IMM-urile cer reformarea reală a administraţiei publice

G.M.
Macroeconomie / 1 noiembrie 2023

IMM-urile cer reformarea reală a administraţiei publice

Actualizare - Adrian Câciu, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, fost ministru al Finanţelor, a arătat: "Tot ceea ce înseamnă dezvoltarea unei economii nu se poate face dacă nu suntem toţi împreună, fără un parteneriat real între mediul de afaceri şi reprezentanţii statului. Nu există parteneriat solid fără responsabilitatea şi seriozitatea pentru fiecare la ce face la locul lui. (...) Anul acesta deficitul se construieşte pe investiţii. Orice carte de economie ne spune că dezvoltarea se face pe deficit, pe credit. Da, nu e bine că deficitul să se facă pe consum şi lucrul acesta s-a schimbat. România are la dispoziţie pentru IMM-uri 10 miliarde euro, din care 7 miliarde euro sunt pe masă pentru apelurile lansate. Ne dorim ca până la jumătatea anului viitor aceşti bani să se afle în vistieria antreprenorilor şi toate contractele de finanţare să fie semnate".

---

Actualizare - Radu Oprea, ministrul Economiei a spus: "Am făcut indicatorii pentru programul Start-up Nation la cinci ani de la lansarea acestuia. Vă spun că datele sunt foarte bune, cu peste 90% din firmele care s-au înfiinţat în urmă cu cinci ani prin Start-up Nation figurând ca active şi astăzi, cu cifră de afaceri şi bilanţul aferent".

---

Actualizare - Marcel Bolos, ministrul Finanţelor, a spus: "În noua poziţie pe care o am trebuie să colectăm cât mai mulţi bani la bugetul de stat şi să îi direcţionăm acolo unde este nevoie. Investiţiile publice sunt motorul adevărat de creştere economică şi dezvoltare corectă a României. Chiar dacă avem de implementat măsuri fiscal bugetare care nu ne sunt întotdeauna pe plac, coaliţia de guvernare a avut abordarea echilibrată pentru că a introdus trei seturi de măsuri pentru reducerea cheltuielilor din sectorul public şi pentru ajustarea traiectoriei privind deficitul bugetar. Combaterea evaziunii fiscale rămâne o prioritate pentru guvern. Investiţiile şi programul de susţinere a mediului de afaceri sper să prindă contur cât de curând. Până atunci sper că în şedinţa de guvern de săptămâna viitoare să putem majora garanţiile pentru IMM plus cu peste 4 miliarde lei de care vor beneficia 5000 de companii care au proiectele aprobate".

---

Reforma fiscală va fi reală când se va realiza şi reforma administraţiei publice, a afirmat Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, în deschiderea celei de-a 31-a ediţii a Topului Naţional al Firmelor Private din România, eveniment care este în desfăşurare la Ateneul Român.

Florin Jianu a spus: "Nu cred că aş putea să trec peste ce înseamnă reforma fiscală. O reformă fiscală va fi eficientă când va contribui la eradicarea economiei subterane şi concurenta neloiala pentru întreprinzătorii corecţi şi când vom avea o reformă reală a administraţiei publice. Avem 32 de servicii deconcentrate la nivelul fiecărui judeţ. Trebuie sa avem o reformă administrativă, apreciem că Guvernul a început această reformă. Este o reformă timidă, dar trebuie să apăsăm pedala pentru a accelera această reformă".

Premierul Marcel Ciolacu a spus că apreciază mediul privat de afaceri pentru că reprezintă motorul economiei.

Marcel Ciolacu a spus: "Vă pot promite că o vom scoate la capăt, cu toate că nu e uşor şi o vom face investind masiv în IMM-urile noastre şi în capitalul uman. (...) Am gândit corect ca toate multinaţionalele cu afaceri de peste 50 milioane euro să plătească 1% din cifra de afaceri. (...) Vom continua să alocăm în economie cel mai mare volum de resurse financiare pe care şi-l poate permite statul român. Vă chem să construim o ţară ordonată în care regulile sunt respectate de toată lumea în care cei care sunt cinstiţi şi plătesc taxele să nu mai fie sfidaţi de găştile de şmecheri care fac evaziune fiscală sau (...) drenează în fiecare zi TVA".

Fostul premier Nicolae Ciucă, actualul preşedinte al Senatului a spus: "În 2022, numărul firmelor nou înfiinţate a fost de 152.000, cel mai mare din 1990 încoace. Aceasta arată predictibilitate şi încredere pentru capitalul românesc. Acum piaţa e foarte sensibilă la un cadru de securitate efervescent.(...) Toate aceste chestiuni impactează mediul de afaceri. De aceea, responsabilitatea fiecărui lider trebuie sa se concretizeze în orice formă de dialog şi de parteneriat pentru a răspunde provocărilor din acest moment. Componenta economică are cea mai mare importanţă pentru asigurarea rezilienţei unei naţiuni. Investiţiile trebuie să continue, iar capitalul românesc trebuie să se consolideze, iar guvernul trebuie să vină cu scheme de sprijin şi de ajutoare date în acest sens firmelor din România".

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Indicatorii pentru programul Start-up Nation unde se pot consulta ? Sau valoarea informationala, este ca 90% din firme, nu a fost dizolvata inca ?

    1. S-a pierdut 500 milioane in cinci ani datorita programului Start-up Nation( 10% din firme au fost dizolvate), cat s-a castigat/ce s-a castigat ?

      500 milioane se plateste, dupa un profit de 3,125 miliarde,- cu mare aproximatie cat face Petrom/an. 

    Nu numai pensiile speciale ne mananca taxele, si programele acestea ale specialilor o fac. Firma de consultanta ia 10-30% din bani, iar restul intra in firme speciale. Unele se dizolva altele nu. Totusi vorbim de miliarde redistribuite, fara nici-o obligatie de raportare catre contribuabili.

    Noi sa platim taxele, restul este can-can. 

    n ai cum, ei sint votantii clasei politice si s protejati.

    Niste somitati, unul si unul. Caciu ala ar trebui sa se ascunda sub o piatra la cat de expert e in bugete!

    nu au cum sa ceara “imm” urile asta!

    deficitul gov e actual profiturile “imm”urilor. 

    immeurie cer sa li se prabuseasca profitabilitatea si sa li se creasca competitivitatea?! - interesant… sa dam drumul la treaba atunci. 

    succes! - vedeti ca veti cadea pe capete… pe capete! 

    s c c r e t 

    Bolos trebuie s atranga de peste tot si sa directioneze banii unde trebuie? Adica la aparatul de stat imbuibat, lenes, excesiv? La bugetarii care niciodata nu au solutiii si nu creaza decat probleme (sau le inventeaza) celor care muncesc in mod real?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb