ÎN ANUL FINANCIAR 2012 - 2013, Cifra de afaceri a Endava a crescut cu 43%

F.A.
Companii / 17 octombrie 2013

Compania de servicii IT Endava, cu sediul central la Londra, a înregistrat, în anul financiar 2012 - 2013, o creştere de 43% a cifrei de afaceri la nivel de grup, ajungând la aproximativ 50 milioane euro (date financiare la 30 iunie 2013), conform unui comunicat de presă remis redacţiei.

John Cotterell, CEO Endava, a declarat: "Ne-am propus ca pe parcursul anilor următori să ne extindem în toate centrele noastre din Europa de Est. Planificăm o creştere de 25% pe an a numărului de angajaţi în România pentru următorii doi ani şi am primit sprijin din partea guvernului pentru a atinge acest target. De asemenea, beneficiem de colaborarea cu clienţi care ne solicită proiecte IT complexe - în completare la locaţiile de offshore tradiţionale, dar şi pentru externalizarea în Europa de Est a proiectelor care anterior au fost derulate intern".

Cu ocazia recentei vizite la sediul Endava din Cluj-Napoca, Martin Harris, Ambasadorul Marii Britanii în România, a declarat: "Sunt plăcut surprins de modul în care s-a dezvoltat Endava în regiune. În opinia mea, Endava este unul dintre cele mai bune exemple de succes ale investiţiilor britanice în România".

Endava România a realizat, la sfârşitul anului trecut, o cifră de afaceri de 14,5 milioane de euro şi deţine un portofoliu de 880 de angajaţi în centrele din Capitală, Cluj-Napoca şi Iaşi, se arată în comunicat.

În prezent, aproximativ 75% din veniturile companiei provin de la clienţi care cheltuie anual peste două milioane de euro pentru proiecte IT realizate împreună cu Endava, potrivit sursei citate.

"Creşterea bazei de clienţi mari a contribuit cel mai mult la creşterea noastră şi ne aşteptăm să fie un factor important în dezvoltarea viitoare. Este foarte important pentru noi să ne concentrăm să dezvoltăm aceste relaţii în continuare", a mai adăugat Cotterell.

Endava este o companie privată de servicii IT înfiinţată în anul 2000. Endava are peste 1.250 de angajaţi în 8 sedii în Marea Britanie, Statele Unite, România şi Republica Moldova şi o cifră anuală de afaceri de peste peste 40 de milioane de lire sterline/50 de milioane de euro.

Compania livrează soluţii de business şi servicii informatice în special pentru organizaţii mari din domenii cum ar fi bănci, asigurări, plăţi electronice, retail, telecomunicaţii, media şi publishing. Endava este specializată în livrarea de servicii de Dezvoltare Software, Digital Media, Testare Software, Management Aplicaţii Software, Servicii Cloud.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb