ÎN CAZ DE CUTREMUR MAJOR Vrignaud: Allianz-Ţiriac Asigurări poate acoperi daune de peste şapte sute de milioane de euro

A.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 22 iulie 2015

Vrignaud: Allianz-Ţiriac Asigurări poate acoperi daune de peste şapte sute de milioane de euro

Allianz-Ţiriac are capacitatea să acopere daune în valoare de peste şapte sute de milioane de euro, în caz de cutremur major, potrivit lui Remi Vrignaud, CEO al companiei.

Reacţia companiei vine după ce testele de stres derulate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) au relevat că piaţa noastră de asigurări nu şi-ar putea îndeplini obligaţiile, pe standardele Solvency II (care vor intra în vigoare de anul viitor), în cazul unui cutremur sever.

Rezultatele exerciţiului coordonat de ASF privind poziţia financiară a asigurătorilor, în conformitate cu cerinţele de solvabilitate (curente şi viitoare), respectiv capacitatea de a face faţă unor situaţii extreme, evidenţiază soliditatea financiară a Allianz-Ţiriac Asigurări, potrivit unui comunicat al companiei, care precizează că deţine capitaluri proprii mult peste cerinţele actuale de solvabilitate, fiind, în plus, pregătită pentru tranziţia la noul regim de solvabilitate (Solvency II), ce va intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2016.

Mai mult decât atât, Allianz-Ţiriac este în măsură să-şi respecte în totalitate obligaţiile contractuale chiar şi în cazul suprapunerii unor scenarii exagerate, greu de imaginat din perspectiva posibilităţii de a se întâmpla concomitent, mai arată reprezentanţii companiei.

"Cifra (n.r. daunelor pe care le poate plăti Allianz) ia în calcul un scenariu de cutremur cu severitate chiar mai mare decât cea proiectată în cadrul exerciţiului derulat de ASF. Toţi clienţii noştri, fără excepţie - fie ei proprietari de locuinţe sau companii - ar fi despăgubiţi până la ultimul leu care li s-ar cuveni, conform condiţiilor de asigurare. După achitarea / provizionarea obligaţiilor de despăgubire, Allianz-Ţiriac ar rămâne cu o solvabilitate de peste 100%, conform noilor cerinţe de solvabilitate impuse de regimul Solvency II", mai spune Remi Vrignaud.

Chiar şi în cazul în care, pe lângă producerea unui astfel de cutremur major, s-ar consemna o situatie critică (greu de imaginat), în care toate companiile de reasigurări partenere ale Allianz-Ţiriac ar intra în incapacitate (parţială) de plată, capacitatea de despăgubire a companiei ar rămâne exact aceeaşi, iar capitalurile proprii s-ar menţine pe teritoriul pozitiv, se mai arată în comunicatul citat.

Remi Vrignaud mai precizează: "Este important să înţelegem scopul acestui exerciţiu coordonat de ASF: acela de a identifica vulnerabilităţi majore, eventual prezenţe la nivel extins în interiorul pieţei, la nivelul jucătorilor, care ar putea genera manifestarea unor riscuri sistemice. Or, blocarea mecanismelor de reasigurare, prin intrarea, în acelaşi timp, a tuturor reasigurătorilor în incapacitate de plată - în paranteză fie spus, concomitent cu producerea unui cutremur major în România - reprezintă cu adevărat un scenariu improbabil, extrem, aş spune chiar imposibil. Să nu uităm că vorbim despre reasigurători diferiţi, care au capacităţi semnificative de reţinere a riscurilor catastrofice de pe diverse pieţe (nu numai din România), ceea ce înseamnă implicit o largă dispersie în subscrierea portofoliilor. În consecinţă, dacă vorbim despre riscuri catastrofice, pentru asigurătorii din România (şi nu numai), reasigurarea reprezintă singura opţiune viabilă pentru asumarea obligaţiilor specifice acoperirii acestora."

CEO-ul companiei concluzionează că Allianz-Ţiriac este pregătită să plătească în totalitate despăgubirile pe care şi le-a asumat, conform contractelor încheiate: "Noi nu ne jucăm cu cuvintele, mai ales când este vorba despre promisiunile pe care le facem clienţilor noştri atunci când încheiem un contract de asigurare. Toată lumea trebuie să fie conştientă că asigurările reprezintă o pârghie unică şi extrem de importantă prin care oamenii din România - o ţară cu expunere ridicată la riscul de cutremur - îşi pot pune la adăpost averea"

Teste ASF au arătat că o singură companie de asigurări din cele 13 supuse testelor (care cumulează peste 80% din piaţă) ar îndeplini cerinţa de capital de solvabilitate (SCR) de peste 100% în cazul unei catastrofe naturale cu cutremur, însă aceasta nu are poliţe care să fie impactate. În cazul unor inundaţii severe, doar trei companii de asigurări ar rezista, conform rezultatelor prezentate de Autoritate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9748
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7860
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3158
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0002
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.6698

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb