ÎN 2021 Cemacon a înregistrat o cifră de afaceri de 176 milioane lei

G.U.
Piaţa de Capital / 1 martie 2022

Daniel Şologon, Director General şi Preşedinte al Consiliului de Administraţie Cemacon SA

Daniel Şologon, Director General şi Preşedinte al Consiliului de Administraţie Cemacon SA

CEMACON încheie anul 2021 cu o creştere cu 41% a cifrei de afaceri, comparativ cu 2020. Mai precis, cifra de afaceri netă a ajuns la 176 milioane lei, potrivit unui comunicat de presă.

Într-un context macroeconomic dificil, cu o piaţă a construcţiilor extrem de dinamică, CEMACON a luat o serie de decizii strategice menite să îi asigure o poziţie solidă pe piaţa producătorilor de blocuri ceramice din regiune. Astfel, la 31 Decembrie 2021, compania CEMACON înregistrează un profit operaţional de 75,159,635 lei şi un profit net de 55,220,572 lei.

Daniel Şologon, Director General şi Preşedinte al Consiliului de Administraţie Cemacon SA, a declarat: "Ţinând cont de contextul geopolitic actual, ale cărui efecte deja s-au făcut simţite şi pe BVB, doresc să transmit un îndemn la responsabilitate şi cooperare între toţi producătorii români, pentru a ne menţine într-o zonă de stabilitate, de care depinde viitorul nostru local şi regional.

Echipa CEMACON a depus eforturi importante pentru a obţine rezultate peste aşteptări în anul 2021 şi doresc să le mulţumesc, în primul rând, colegilor, pentru că au investit energie şi creativitate pentru ca acest brand românesc să performeze în ciuda condiţionărilor generate de factori externi: pandemie, creşteri ale preţurilor la energie, decizii politice şamd. Sunt încrezător că avem rezilienţa necesară pentru a ne menţine pe acelaşi trend ascendent şi în 2022, dar şi că avem capacitatea de inovare necesară pentru a fi cu un pas înaintea vremurilor. Pentru acest an, am planificat investiţii strategice într-o nouă fabrică, am demarat proiecte care vizează un proces de producţie mai verde, cu un impact scăzut asupra mediului, cu respect pentru oameni şi comunităţile în care ne desfăşurăm activitatea, modernizăm o serie de produse pentru a asigura eficienţă energetică sporită şi declanşăm reconfigurarea digitală a unor procese interne şi externe. Avem o responsabilitate faţă de beneficiari, faţă de parteneri şi faţă de piaţa pe care operăm, de aceea vom asigura expertiză de cel mai înalt nivel, vom produce eficient, calitativ şi în acord cu aşteptările celor care ne-au fost fideli în 2021."

Potrivit sursei citate, la finalul perioadei încheiate la 31 Decembrie 2021, activele nete ale companiei înregistrează o creştere de 26% faţă de finalul anului 2020, depăşind suma de 237 milioane lei.

Unul dintre cele mai importante proiecte ale companiei, finalizat în 2021, a fost punerea în funcţiune a centralei de cogenerare care asigură până la 64% din energia electrică consumată, proiect realizat cu co-finanţare nerambursabilă, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare. Valoarea totală a proiectului a fost de 12,6 milioane lei.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. companie solida fara datorii bancare, ceea ce e greu sa gasesti in zilele noastre. Cash-ul e imens care poate sa plateasca toata datoriile companiei si chiar ramane si cu cash in plus. Masina de produs cash, daca te uiti la cashflow statement. Bravo Cemacon. Merita investit in ea (P/E la 6.2, P/BV 1.43, fara imprumuturi bancare, cash mai mult decat datorii -> subevaluata)

    1. Dau pe dividende si scrie cu rosu(de ce cu rosu?) ''Nu exista date''. Ai tu date? Dl. Holding are arici la buzunare, nu cumva sa-i pice ceva frimituri pentru cei 5,5% coactionari.

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5377
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2959
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9394
Gram de aur (XAU)Gram de aur381.7979

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb