ÎN ABSENŢA ALEŞILOR PSD Consiliul General a aprobat bugetul Capitalei

I.Ghe.
Politică / 7 martie 2022

Consiliul General a aprobat bugetul Capitalei

Municipiul Bucureşti va înregistra în acest an venituri de 8,8 miliarde lei

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a adoptat, în şedinţa de luni, proiectul de buget pentru anul 2022, în absenţa consilierilor PSD. "Este un buget corect, realist", a apreciat primarul general, Nicuşor Dan.

"Nu avem anvelopa pentru un buget pe care ni l-am fi dorit cu toţii, dar este un buget corect, realist care să permită, pe de o parte, acele lucruri necesare funcţionării autorităţilor publice, pe de altă parte, câteva investiţii necesar pentru Bucureşti şi cele mai importante ar fi cele pentru termificare", a declarat, luni, Nicuşor Dan, în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti în care s-a discutat bugetul pentru anul 2022.

La şedinţă nu au participat consilierii PSD, proiectul fiind adoptat cu 32 de voturi "pentru".

"E adevărat, mi-aş fi dorit şi ne-am fi dorit un buget mai mare, mai cuprinzător, din care să putem finanţa mai multe dintre proiectele necesare Bucureştiului. Cu toate acestea, bugetul pe 2022, aşa cum e el, ne permite să continuăm câteva proiecte de infrastructură (printre ele Prelungirea Ghencea, modernizarea reţelei de termoficare), să reparăm trotuare şi să refacem marcajele rutiere, să continuăm să subvenţionăm materialele sanitare ale spitalelor, să plătim subvenţiile pentru transport public şi termoficare la un nivel similar cu cel din 2021 şi să achităm în continuare o serie de datorii rămase din perioada 2016-2020", a scris, pe pagina oficială de Facebook. primarul general Nicuşor Dan, după aprobarea bugetului local.

Conform documentului publicat, Bugetul General Centralizat al Municipiului Bucureşti, pentru anul 2022, atinge suma de 8,8 miliarde de lei.

Proiectul de buget înaintat de aleşii din Bucureşti stipulează diferite sume. Conform gândul.ro, cele mai mari sume provin din cotele defalcate ale impozitului pe venit, cu 4,2 miliarde de lei, ori din veniturile nefiscale, cu 1,5 miliarde de lei. Venitul Capitalei va fi rotunjit şi de subvenţiile de la bugetul de stat ori de la alte administraţii, cu o sumă de 1,2 miliarde de lei, în timp ce banii primiţi din fonduri europene în contul plăţilor depuse atinge 464 milioane de lei.

Din suma totală de 8,8 miliarde de lei, 1,9 miliarde vor fi direcţionate cheltuielilor de personal. 1,2 miliarde din suma destinată personalului va fi distribuită pentru cele 19 spitale aflate în subordinea locală.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb