ÎN ANUL ACESTA, Sezonul estival litoral a estimat o creştere de aproximativ 18-20% a numărului de turişti

Simona Grigorescu
Macroeconomie / 16 septembrie 2015

Datele furnizate de Institutul Naţional de Statistică, precum şi estimările primite de la ANAT şi de la asociaţiile patronale hoteliere, arată că la sfârşitul sezonului estival al anului acesta se estimează o creştere de aproximativ 18-20% a numărului de turişti pe litoralul nostru, potrivit unui comunicat remis azi redacţiei.

Creşterea se datorează campaniei de promovare a litoralului, demarate încă din toamna anului trecut, numărului mare de evenimente organizate în toate staţiunile, şi cu precădere prin campania "Mamaia Style", îmbunătăţirii standardului serviciilor turistice oferite de hotelieri şi proprietarii de structuri turistice de alimentaţie publică şi agrement, precum şi măsurilor adoptate în ultima perioada de către Guvernul României, care au avut un efect direct asupra stimulării creşterii circulaţiei turistice în Romania (reducerea TVA).

O creştere consistenă s-a înregistrat şi în sudul litoralului, mai ales datorită investiţiilor noi în segmentul hotelier (în special în Venus) şi în agrement ( între care un nou parc de aventură, deschis în acest an în Neptun).

"În 2014-2015 am lansat broşuri ale staţiunii Mamaia în limbile română, engleză, germană, italiană, turcă şi ebraică, spoturi video de un minut "Mamaia Official" în aceleaşi limbi străine, am organizat infotripuri î premieră pentru jurnaliştii şi touroperatorii din Turcia si Italia si am continuat parteneriatul cu piaţa Republicii Moldova, am încheiat parteneriate în premieră (cu Federaţia Română de Tenis, Federaţia Română de Bob-Sanie, cu Forţele Navale Române şi Academia Navală "Mircea cel Bătrân") şi am derulat o întreagă serie de evenimente şi parade "Mamaia Style" pe toată durata sezonului", precizează asociaţia ANAT.

De asemenea, în acest an, aceştia au atras o dublare a numărului de zboruri charter Tel Aviv - Constanţa faţă de anul trecut, ceea ce a generat un volum total de 4.000 turişti israelieni şi venituri de 4 milioane dolari din pachetele de vacanţă, la care se adaugă venituri de cca 1,5 milioane dolari din vânzarea de bilete la atracţii, tururi şi excursii locale.

Strategia de dezvoltare de trafic aerian către/de la aeroport Constanţa a adus două noi rute aeriene - la 2 mai 2015 au fost lansate zborurile Milano - Constanţa (operate de compania aeriană Blue Air), iar pe 30 mai 2015 au început zborurile Londra - Constanţa (operate de WizzAir).

Corina Martin, preşedinte al Asociaţiei Litoral - Delta Dunării declară că: "Considerăm 2015 cel mai bun sezon din 2008 incoace, atunci cand am avut cel mai bun an pentru turismul românesc din ultimii ani".

Aceasta susţine că şi în 2016 va continua campania de promovare Mamaia Style, prin participarea la târgurile interne şi internaţionale, infotrip-uri şi organizarea de evenimente.

Dragoş Gociman, vicepreşedinte al Asociaţiei Patronatului în Turismul din Delta Dunării declară că: "Sezonul 2015 în Delta Dunării este în curs, sunt anunţate rezervări inclusiv pentru toată luna octombrie, şi până în acest moment anunţăm o creştere de 30% a numărului de turişti faţă de 2014. O concluzie importantă este aceea că a crescut procentul de turişti români în vacanţă în Delta Dunării, că dovada că românii au început să-şi descopere mai mult ţara."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb