ÎN 2001-2011 Emigranţii est-europeni, inclusiv români, au plătit taxe britanicilor de 6,4 miliarde de euro

Ziarul BURSA #Internaţional / 6 noiembrie 2014

Emigranţii est-europeni, inclusiv români, au plătit taxe britanicilor de 6,4 miliarde de euro

Marea Britanie a colectat taxe în valoare de circa 5 miliarde de lire sterline (6,37 miliarde euro) de la emigranţii din 10 state est europene, inclusiv din România, în perioada 2000-2011, cu 12% peste nivelul beneficiilor acordate acestora de autorităţile engleze, relatează Huffington Post, citat de Mediafax.

Contribuţiile emigranţilor din toate statele UE au însumat 20 de miliarde de lire sterline (aproape 25,5 miliarde euro) în intervalul menţionat, potrivit unui studiu întocmit de centrul britanic pentru cercetarea şi analiza migrării (CReAM), citat de cotidianul britanic.

"Emigranţii europeni care au sosit în Marea Britanie începând cu anul 2000 au generat venituri de peste 20 miliarde de lire sterline la bugetul public între 2001 şi 2011. Mai mult, aceştia au contribuit la creşterea capitalului uman productiv, scutind autorităţile de cheltuieli cu educaţia în valoare de 6,8 miliarde de lire sterline", au declarat reprezentanţii CReAM.

Potrivit studiului, emigranţii europeni au un nivel de educaţie superior cetăţenilor britanici. Un sfert dintre est-europenii care au migrat în Marea Britanie în 2011 absolviseră o facultate, în timp ce procentajul britanicilor care aveau diplomă de licenţă se situa la 24%.

Datele prezentate în raportul CReAM contrastează cu opiniile multor politicieni locali, care avertizează în mod constant despre "pericolul" pe care emigranţii îl prezintă pentru economia britanică.

Nigel Farage, liderul partidului Ukip, a declarat săptămâna trecută că Marea Britanie ar trebui să reducă beneficiile acordate emigranţilor. Mai mult, el a sugerat ca guvernul să refuze accesul emigranţilor care suferă de boli cronice severe şi a celor care au cazier.

Premierul David Cameron este supus presiunilor din partea politicienilor să reducă numărul emigranţilor şi analizează mai multe strategii, printre care interzicerea accesului emigranţilor care nu au găsit un loc de muncă şi deportarea acelora care nu dovedesc că se pot întreţine singuri după o perioadă de trei luni de când au emigrat. Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a avertizat că implementarea acestor măsuri ar putea duce la excluderea Marii Britanii din UE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb