Allview anunţă rezultatele financiare excepţionale preliminare înregistrate pe parcursul anului 2021. Rezultatele financiare obţinute de către compania Visual Fan SA în anul 2021 au fost în concordanţă cu previziunile bugetate în Memorandumul de listare a acţiunilor, astfel încât, pe activitatea recurentă, profitul net a crescut cu peste 20% faţă de 2020 (de la 7 milioane de lei la aproximativ 8,5 milioane de lei) şi cifra de afaceri s-a majorat cu aproape 17% în 2021 faţă de anul anterior (de la 103 milioane lei la peste 121 milioane lei), confrom unui comunicat remis redacţiei.
Potrivit sursei citate, anul 2021 a fost abundent în evenimente şi provocări, care au ambiţionat compania Visual Fan să demareze noi investiţii pentru dezvoltarea de competenţe şi parteneriate în zone complementare activităţii de bază, toate acestea ducând la consolidarea business-ului într-un mod sustenabil.
Printre evenimentele emblematice care au stat la baza anului 2021, amintim:
-în luna aprilie, compania Visual Fan a emis 111.100 acţiuni noi (simbol ALW), în cadrul unui plasament privat încheiat în prima zi şi suprasubscris de peste 6 ori.
-în luna iulie, Visual Fan, deţinătoarea brandul Allview, a debutat pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti.
-la finalul lunii iulie, compania Visual Fan a anunţat preluarea unei participaţii de 12% din Headlight Solutions, companie de tehnologie specializată în cercetare-dezvoltare şi integrare de soluţii software complexe şi hardware custom-made. În luna septembrie 2021, cele două companii au făcut public primul proiect de anvergură contractat în asociere, în valoare de 10 milioane de lei şi care va avea ca finalitate implementarea unui produs ce include soluţii software şi hardware complete.
-la jumătatea lunii octombrie, acţionarii Visual Fan (Allview) au aprobat majorarea de capital social cu 5 acţiuni gratuite la fiecare acţiune deţinută.
-începând cu data de 11 octombrie 2021, acţiunile ALW fac parte din componenţa celui mai nou indice al BVB, BET-AeRO.
-în luna decembrie 2021, Visual Fan a primit avizul favorabil din partea Consiliului Concurenţei, pentru preluarea pachetului majoritar de 51%, al unicului distribuitor din Europa de Est al renumitului brand japonez AKAI.
-tot în luna decembrie 2021, Grupului Visual Fan i s-a alăturat societatea Visual EV Distribution, al cărui obiect de activitate este reprezentat de distribuţia maşinilor electrice. Primul model lansat este Skywell ET5, un SUV full electric, cu o autonomie de 400 km mixt (WLTP) şi 456 km City Drive, echipat cu sistemul automat de asistenţă la conducere - L2.5 şi numeroase opţiuni premium.
Rezultate financiare neauditate aferente exerciţiului financiar 2021 atestă evoluţia excelentă a vânzărilor de produse electronice Allview. Pentru a răspunde solicitărilor pieţei, compania Visual Fan şi-a extins portofoliul de produse cu dispozitive care integrează noi tehnologii. Printre cele mai importante lansări ale lui 2021, ce au dus la diversificarea categoriilor de produse şi oferirea beneficiilor de utilizare a consumatorilor, amintim:
-AllBook i, cu procesor Intel Core i3-1005G1, până la 3.4GHz şi sistem de răcire cu heatpipes. Acesta a fost unul dintre cele mai căutate notebook-uri din portofoliul brandului Allview, fiind un produs care se potriveşte foarte bine atât sistemului de lucru de acasă, cât şi şcolii online, conform solicitărilor şi necesităţilor pieţei din 2021.
-noua gamă de smartphone-uri Soul X8, care împreună cu căştile wireless Soul AV1 şi AVI, integrează un sistem ce permite controlul vocal în limba română, fără atingere. Este singurul device de acest gen din România.
- noua gamă de Smart TV-uri ePlay 7100, care înglobează tehnologia Far Field Voice Control, prin care utilizatorii au întâmpinat o experienţă complet nouă, mult mai confortabilă şi rapidă: fără a mai atinge telecomanda, ci doar prin simpla voce şi comanda "OK Google", aceştia pot porni sau opri televizorul, accesa conţinut media şi divertisment, regla volumul, controla alte dispozitive interconectate cu TV-ul prin sistemul Google Home.
"Rezultatele obţinute pe parcursul anului 2021 demonstrează performanţa excepţională înregistrată de compania noastră, deşi anul trecut a fost unul plin de evenimente şi provocări manifestate la nivel global pentru industria IT&C (criza de semiconductoare, creşterea continuă a costurilor de transport, criza containerelor şi criza energetică). Cu toate acestea, experienţa de aproape 20 de ani, precum şi capacitatea noastră de adaptabilitate şi anticipare a tendinţelor pieţei, ne-au ajutat să deschidem noi oportunităţi pentru dezvoltarea business-ului într-un mod sustenabil. Pentru anul 2022, avem în plan extinderea portofoliului de produse, pătrunderea pe noi pieţe externe, dar şi deschiderea unei noi linii de business, aşa cum am anunţat recent lansarea conceptului Allview ERA Health. Noua linie de business vizează intrarea pe piaţa serviciilor, iar întregul concept Allview ERA Health urmăreşte atât dezvoltarea de servicii pentru clienţi, cât şi produse hardware integrate în acest sistem.", a declarat Lucian Peticilă, CEO Visual Fan SA (Allview).
Anul 2022 marchează 20 de ani de activitate pentru compania Visual Fan, iar pentru a demonstra succesul pe piaţă, compania are planuri importante de dezvoltare, ce vor duce la creşterea cifrei de afaceri şi a profitabilităţii, direcţie în care s-au creat foarte bune premise prin investiţiile realizate în 2021 şi demararea de noi proiecte şi linii de business.
"Chiar dacă anul 2022 a debutat sub semnul impredictibilităţii din cauza valului cinci pandemic, contextului geopolitic actual şi situaţiei de securitate incerte, Visual Fan are încredere în capacitatea echipei de adaptabilitate, demonstrată în cei 20 de ani de activitate. De-a lungul timpului, am reuşit să trecem cu bine peste crizele economice, sanitare, globale, pe care nu doar că le-am depăşit şi chiar le-am transformat în oportunităţi generatoare de profitabilitate. Cu aceeaşi încredere şi speranţă pornim şi în acest nou episod, la care istoria umanităţii ne face martori.", a completat Lucian Peticilă, CEO Visual Fan SA (Allview).
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 10.03.2022, 18:08)
Cel putin bine ca le caracterizeaza ca fiind exceptionale!
Si mai bine era sa nedescrie in raport,nu mai spun in comunicatul asta,ce sunt cheltuielile alea cu ajustarea circulantelor de - adica minus 11.672.684 fara de care bagau pierdere buna din exploatare!S-au valorizat asa tare stocurile in perioada?De unde?
Emitent foarte transparent,nu descrie nicaieri cum a aparut un element exceptional,chheltuieli ajustate in venituri,in valoarea mai mare decat marja din exploatare.
Bine,din evolutia actiunii in ultimele luni si azi unii nu doar au studiat problema,dar au si date pe care noi nu le gasim nicaieri..
La listare au pus zeci de pagini cu televizoare,dar ei vand din astea de 50.000.000 anual si chestii medicale pentru pandemie de 300!de acum o sa inceapa dosarele penale cu achizitiile din pandemie,sa vedem la ei daca e ceva in neregula,sper sa aflam si noi la timp.
Alte datorii pe termen lung de fix 5 milioane la fel si in 2020 si in 2021 nu-s descrise nicaieri,probabil sunt la majoritar,in ce conditii nu stim.
Nici la HUNT nu stim cum s-a ajuns la datorii catre actionari de la 8 la 16 milioane plus in trimestrul 4,ca mici toata majorrarea nu era atat.Iarasi datorii nu se stie in ce conditii,care par a avea mare legatura cu vanzarile agresive pe cantitati foarte mari,la pret mult mai mic decat cumparate in recenta majorare.
Odata o sa aflam si noi despre astea,dupa ce se descarca.Deocamdata niste comunicate cu descrieri exceptionale e tot ce meritam.
1.1. esti pe langa subiect (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 10.03.2022, 21:09)
ai facut o analiza de toata prastia
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 10.03.2022, 18:38)
ÎN ANUL 2021
Allview a înregistrat o creştere a profitului din activitatea recurentă de aproximativ 8,5 milioane de lei
G.B
Piaţa de Capital / 10 martie
titlul e tot din comunicatul lor?nu m-ar mira,in mai jos scrie ca a crescut 20% de la 7 la 8,5 milioane lei.Crestere de aproximativ 8,5 milioane lei insemna sa ajunga 15,5.
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de MAKE în data de 10.03.2022, 18:45)
Nu cunosc cazul.
Cercetam.
2.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.1)
(mesaj trimis de MAKE în data de 10.03.2022, 18:51)
Am corectat titlul.
Multumesc pentru atentionare!