LA O ZI DUPĂ CE DACIAN CIOLOŞ A FOST VALIDAT DE PNL DREPT CANDIDAT PENTRU PREMIER Nicuşor Dan vrea să se lipească la programul de guvernare al lui Cioloş

I.P.
Ziarul BURSA #Politică / 4 noiembrie 2016

Premierul Dacian Cioloş a confirmat participarea la un eveniment al USR, care va avea loc săptămâna viitoare şi unde se va discuta despre platforma politică "'România 100'', a declarat, ieri, Nicuşor Dan, preşedintele USR. Declaraţia liderului USR vine la o zi după ce Consiliul Naţional al PNL l-a validat cu unanimitate de voturi pe Dacian Cioloş drept candidat din partea liberalilor pentru funcţia de prim-ministru.

Nicuşor Dan a precizat: "După ce premierul a lansat această platformă «România 100», noi i-am trimis o scrisoare publică în care i-am spus nişte lucruri din programul nostru, convergente cu ceea ce domnia sa exprimă în Platformă, pe care dorim să le regăsim în programul de guvernare şi pot să vă spun că domnia sa a confirmat prezenţa la un eveniment pe care îl organizăm săptămâna viitoare, în care vom vorbi şi despre platforma «România 100» şi de lucrurile pe care noi dorim să le includem în programul de guvernare".

El a spus că nu va vorbi cu premierul despre funcţii în Guvern: "Discutăm exclusiv cu primul-ministru şi menţinem constant că nu facem alianţă pre-electorală şi post-electorală, nu vom negocia funcţii în Guvern. Nu ne vom duce în discuţia pe care o vom avea cu primul-ministru cu solicitări de funcţii în Guvern. Asta nu înseamnă că, dacă sunt oameni pregătiţi de la noi, ei nu o să meargă. O să discutăm pe program şi o să avem un cuvânt de spus despre cine o să fie miniştri. Nu vrem să garantăm, să dăm cecuri în alb pentru oameni care în viaţa publică până acum au făcut erori sau compromisuri".

În opinia sa, sunt miniştri care nu au avut "o performanţă grozavă" în actualul Cabinet Cioloş.

Întrebat în legătură cu faptul că liderul PNL Alina Gorghiu a afirmat că la Ministerul Justiţiei ar trebui să fie un ministru independent politic, Nicuşor Dan a spus că este "'absolut de acord'' şi că la MJ ar trebui să vină cineva cu experienţă în domeniu.

Miercuri, Consiliul Naţional al PNL l-a validat cu unanimitate de voturi pe Dacian Cioloş drept candidat din partea liberalilor pentru funcţia de prim-ministru. De asemenea, Consiliul Naţional a votat asumarea platformei "România 100" propuse de premierul Dacian Cioloş.

"Din acest moment, PNL intră în campanie cu trei elemente: candidaţii la nivelul fiecărui judeţ, platforma «România 100» şi propunerea de premier - Dacian Cioloş", a declarat secretarul general al Partidului Naţional Liberal, Ilie Bolojan. Votul a fost dat în prezenţa premierului Dacian Cioloş.

Cioloş, către liberali: "Aţi acceptat să daţi tonul schimbărilor"

Premierul Dacian Cioloş a declarat, miercuri, că liberalii au acceptat să dea tonul schimbărilor punând în faţă oameni noi şi aplicând criterii de integritate, argumente care îi dau convingerea că poate lucra împreună cu acest partid pentru susţinerea unui proiect comun. Domnia sa a precizat: "Sper să putem construi în jurul acestei platforme («România 100» - n.r.) un proiect în care să propunem României un alt fel de a guverna. (...) Dumneavoastră sunteţi un partid care - am observat încă din faza alegerilor locale - aţi acceptat să daţi tonul acestei schimbări şi aţi luat unele decizii care, pornind de la istoria partidului din aceşti ultimi ani, probabil pentru unii au fost decizii dureroase. Aceea de a renunţă la anumiţi oameni care şi-au dedicat viaţă partidului, dar care, din diferite motive, probabil şi din cauza modului în care, într-o anumită perioada, s-a înţeles să se facă politică, au adus anumite probleme care au creat această dificilă comunicare între un partid şi societate. Aţi hotărât să faceţi acest pas, să puneţi în faţă oameni noi, să aplicaţi criterii de integritate pe care să le puneţi nu doar pe hârtie, ci să le aplicaţi în practică şi în acelaşi timp să veniţi şi cu idei noi".

El a precizat că acest lucru îi oferă convingerea că poate lucra împreună cu PNL.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Sunt lucruri stiute.

    Mai bine decat partide socialiste PSD-PNL 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb