ÎN CONTEXTUL VOLATILITĂŢII CREATE DE RĂZBOIUL DIN UCRAINA  Veniturile BVB au crescut cu 70%, în primele trei luni ale anului curent

ANDREI IACOMI
Piaţa de Capital / 12 mai 2022

Veniturile BVB au crescut cu 70%, în primele trei luni ale anului curent

Profit net de 4,39 milioane de lei, dublu faţă de cel din perioada ianuarie-martie 2021

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a raportat, pentru primele trei luni ale anului, venituri operaţionale individuale de 9,86 milioane de lei, cu 70% peste cele din perioada ianuarie-martie 2021, conform raportului operatorului pieţei noastre de capital publicat, astăzi, pe propriul site.

Creşterea a fost generată de avansul cu 95% a veniturilor din tranzacţionare, atât pe piaţa principală de acţiuni - tranzacţii regular, pe fondul unei volatilităţi mai mari şi a creşterii volumelor tranzacţionate generate de izbucnirea conflictului din Ucraina la sfârşitul lunii februarie, cât în urma ofertei de vânzare de acţiuni OMV Petrom, ce a generat un venit 1,32 milioane de lei, conform raportului BVB.

"Evoluţia pozitivă are la bază şi o reajustare a portofoliilor ca urmare a includerii a 11 dintre companiile listate la BVB în indicii FTSE Russel pentru pieţe emergente, în perioada septembrie 2020 - martie 2022", se mai menţionează în document.

Veniturile Depozitarului Central au fost de 5,83 milioane de lei, în creştere cu 39% faţă de cele din primele trei luni ale anului trecut, dinamică generată de avansul veniturilor atât din segmentul post-tranzacţionare cât şi registru, ca urmare a creşterii valorii medii a portofoliului de instrumente financiare şi a creşterii valorii tranzacţiilor decontate.

CCP.RO nu a înregistrat venituri operaţionale în primele trei luni din 2022, în timp ce cheltuielile cu entitatea care va fi funcţiona drept Contraparte Centrală pentru piaţa noastră au fost de 1,09 milioane de lei, în scădere cu 38% comparativ cu cele din perioada ianuarie-martie 2021.

În acest context, pentru primul trimestru al anului, Bursa de Valori Bucureşti a raportat un profit operaţional individual de 4,89 milioane de lei, cu 149% peste cel din perioada ianuarie-martie 2021, în timp ce profitul net s-a ridicat la 4,39 milioane de lei, în creştere cu 103%, comparativ cu acelaşi interval de raportare.

La nivel de Grup, BVB a înregistrat un profit net de 5,44 milioane de lei, în primele trei luni ale anului curent, cu 168% mai mare decât cel din perioada ianuarie-martie 2021.

Din acţionariatul operatorului pieţei noastre de capital fac parte SIF-urile, BERD, fonduri de pensii Pilon II şi case de brokeraj. Evaluarea bursieră a BVB se ridică la 225 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. am calculat tinta pentru finalul pietei bear pe BET / BVB... ;) ;) wink wink! ... adica linia de suport...

    incepe cu cifra... 6 ! :)) 

    1. atat de mult credeti ca va scadea?

      da, pana in banda cuprinsa intre 6000 si 7000 puncte pe BET/BVB - aceasta valoare de suport fiind atinsa in 2023.

      mai apoi avem piata bull (de crestere) multianuala pentru urmatorii 8-13 ani.  

      deci banda 6-7000 puncte pe BET e de cumparat cu 2 maini !  

      mei detaliat de atat nu sa fiu pentru ca si eu sunt interesat de situatie si ...na! nu dau gratuit informatii mai exacte cand si eu sunt interesat.

      dar stai linistit(a) cand se va produce din acea zona o inversare a trendului - de la scadere la crestere - va fi clar observabil tuturor.  

      noroc tuturor.  

    Pina la sfirsitul anului vor creste salariile fara limita, bonusuri, actiuni gratuite, deplasari si multe, multe...actiuni care vor taia din acest profit " scapat de sub control".

    1. aduc f multe companii listate, ai vazut ce au adus in 2021

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4922
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2248
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8431
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.3531

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb