Imobiliare.ro: Cât plăteşti chirie în funcţie de vechimea apartamentului?

F.D.
Miscellanea / 19 septembrie

Imobiliare.ro: Cât plăteşti chirie în funcţie de vechimea apartamentului?

Chiriaşii din marile oraşe plătesc şi cu 44% mai mult în fiecare lună, atunci când aleg un apartament într-un bloc nou în locul unei proprietăţi similare dintr-un bloc vechi. O astfel de locuinţă le poate oferi, însă, un standard de viaţă mai bun, chiar dacă de multe ori nu dispune de poziţionarea privilegiată pe care o are în raport cu centrul oraşului o proprietate veche, conform unui comunicat de presă Imobiliare.ro.

"Există câteva motive esenţiale pentru care chiriaşii aleg apartamente noi şi sunt dispuşi să plătească mai mult pentru acestea. În primul rând, apartamentele noi sunt adesea dotate cu facilităţi moderne precum loc de parcare dedicat, sisteme inteligente de gestionare a locuinţei, spaţii verzi şi spaţii comune bine amenajate, ceea ce presupune o calitate a vieţii mai ridicată. Unele apartamente noi oferă o eficienţă energetică superioară şi un confort termic mai bun ceea ce duce la costuri mai mici de întreţinere pe termen lung pentru chiriaşi, justificând, în parte, un preţ de închiriere mai mare", a declarat Daniel Crainic, director de marketing Imobiliare.ro.

Plăteşti cea mai mare chirie pentru un apartament nou în Bucureşti

Chiriaşii care vor să locuiască într-un apartament nou din Capitală trebuie să fie pregătiţi să achite lunar proprietarului, în medie, 650 de euro, cu 200 de euro mai mult decât dacă ar opta pentru o proprietate similară, dar de pe segmentul vechi al pieţei, arată datele Imobiliare.ro aferente intervalului 15 septembrie 2023-15 septembrie 2024.

În ciuda preţurilor mai mari, aproape 90.300 de potenţiali chiriaşi şi-au arătat într-un an interesul pentru apartamentele noi listate pe Imobiliare.ro. Cele mai căutate au fost apartamentele cu 2 camere.

Circa 14.200 de potenţiali chiriaşi vor apartamente noi în Cluj-Napoca

Rivalitatea dintre Bucureşti şi Cluj-Napoca se menţine puternică. Chiriaşii interesaţi de apartamentele din vestul ţării achită la final de lună mai puţin decât în Capitală pentru o locuinţă de pe segmentul nou al pieţei, dar plătesc mai mult dacă vor să se mute într-un apartament vechi.

Proprietarii din Cluj-Napoca solicită o chirie medie de 600 euro/lună pentru un apartament construit după anul 2000, cu 50 de euro mai puţin decât cei din Bucureşti. Chiria medie pentru un apartament vechi ajunge însă la 520 euro/lună şi este cu 70 de euro mai mare decât cea aferentă unei locuinţe din Capitală.

Aproximativ 14.200 de potenţiali chiriaşi şi-au arătat, într-un an, interesul pentru cel puţin un apartament nou din Cluj-Napoca listat la închiriere pe Imobiliare.ro.

Braşov şi Constanţa, evoluţii similare pe piaţa chiriilor

Proprietarii cu apartamente noi care caută chiriaşi în Braşov şi Constanţa le solicită acestora o chirie medie de 550 euro/lună. Cei care deţin apartamente vechi se mulţumesc cu o sumă cu 100 de euro mai mică.

Cererea pentru proprietăţile noi existente la nivelul pieţei închirierilor este mai mare în Braşov decât în Constanţa. Aproximativ 9.140 de potenţiali chiriaşi şi-au arătat într-un an interesul pentru apartamentele noi disponibile la închiriere în Braşov. În schimb, 8.800 de potenţiali chiriaşi au căutat o locuinţă nouă în Constanţa, potrivit datelor Imobiliare.ro.

Cea mai mică diferenţă dintre vechi şi nou, în Iaşi

Chiria medie solicitată pentru un apartament nou din Iaşi este de 420 euro/lună, cu doar 20 de euro mai scumpă decât cea aferentă unei locuinţe vechi. Aceasta este cea mai mică diferenţă întâlnită la nivelul marilor oraşe din ţară între sumele cerute de proprietarii de locuinţe noi şi cei care scot la închiriere locuinţe vechi.

Aproape 8.000 de potenţiali chiriaşi şi-au arătat într-un an interesul pentru apartamentele noi din Iaşi. Apartamentele cu 2 camere au fost preferate de cei mai mulţi dintre ei, acestea fiind urmate de garsoniere.

Chirie cu 34% mai mare, dacă optezi pentru un apartament nou în Timişoara

Apartamentele noi din Timişoara pot fi închiriate, în medie, cu 470 euro/lună. Diferenţa dintre chiria solicitată pentru un apartament nou şi cea aferentă unui apartament vechi este de 120 de euro, a doua cea mai mare înregistrată în rândul principalelor centre regionale din ţară. O diferenţă mai consistentă poate fi găsită doar pe piaţa închirierilor din Capitală.

Circa 10.240 de potenţiali chiriaşi şi-au îndreptat într-un an atenţia către proprietăţile de închiriat din Timişoara, finalizate după 2000 şi listate pe Imobiliare.ro..

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb