ÎN DATA DE 7 MARTIE Think Thank 360 organizează cea de a doua ediţie a conferinţei ''Women in Data Science (WiDS)''

Comunicate de presă / 3 martie 2022

Think Thank 360 organizează cea de a doua ediţie a conferinţei ''Women in Data Science (WiDS)''

Think Thank 360 sub patronajul Stanford University şi cu susţinerea Ambasadei SUA la Bucureşti organizează în data de 7 martie conferinţa Women in Data Science (WiDS), conform unui comunicat de presă remis redacţiei. Evenimentul se va desfăşura la Cercul Militar Naţional, începând cu ora 10:30. Women in Data Science, aflat la a doua ediţie, este un eveniment care îşi propune să aducă pe agenda publică importanţa expertizei feminine în domenii cheie de dezvoltare viitoare precum ştiinţa datelor şi noile tehnologii, cu accent pe formare şi educaţie şi cu un impact important pentru piaţa forţei de munca la nivel naţional.

Potrivit sursei citate, în acest an, Think Tank 360 a organizat în premieră în România, concursul internaţional WiDS Datathon, sub egida Standford. Echipele româneşti din mediul academic, privat şi guvernamental au concurat, la nivel internaţional, cu echipe de profesionişti cu tradiţie în domeniul data science. Tema de anul acesta a concursului s-a referit la schimbările climatice şi energia verde, iar câştigătorii acestui concurs internaţional, dar şi clasamentul naţional, vor fi anunţate în data de 8 martie 2022.

"Având femeia în centrul atenţiei, proiectul va potenţa o resursă majoră de competitivitate în zona de cercetare - dezvoltare. Women în Data Science are misiunea de a creşte diversitatea de gen în noile profesii care apar odată cu adoptarea noilor tehnologii IT'', a declarat preşedintele Think Thank 360, Mariana Ungureanu.

Iniţiativa Women in Data Science (WiDS) îşi propune să inspire şi să educe tinerii din întreaga lume în domeniul ştiinţei datelor, cu accent pe sprijinirea femeilor care doresc să exceleze în acest domeniu. WiDS a început ca o conferinţă tehnică de o zi la Stanford în noiembrie 2015. Cinci ani mai târziu, WiDS reprezintă nu doar o conferinţă, ci o mişcare globală, cu peste 200 de evenimente regionale, în întreaga lume, în peste 60 ţări, ajungând la 100.000 de participanţi anual. Acest eveniment oferă întregii lumi oportunitatea de a afla despre cele mai recente cercetări în domeniul ştiinţei datelor şi aplicaţii ale acestuia în alte industrii.

Conform comunicatului, evenimentul din România de anul acesta reuneşte peste 30 de femei ce lucrează în domeniul ştiinţei datelor, din toate sectoarele: public, industrie, mediul academic şi hi-tech, iar temele abordate sunt centrate pe subiecte de actualitate, prezentare de soluţii pentru problemele cu care ne confruntăm şi modul în care au aplicat ştiinţa datelor în sectoare de dezvoltare economică imediată. Evenimentul este moderat de Andreea Negru, doctor în economie, preşedinte al Asociaţiei pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton ADAA. Cei care doresc să urmărească evenimentul se pot înscrie gratuit pe site-ul conferinţei: https://360.org.ro/wids/.%20Agenda%20si%20(speakerii)%20evenimentului%20poate%20fi%20g%C4%83sit%C4%83%20aici:%20https:/360.org.ro/women-in-data-science-romania-2021/second-edition-2022/

Parteneri strategici ai evenimentului sunt Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureşti şi Wolters Kluwer România. Parteneri academici ai evenimentului sunt Academia de Studii Economice din Bucureşti şi Universitatea Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu" din Sibiu. Sponsorii principali care fac posibilă organizarea acestei conferinţe, contribuind astfel la diseminarea informaţiilor privind ştiinţa datelor, sunt: OMV Petrom, Banca Comercială Română, Adobe Romania, Thoughtworks România, Enel România, Google Romania, eMAG, UNIQA Asigurări ,MHS Trucks, Data Booster si Regina Maria. La categoria parteneri amintim: Automobile Bavaria (BMW), si S.A., RADIOCOM, Aerotravel, Lotus Cosmetics, Adara Spa, şi entităţile patronale: Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin CONAF şi Asociaţia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton ADAA.

Ziarul BURSA este partener media al evenimentului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb