Ilan Laufer, în vizită până pe 22 septembrie în Hong Kong, Japonia şi Coreea de Sud

Andrei Stan
Companii / 18 septembrie 2017

Ilan Laufer

Ilan Laufer

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ilan Laufer, efectuează în perioada 16-22 septembrie o vizită oficială în Hong Kong, Japonia şi Coreea de Sud. Vizita are ca obiective lărgirea cadrului de cooperare economică între România şi Asia, promovarea ofertei economice, comerciale şi investiţionale româneşti, precum şi susţinerea internaţionalizării companiilor româneşti, informează un comunicat al ministerului de resort, trimis Redacţiei.

În acest sens, pe agenda ministrului Ilan Laufer s-a aflat, astăzi, o întrevedere cu Charles Ng, director general Invest Hong Kong, întâlnire în cadrul căreia s-a discutat despre suportul deplin pe care îl va acorda companiilor româneşti cu potenţial în plan internaţional.

Sursa citată precizează: "Au fost evidenţiate avantajele oferite de faptul că Hong Kong este un nod economic central pentru accesul companiilor româneşti pe piaţa asiatică, România putând reprezenta, totodată, o poartă de intrare pentru companiile asiatice în Uniunea Europeană. Discuţia a relevat interesul şi aprecierea partenerilor externi pentru dorinţa Guvernului de la Bucureşti de a susţine şi consolida mediul de afaceri; creşterea economică din România, de 5,8 % în primul semestru al acestui an - cea mai mare din Europa - a fost evidenţiată drept factor de atractivitate şi încredere pentru partenerii externi".

Potrivit ministerului, s-a discutat despre despre posibilitatea participării la evenimentele organizate în Hong Kong, BlockChain şi Fintech, în cadrul cărora start-up-urile pot găsi o platformă comună de întâlnire pentru identificarea şi dezvoltarea proiectelor de cooperare în domenii cu valoare adăugată. În context, au fost abordate teme vizând colaborarea pe soluţii E-comerţ, pentru facilitarea listării companiilor româneşti la bursa din Hong Kong, proiecte comune în domeniile cyber security, fintech, blockchain, pentru internaţionalizarea start-up-urilor şi marilor companii din Asia prin programul România HubIT.

Alte subiecte abordate în cadrul discuţiilor de la Invest Hong Kong s-au referit la o viitoare colaborare cu Camera de Comerţ şi Industrie a României pentru a facilita participarea unor companii româneşti la două dintre cele mai importante evenimente ale ecosistemului internaţional de start up. Primul dintre ele - Fintech Week - se va desfăşura la Hong Kong în perioada 23-27 octombrie, iar cel de-al doilea, StartUp Festival, va fi organizat tot în Hong Kong în perioada 29 ianuarie - 04 februarie 2018.

"Susţinerea participării antreprenorilor români la aceste evenimente reprezintă o oportunitate pentru potenţialul inovativ românesc, atât din domeniile cyber security, fintech, blockchain, dar şi din medicina (geriatrie si gerontologie, biometrie, etc.)", se arată în comunicat.

Tot astăzi, ministrul Ilan Laufer s-a întâlnit cu Stephen Liang, director executiv Hong Kong Trade Development Council (HKTDC), principalele subiecte de discuţie referindu-se la programele şi proiectele Guvernului de la Bucureşti pentru consolidarea comunităţii de business.

"În cadrul convorbirilor s-au conturat direcţii concrete de acţiuni comune: Hong Kong Trade Development Council va organiza la Bucureşti, în primăvara anului viitor, un seminar pe teme dedicate promovării şi susţinerii dezvoltării mediului de afaceri, precum şi schimb de know-how în construirea şi lansarea unor platforme online pentru start-up-uri, unde antreprenorii pot găsi informaţii complete, de la mentorat la finanţare", se mai arată în comunicat.

Crearea şi dezvoltarea ecosistemului antreprenorial a reprezentat o temă importantă a întâlnirii, discutându-se despre soluţiile privind interconectarea activă a incubatoarelor de afaceri cu instituţii de învăţământ şi cercetare, instituţii publice, mediul de afaceri şi investitori, precizează ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb