Împrumutaţii în CHF protestează, azi, în Bucureşti

A.T.
Miscellanea / 19 ianuarie 2019

Împrumutaţii în CHF protestează, azi, în Bucureşti

Actualizare După finalizarea traseului stabilit, care a implicat şi o manifestaţie în faţa sediului BNR, împrumutanţii în franci elveţieni au încheiat, în urmă cu câteva minute, protestul.

-----

Actualizare Debitorii sunt în jur de 150, după cum ne-au spus reprezentanţii grupului. Au protestat paşnic în faţa sediului ANPC, iar acum au plecat către sediul central al OTP Bank.

Împrumutaţii poartă bannere cu diverse mesaje legate, printre altele, de evoluţia francului elveţian şi de legislaţia din domeniul protecţiei consumatorilor.

-----

Împrumutaţii în franci elveţieni protestează, la această oră, în Bucureşti.

Grupul Clienţilor cu Credite în CHF (GCCC) organizează o manifestaţie autorizată de susţinere a comisarului Dumitru Sorin Manţu, din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Constanţa, în contextul presiunilor exercitate ca urmare a emiterii celor 2 procese-verbale prin care Bancpost şi OTP Bank au fost obligate să restituie consumatorilor peste 500 milioane de euro.

Totodată, pe bază de documente, comisarul Manţu acuză conducerile succesive ale ANPC că ar fi sprijinit şi protejat băncile, în defavoarea consumatorilor, pagubele suferite de debitori fiind de ordinul sutelor de milioane de euro, se arată într-un comunicat de presă remis Redacţiei noastre.

GCCC a sesizat ANPC în privinţa cesiunilor de credite performante realizate de către OTP Bank şi Bancpost, autoritatea dispunând restituirea către consumatori a sumei de 500 milioane euro.

În comunicat se mai precizează: "Au trecut patru ani în care am încercat să informăm şi să îndrumăm, în mod constant, cei 22.000 de membri ai grupului. Patru ani în care am organizat nenumărate forme de protest în încercarea de a determina adoptarea unor legi ori îmbunătăţirea legislaţiei în materie de protecţia consumatorilor, fără a ne raporta strict la împrumutaţii în franci elveţieni. Încă de la început eram conştienţi că ne-am angrenat într-o luptă de durată şi inegală, din mai multe puncte de vedere. De aceea, de curând am fondat şi Credere, o asociaţie de protecţia consumatorilor de servicii financiar-bancare."

Astfel, la solicitarea membrilor grupului, GCCC a decis să infiinţeze CREDERE, ca asociaţie de protecţia consumatorilor dedicată serviciilor financiar-bancare.

"Dumitru Sorin Manţu ne poate reda încrederea în instituţiile statului. În momentul în care această reîncredere va fi restabilită, atunci înseamnă că România va fi un loc mai bun pentru fiecare dintre noi.", mai precizează comunicatul.

PROGRAMUL MANIFESTAŢIEI

12:00-12:45: Manifestaţie în faţa sediului central al ANPC pentru susţinerea comisarului Dumitru Sorin Manţu

12:45-13:15: Deplasarea participanţilor către sediul central al OTP Bank din str. Buzeşti nr. 66-68

13:15-13:45: Manifestaţie în faţa sediului central al OTP Bank, ca modalitate de transmitere a unui mesaj către întregul sistem bancar din România.

13:45-14:20: Deplasarea participanţilor către sediul Băncii Naţionale a României din str. Lipscani nr. 25

14:20-15:00: Manifestaţie în faţa sediului Băncii Naţionale a României, scopul fiind acela a ridica întrebări pertinente asupra modalităţii în care BNR a supravegheat băncile din România, în contextul cesiunilor de credite performante realizate de către instituţiile de credit din ţara noastră. Avem pregătit un cadou simbolic pentru domnul guvernator Mugur Isarescu, în speranţa că domnia sa va dori să îl utilizeze în activitatea curentă.

Opinia Cititorului ( 24 )

  1. De aceea BT care a cumpărat BPs-a topit pe bvb că zăpada?

    Taxa de 2 la sută face ca $a se evapore cca 25 la sută lunar? 

    Cei care s-au împrumutat în franci s-au crezut destepti! Au pariat ca la cazinou si au pierdut! Nu putem plati noi,ceilalti clienti ai bäncilor pt "istetimea" lor! Nu este corect!

    1. Ce ai platit tu pana acum mai inteligentuleeee? Ai vb si ai tras apa la wc mai paratule.

      Da mäi smecherule! Platim cu totii! Si pt pagubitii in franci,dar si pt restantierii la credite! De unde si in ce fel acoperä bäncile aceste pierderi? Prin cresterea dob la credite,prin scäderea dob la depozite,prin cresterea tuturor comisioanelor pt clienti!

      Dar tu ai luat vreun credit pana acum desteptule? Ai constatat pe propria piele cum abordeaza bancile relatia cu clientul? Decat sa vorbesti din propaganda mai bine vezi-ti de drum!

      Dacä vä manâncä in fund sa luati credite,asa vä trebuie!

      Bäncile se poartä destul de frumos si democratic cu cei care iau credite! Nu vä obligä nimeni sa semnati contracte! In timpul comunismului depuneai bani la banca statului pânä achitai contravaloarea masinii,apoi o luai! V-ati învätat sä consumati pe banii altora!

      ...

      Ce minte limitată ai

      Sa nu dea Dumnezeu sa fii nevoit sa iei credit,smechere!

    Stiti câte milioane de români pierd zilnic zeci si sute de milioane de lei din cauza fluctuatiei monedei nationale?

    1. Dar tu stii cat ne costa pe noi toti faptul va exista noapte si suntem nevoita sa consumam mai multa energie electrica pentru iluminat??? Dar faptul ca trebuie sa suportam toate ineptiile indivizilor care se lasa manipulati in ultimul hal?

      Tot tiriplicii propagandei securiste ne spun nouă cum a falimentat Argentina, deci să adoptăm repede Euro. :)

      De ce nu-ti convine tie ideea asta cu trecerea la euro? Explicä tu cum au dat faliment Argentina si Grecia!

      Simplu, Argentina a crezut că are dolar, iar Grecia a trecut la Euro. :))))))

      Grecia era falimentatä înainte sa treacä la euro. Aveau datorie de peste 100%din pib in anul 2000! Apoi au fäcut deficite uriase pe care le-au ascuns de ue în 2006,inainte sa izbucneascä criza in sua! La fel ca si psd! Farä €uro,salariile si pensiile grecilor nu ar fi valorat nimic in drahme!

      Și concluzia este că ne trebuie Euro? Nu ne trebuie, cum nu ne trebuie nici propagandă securistă.

    Toti cei cu credite in franci se credeau destepti cand plateau 3% dobanda in timp ce pe lei dobanda era 10%..

    Nu am auzit niciunul atunci iesind in strada sa protesteze ca platesc rate pe jumatate fata de ceilalti. 

    Ar trebui, mergand pe acelasi principiu, ca cei care au platit dobazi pe lei de 10% sa iasa in strada ca au fost discriminati fata de cei cu credite in CHF 

    In realitate, a fost decizia personala a fiecarui debitor care a optat pt credit.

    Toti isi imagineaza ca banca e de vina si ea tb sa plateasca.. pai de cand sunt bancile societati de caritate? Fiecare tb sa isi asume tampeniile pe care le face... si sa plateasca pt ele. 

    1. Corect! Bäncile suntem noi toti,clientii bäncilor! Sa spunä"mai fratilor,am facut o alegere gresitä, am pierdut bani multi si va rugam sa ne ajutati"! Nu sa facä propagandä mincinoasä si sa arunce cu noroi in stânga si-n dreapta!

      Hahaha

      Cine te-a învățat să zici așa Manole sau vreun profesoras de la ASE?Propagandist prost ce ești.

      În Franța bancherii care au acordat credite în franci elvețieni sunt la pârnaie.

      Bancherii își imaginează că pot încălca legea ca în România. :)))))) 

    ...

    1. ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb