Bank of China, a patra cea mai mare instituţie bancară din lume, deschide luni, 16 decembrie, sucursala de la Bucureşti. Evenimentul se va desfăşura în ocazia împlinirii a 70 de ani de relaţii diplomatice dintre Republica Populară Chineză şi România.
Reprezentanţii băncii au transmis că, la manifestarea de lansare, vor participa Jiang Yu, ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, Liu Liange, preşedintele Consiliului de Administraţie al Bank of China, Xu Haifeng, directorul general pe Regiunea Europei Centrale şi de Est al Bank of China şi Guo Lixin, directorul general al sucursalei din Bucureşti a băncii.
Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a anunţat, recent, într-un discurs susţinut în ocazia aniversării a 70 de ani de relaţii bilaterale România - Republica Populară Chineză, că Bank of China intenţionează să deschidă o sucursală în ţara noastră. Şeful BNR a precizat: "Înfiinţarea pe teritoriul României de către Bank of China a unei sucursale, ce preconizează să desfăşoare operaţiuni din luna decembrie a acestui an, este rezultatul firesc al acestor evoluţii pozitive".
1. fără titlu
(mesaj trimis de rogue trader în data de 06.12.2019, 06:26)
Bine ca-si deschide da nu stim unde ce fel de operatiuni o sa aiba detalii conturi carduri IV etc.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 06.12.2019, 06:58)
Bine ca ai facut si tu un comentariu, da nu stim de ce IV etc.
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Gavrila în data de 06.12.2019, 12:35)
Daca isi deschide o singura sucursala asta inseamna ca nu este interesata de retail. Urmareste probabil ceva operatiuni financiare pe leu si ceva clienti mari(de exemplu daca statul chinez se apuca de investitii in infrastructura romaneasca).
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 07.12.2019, 05:07)
Chinezii se extind in Europa. La fel cum se extind in Africa. La fel cum se apropie de Rusia.
Motivul principal mi se pare asa-zisul razboi comercial scornit de Trump. Ca si principala economie de productie a lumii, China incearca sa se diversifice extinzandu-se pe piete noi. Si pana la urma sunt principiile naturale ale economiei de piata, care tinde sa evite piete cu limitare artificiala a cererii prin accize.
Chinezii au facut artificii financiare masive in ultimii ani, economia lor e vulnerabila la fluctuatii ale exporturilor - asta urmaresc ei sa redreseze. Isi asuma multe riscuri, insa cred ca joaca extrem de bine.
2.1. Incearca marea cu degetul (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 07.12.2019, 08:08)
Dacă găsesc fraieri ,vor profita .Sunt oportuniști ,sub zâmbetul fals ,ca al delfinilor . Aceasta tara de rebuturi ,de produse de unica folosință, a proliferat .Trebuie sa fim atenți cu ei ,altfel vom deveni ,nu Planeta Maimuțelor , ci planeta chinezeasca .
2.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 18.01.2020, 12:55)
“Așa zisul război comercial “ este factual și nu inventat de Trump. Numai cine trăiește in State și se confrunta cu realitatea de acolo poate sa înțeleagă situația. Faptul ca au semnat deja fase 1 a unui Trade Agreement este un semn bun. Chinezii, chiar dacă sunt comuniști știu sa valorifice la maxim avantajele pe care le oferă o piața capitalista de consum.