Profitul "Societe Generale", peste estimări

Ziarul BURSA #Internaţional / 4 noiembrie 2016

Profitul "Societe Generale" a depăşit estimările analiştilor în trimestrul trei din 2016, deoarece veniturile mai ridicate din tranzacţionarea acţiunilor şi bondurilor au compensat declinul de la divizia de consumer banking din Franţa, transmite Bloomberg.

A doua mare bancă listată din Franţa a raportat un profit net de 1,1 miliarde de euro (1,2 miliarde de dolari) în perioada iulie-septembrie 2016, în scădere cu 2,4% faţă de trimestrul trei din 2015 şi peste estimările analiştilor, de 790 de milioane de euro, conform Agerpres.

Câştigurile din tranzacţionare au urcat cu 17%, la 482 de milioane de euro.

"Societe Generale a raportat performanţe financiare şi comerciale bune, continuând să se adapteze la un mediu dificil şi nesigur", a afirmat directorul general Frederic Oudea.

Veniturile au scăzut cu 5,6% în trimestrul trei din acest an, la 6,01 miliarde de euro, depăşind estimările analiştilor, de 5,94 miliarde de euro, în timp ce provizioanele pentru creditele neperformante au scăzut cu 27%, la 417 milioane de euro, comparativ cu perioada similară din 2015.

Profitul net al diviziei global banking & inves-tor solutions a urcat cu 42%, la 469 milioane de euro, pe fondul rezultatelor foarte bune din Asia. Veniturile din tranzacţionarea valutelor, materiilor prime şi bondurilor au crescut cu 42%, ajungând la 687 milioane de euro.

La divizia de consumer banking din Franţa, profitul net a scăzut cu 15%, la 353 milioane de euro, din cauza ratelor scăzute ale dobânzilor. Banca vrea să reducă numărul sucursalelor din Franţa cu 20% până în 2020.

Câştigurile de la divizia internaţională de retail şi servicii financiare au crescut cu 31%, la 457 milioane de euro, în special datorită majorării împrumuturilor pentru achiziţionarea vehiculelor. La subsidiara din Rusia, banca a raportat un profit de şapte milioane de euro, după ce a înregistrat pierderi de 18 milioane de euro în perioada iulie - septembrie 2015.

Indicele de adecvare a capitalului Tier 1 s-a situat la 11,4% la sfârşitul lunii septembrie, în creştere faţă de 11,1% la finele lunii iunie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb