşte să demisioneze, aşa cum i-au cerut parlamentarii, pentru că ar beneficia de opt salarii compansatorii, adică 104.000 euro, la plecare.

Pe 25 octombrie, Andreea Paul publicase contractul colectiv de muncă din cadrul ASF pe 2015-2016 şi cel pe 2016-2017, alături de nota sa de fundamentare. Ambele documente, în formele prezentate de Andreea Paul, conţineau prevederea că membrii Consiliului ASF beneficiază de plăţi compensatorii, la încetarea mandatului, din motive neimputabile.

După o zi, Consiliul ASF a precizat că a aprobat noul contract colectiv de muncă şi că acesta nu mai prevede plăţile compensatorii respective.

Anterior, ASF ne-a transmis, în două rânduri, că preşedintele ASF nu beneficiază de plăţi compensatorii, considerând că demiterea se încadrează la motive "imputabile".

Mişu Negriţoiu a spus că discuţia despre salariile compensatorii este derizorie şi că nu doreşte să facă apel la niciun fel de salarii compensatorii.

Chiar şi aşa, discuţia nu este derizorie, aşa cum spune Mişu Negriţoiu, în condiţiile în care salariile funcţionarilor din cadrul ASF au fost întotdeauna pe agenda publică, având relevanţă în corelare cu numirile politice şi cu performanţele Autorităţii.

Deputatul Andreea Paul a cerut transparentizarea contractului colectiv de muncă, a contractelor de mandat şi a regulamentului de salarizare.

La solicitarea acestor informaţii, ASF ne-a transmis: "Atât Contractul Colectiv de Muncă, semnat la nivelul ASF, cât şi Regulamentul de salarizare din cadrul instituţiei nu au caracter public. Sunt însă publice, conform legii, veniturile membrilor Consiliului ASF şi ale personalului cu atribuţii de conducere şi de control, acestea putând fi consultate pe www.asfromania.ro . Nu există contracte de mandat pentru membrii Consiliului ASF, aceştia desfăşurându-şi activitatea în urmă numirii în funcţie, prin hotărâre a Parlamentului României, publicată în Monitorul Oficial".

Deşi spune că nu este interesat de salariile compensatorii, pe lângă salariul de 13.000 de euro, preşedintele ASF beneficiază şi de pensie.

În declaraţia de avere depusă pe 1 iunie 2016, Mişu Negriţoiu menţionează un venit de 52.137 lei din pensie, semn că nu îi este indiferentă, totuşi "partea financiară", aşa cum susţine.

Opinia Cititorului ( 19 )

  1. Omul e PUS pe rele. Are misiuni clare de dus la indeplinire. E batran, bogatel, senil si nu are ce pierde. Daca nu e indepartat ca face prapad si "va rezolva" ce n au reusit altii in ani. Apara interese bineinteles ciudate, care se vor si se prezinta ca fiind adevarul si legea dar de fapt...cine stie, cunoaste.

    Salarii compensatorii vor ceilalți membrii din Consiliu. Ei au votat astfel și nu vor sa renunțe nici la deplasări exotice cu business și hotel de 5 stele asa cum le a cerut Negritoiu. De aceea îl vor ouț sa și facă de cap. Foștii membrii de la fostele autorități , de ex. SAVA, vor compensatorii uriașe- DEȘI ȘI AU TERMINAT UN MANDAT LA TERMEN.

    1. Da, si-au votat salarii compensatorii după ce i-au înfierat cu manie proletara pe foștii șefi de la autorități. Toți si-au votat, nu doar ceilalti. Si Mișu însuși. Ce, suntem trepanati si credem ca el nu? Adică s-a votat așa, fără sa știe el. Si când a aflat, ce sa facă? A acceptat omul, nu a avut încotro. Împotriva principiilor lui, săracul. La fel si cu salariul. Va amintiți când a fost întrebat ce venit are de la ASF. A zis ca nu știe nici ce salariu are nici ce durata a mandatului, pt ca el a acceptat funcția asta ... pentru țara. Sigur, nu a precizat țara. Asta ar fi clarificat multe. Pai cât de antrenat sa fii sa minți Cu atâta arta? Si noi cât de idioți sa înghițim baliverne?

      Dna Sava e prietena cu domnul Dan Paul si cu Andreea Paul de n-au cerut demiterea ei dupa cazul HARINVEST? E etic sa fii director la ASF si sa dai in judecata institutia pentru onorarii compensatorii (ca nu mai esti membru in Consiliu ASF) de peste 1 mil. lei?

      Se tot vorbeste de salarii compensatorii, dar de ce nu se puncteaza: 

      - in CCM este definit Personalul ASF ca fiind Membrii Consiliului ASF si salariatii ASF; 

      - CCM produce efecte ptr Personalul ASF; 

      - prin CCM se stabilesc toate drepturile inclusiv beneficiile Personalului ASF; 

      NE INTREBAM: 

      1).AL CUI ESTE CCM-UL IN FINAL, AL SALARIATILOR CU CIM SAU AL MEMBRILOR CONSILIULUI ASF CARE AU CONTRACT DE MANDAT ??

      2).CE A DAT MISU LA SCHIMB SEFILOR DE SINDICAT PTR "HORA UNIRII" DIN CCM ?? .....PROMOVARI IN FUNC?II, SALARII ?I PRIME PREFERENTIALE; CUMUL DE FUNCTII ? 

    Doamna Paul isi doreste mult sa ajunga la sefia ASF nu? Si domnul Adamescu, nu?

    1. Dna Paul ii face carare lui Dan Paul, un brokeras cu bussiness "0" care a ajuns in mod fraudulos la conducerea BVB si a Asociatiei Brokerilor - santajand si amenintand in temeiul relatiei de apropiere de fostul PDL, respectiv de Basescu

      Ticalosie este sa improsti cu noroi munca cinstita.

      Nu este nimic scris, la comanda, in BURSA, in afara de publicitate. N-a fost niciodata.

      Sa spui altfel este ticalosie de nemernic. 

      Te contrazic Make, poate sa nu fie nemernic, poate ca doar nu-l duce capul.

    Sunt unii de care nu poti scapa. Unii platiti cu mani multi si care au fost pusi in functii numai ca ,,transportatori de bani''.La ASF, BNR, SIF-uri si nu numai...

    Sa fi intervenit alte "intitutii"!? Intelegem ca politicul nu il mai sustine, poate il sustin altii mai smecheri. Cine?!!!

    Gata cu atat penibil!!!Out MISHU, esti un securist batran, pus pe rele!

    Misu nu a facut nimic si trebuie sa plece, pardon a facut ceva a angajat oameni din ING si prieteni. Sa plece ar fi demn pt. EL!!!!!

    Ciudat ca nu spune nimeni pe cine vor sa puna in loc.

    Acolo-i bataia !  

    Make, pare sa fie un moment al demisiilor sau al demiterilor.

    Nu ar fi prielnic ca Ziarul Bursa sa organizeze o conferinta cu tema: JOS LABELE DE PE PIATA DE CAPITAL!!! :))))

    Nu ar fi de gandit daca aceasta aproape marca inregistrata emisa, mai mult sau mai putin voluntar, de un conducator al ASF chiar in paginile ziarului Bursa, nu ar trebui sa devina motto ul renasterii unei piete de capital dezetatizata si descapusata, cu un ASF independent, responsabil dar si cu obiective clare? 

    1. RANGA, FOLOSITA CA PARGHIE PENTRU A SAPA ADANC IN PAMANTURI FOARTE TARI SAU PENTRU A SPARGE USILE, SE VA INDOI CAND SE SCHIMBA TEMELIA

      ''Deci, eu sunt cel care dau direcţia pieţei de capital, care stabilesc sensul în care merge piaţa de capital în România, care spun strategia pieţei de capital în România, care spun: "Jos labele de pe piaţa de capital din România!" ''

      Cand zici jos labele de pe piata de capital te referi si la situatia de acum cand ASF-ul este plin de numiri politice , de rudenie , pile si securisti sub acoperire si vrei sa isi ia si ei labele cu care au distrus piata de capital de pana la acest moment ?

      Sau "jos labele" si sa ii lasam tot pe astia care au devenit peste noapte "independenti" sa lucreze linistiti ?

    Mi se pare demn de un titlu in bursa de rit Olescu: Zvonuri: "

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb