În China, un gigant media vinde 60% din acţiuni

Ziarul BURSA #Internaţional / 26 august 2004

Compania de stat "Xinhua Bookstore", care distribuie circa două treimi din toate cărţile şi revistele din China, intenţionează să vîndă pînă la 60% din acţiuni către investitori privaţi. Compania, al cărei nume înseamnă China Nouă, va fi transformată într-o firmă mixtă, deschisă atît investitorilor străini, cît şi interni.

La începutul acestui an China a schimbat radical politica în domeniu, pentru a revigora industria media, plictisitoare şi puternic cenzurată - respectiv ziare, televiziuni şi edituri - permiţînd investitorilor privaţi să aibă participaţii.

Grupurile media vestice, Bertelsmann AG, Time Warner Inc., News Corp. şi Viacom Inc. se luptă pentru a intra pe această piaţă.

Bertelsmann a fost pînă acum compania cea mai agresivă în presa scrisă, deschizînd un club de carte, librării în Shanghai şi un lanţ naţional de retail. "Vrem investiţii private şi străine, dar compania va rămîne cel mai important acţionar", afirmă un oficial al companiei, Zhang Yashan, citat de Rompres.

Compania, cheie pentru controlul statului asupra materialelor scrise, va avea cel puţin cinci investitori care vor deţine cel puţin 40 la sută din acţiuni, afirmă Zhang.

Directorul general al companiei, Liu Guohui, afirma că doreşte un "puternic" investitor străin, în încercarea de a beneficia de o experienţă managerială avansată.

Anul trecut, 51,7 la sută dintre chinezii ştiutori de carte citeau cărţi, în scădere cu 8,7 la sută faţă de 1998, reflecta un sondaj recent făcut de Institutul Chinez pentru Ştiinţe Editoriale. Peste 90 la sută dintre chinezi sunt ştiutori de carte, conform statisticilor oficiale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb