În 2012, DNA a înregistrat o creştere cu 150% a numărului persoanelor condamnate definitiv

F. A.
Anticorupţie / 28 februarie 2013

Raportul privind activitatea desfăşurată de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) arată că anul trecut a marcat o creştere cu 150% faţă de anul anterior a numărului persoanelor condamnate definitiv, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei.

DNA susţine că a continuat pronunţarea unor soluţii de condamnare în dosarele de mare corupţie, printre persoanele condamnate definitiv fiind opt demnitari (un ministru, un deputat - secretar de stat la momentul săvârşirii infracţiunilor, un senator - comandant al S.M.F.T. la data săvârşirii infracţiunii, un secretar de stat, un secretar general adjunct la Ministerul Agriculturii, un subprefect, doi directori adjuncţi ai unui serviciu de informaţii - cu rang de subsecretari de stat).

Procurorii DNA au trimis în judecată 828 de inculpaţi, din care 25 persoane juridice, iar 120 de inculpaţi au fost trimişi în judecată în stare de arest preventiv.

Raportat la calitatea persoanelor, s-a dispus trimiterea în judecată a 332 persoane care au ocupat funcţii de conducere, control, demnităţi publice ori alte funcţii importante.

Problematica combaterii fraudelor contra intereselor financiare ale Uniunii Europene a reprezentat obiectul unei analize speciale în cadrul Raportului care a înregistrat: 54 de rechizitorii privind 124 de inculpaţi, din care 12 persoane juridice şi un inculpat arestat. Comparativ, în anul 2011, au fost întocmite 45 de rechizitorii privind 95 de inculpaţi. În anul 2012, prin 34 de hotărâri definitive s-a dispus condamnarea a 50 de inculpaţi în acest tip de dosare.

Prejudiciul total reţinut în cauze privind fraude cu fonduri europene este în valoare de peste 92 milioane de lei (echivalentul a peste 20 milioane de euro), valoare de patru ori mai mare comparativ cu anul anterior. În vederea recuperării acestui prejudiciu, au fost dispuse măsuri asigurătorii în 49 de cauze.

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

01 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9758
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4857
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2959
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9766
Gram de aur (XAU)Gram de aur381.9299

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb