ÎN DEZBATERE PUBLICĂ: Ministerul Energiei a lansat Strategia Energetică a României 2019-2030

T.V.
Materii Prime / 18 martie 2019

Ministerul Energiei a lansat Strategia Energetică a României 2019-2030

Ministerul Energiei a anunţat, astăzi, că a lansat, în dezbatere publică, proiectul "Strategiei Energetice a României 2019-2030, cu perspectiva anului 2050", conform Hotărârii Guvernului privind stabilirea procedurii de realizare a evaluării de mediu pentru planuri şi programe, relatează News.ro.

Versiunea "Strategiei Energetice a României 2019-2030, cu perspectiva anului 2050" poate fi consultată pe site-ul energie.gov.ro, la secţiunea Strategia Energetică Naţională şi la sediul Ministerului Energiei, de luni până vineri, între orele 9:00-14:00.

Comentariile şi sugestiile publicului se primesc la sediul Ministerului Energiei în termen de 15 zile calendaristice de la data publicării prezentului anunţ.

Ministerul Energiei a elaborat, în anul 2016, un Proiect de Strategie Energetică pentru perioada 2016-2030 şi orizont de timp 2030-2050.

Viziunea Strategiei Energetice a României este de creştere a sectorului energetic şi vizează construirea de noi capacităţi, retehnologizarea şi modernizarea capacităţilor de producţie, transport şi distribuţie de energie, încurajarea creşterii consumului intern în condiţii de eficienţă energetică şi exportul de energie, potrivit ministerului.

Ţara noastră ar avea nevoie de investiţii totale în sectorul energetic între 15 şi 30 miliarde euro pentru perioada 2018-2030, cu o estimare centrală de aproximativ 20 miliarde euro, potrivit strategiei.

Asociaţia Română pentru Energie Eoliană (RWEA) şi-a exprimat, în noimebrie 2018, preocuparea faţă de Strategia Energetică propusă de Ministerul Energiei, care ar ignora tendinţele tehnice, economice şi climatice actuale şi ar propune măsuri în contradicţie cu obiectivele declarate, în detrimentul consumatorilor.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Citesc cu multa ingrijorare ca deciziile luate in ultimul timp par a fi toate in favoarea unor grupuri, grupuri care par a face extrem de mult lobby. Romania nu este o tara optima pentru instalare de sisteme solare, cu atat mai putin cele domestice. Faptul ca nu exista aproape deloc studii de impact asupra mediului si faptul ca se ignora aproape total faptul ca instalatiile regenerabile sunt practic dependente atat de capacitati de stocare cat si de surse importante de gaz, iar cei ce se ocupa de conducerea sectorului nuclear par a avea legaturi directe cu companii ce se ocupa de intermedierea gazelor, fac ca intreaga strategie sa para extrem de vulnerabila si sub influenta acestor grupuri. O strategie axata pe date tehnice si nu pe criterii financiare, subventii si alte castiguri pe termen scurt, ar fi de preferat. O strategie echilibrata in care prioritate sa fie tocmai sistemul nuclear, iar noile tehnologii sa fie introduse cu mare grija si cu un ochi la celelalte zone in care au fost deja introduse. Exista din ce in ce mai multe date care arata ca programul de energie verde Germania pare sa fi esuat si nu inteleg de ce Romania nu face un audit in aceasta privinta inainte de a da unda verde noilor proiecte.

    1. E simplu.Pe de o parte incompetenta, pe de alta parte nu ar mai fi atat de multe deplasari la Bruxelles.Este un roman frumos in care Fat Frumos o gaseste pe Ileana Cosanzeana si traiesc intr-un mediu curat fara bani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb