ÎN COREEA DE SUD, PÂNĂ LA FINELE ANULUI LG Display închide producţia de ecrane LCD

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 8 ianuarie 2020

LG Display închide producţia de ecrane LCD

LG Display Co. va opri producţia internă de ecrane TV cu cristale lichide (LCD) până la sfârşitul acestui an, conform anunţului făcut de directorul executiv al companiei sud-coreene, care spune că decizia vine în condiţiile în care scad preţurile de pe piaţa de profil, iar oferta globală este satu- rată.

Suspendarea producţiei interne de ecrane LCD are loc după ce, anul trecut, compania şi-a micşorat cheltuielile, şi-a înlocuit CEO-ul şi a lansat un program de plecări voluntare.

"Vom încheia producţia de monitoare TV LCD în Coreea de Sud până la sfârşitul acestui an şi ne vom concentra pe producţia de profil din China", a declarat CEO-ul companiei, Jeong Ho-young, la târgul anual CES din Las Vegas.

În luna octombrie 2019, LG Display informa că intenţionează să reducă dimensiunea a două linii de producţie a ecranelor LCD din Coreea de Sud, căutând diverse opţiuni. Activităţile din domeniul ecranelor LCD au generat 32% din veniturile LG în perioada iulie-septembrie 2019, faţă de 41% în trimestrul precedent, declinul fiind cauzat de numărul mai mic de livrări de la fabricile sale.

LG Display operează două unităţi de producţie de ecrane TV LCD - una în ţara de origine şi una în China.

Compania a suferit trei trimestre consecutive cu pierderi între ianuarie şi octombrie anul trecut, însă Jeong a spus că producătorul de monitoare se aşteaptă să-şi îmbunătăţească performanţele în a doua jumătate a acestui an.

În timp ce opreşte producţia internă de ecrane LCD, LG Display îşi propune să îşi concentreze atenţia pe tehnologia OLED. Conform aşteptărilor, noua tehnologie va aduce 50% din veniturile companiei până în 2021, în creştere de la aproximativ 30% în 2018.

"Planificăm să construim sisteme pentru fabricarea în masă a produselor OLED în unitatea noastră din China până la sfârşitul primului trimestru al acestui an", a spus Jeong, adăugând că societatea nu intenţionează să schimbe liniile de producţie a monitoarelor TV LCD din Coreea de Sud cu linii ce fabrică ecrane OLED.

Rivalul local al LG, Samsung Display, divizie a Samsung Electronics Co., a anunţat în octombrie 2019 că a suspendat una din liniile sale de producţie a ecranelor LCD din Coreea de Sud. În plus, compania a informat că a alocat 13,1 trilioane de woni (11,25 miliarde de dolari) pentru modernizarea unei linii de producţie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb