Casa Tineretului - din nou promisiune electorală, în Giurgiu

ANDREEA GRUIA
Ziarul BURSA #Politică / 4 noiembrie 2016

Casa Tineretului - din nou promisiune electorală, în Giurgiu

De fiecare dată când se apropie alegerile, Consiliul Judeţean Giurgiu alege să reia discuţiile legate de finalizarea Casei Tineretului din Municipiul Giurgiu, a cărei structură de rezistenţă a fost ridicată înainte de anul 1990.

Utimele promisiuni au fost făcute recent, reprezentanţii autorităţilor judeţene asigurându-i pe localnici că edificiul va fi finalizat în anul 2020, potrivit surselor apropiate situaţiei.

Imobilul abandonat are o suprafaţă construită de 1.486 de metri pătraţi şi dispune de 3.300 de metri pătraţi de teren.

Cunoscută sub denumirea de "Casa Tineretului, Casa Ştiinţei şi Tehnicii pentru Tineret", construcţia face parte, alături de Cluburile de Tineret, din patrimoniul fostei Uniuni a Tineretului Comunist (UTC).

Decizia de construire a acestor spaţii culturale a venit ca răspuns la o decizie politică, în ultimele două decade ale regimului comunist.

Aceste imobile au beneficiat de o exprimare arhitecturală deosebită, în cea mai mare parte fiind construcţii unicat, potrivit proiectelor. Tema edificiilor menţionate a fost elaborată de arhitectul Emil Barbu Popescu, care a avut drept sursă de inspiraţie «les foyers de jeunes», Franţa.

Arhitectul a construit 24 de astfel de Case de tineret, la nivel naţional, alte trei rămânând la stadiul de proiect, fundaţie sau structură (unul în Orşova - care este încă în stadiul de proiect, unul în Deva - rămas la nivelul de fundaţie şi cel din Giurgiu - din care a fost ridicată doar structura de rezistenţă). După schimbarea regimului comunist, acestea trei nu au mai fost finalizate.

Construcţia din Giurgiu a fost începută cu puţin timp înainte de căderea comunismului, iar, odată cu instaurarea democraţiei, lucrările au fost lăsate în paragină. Aşadar, în ultimele două decenii, nu s-a mai lucrat nimic la scheletul Casei Tineretului din Giurgiu şi nici nu au fost derulate lucrări de păstrare a condiţiei sale, devenind, treptat, refugiu pentru oamenii străzii, în unele cazuri chiar scena unor evenimente tragice, câteva persoane alegând să se sinucidă, anual, aruncându-se de pe acest edificiu.

Menţionăm că politicienii, deşi au promis din nou că se vor ocupa de finalizarea acestei construcţii, nu au demarat încă nicio lucrare în acest sens. Probabil că istoria se va repeta şi nici în anul 2020 nu vom avea o Casă a Tineretului funcţională.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb