În doi-trei ani, "Altex" se va lista la bursa de la Viena sau Londra

A.S.
Ziarul BURSA #Companii / 26 ianuarie 2007

"Bomenveld BV" a preluat formal acţiunile "Altex" fără implicaţii asupra proprietăţii companiei din punct de vedere corporatist. Astfel, "Altex" intră într-o structură de tip holding, precum şi într-o restructurare la nivel corporatist.

Această operaţiune, care nu implică bani, a fost făcută se pare pentru proiectele viitoare ale companiei "Altex". Surse din piaţă ne-au declarat că operaţiunea este absolut necesară pentru listarea peste doi-trei ani la o bursă străină, cum ar fi Viena sau Londra.

Având în vedere că legea holdingului nu este la noi în ţară foarte bine reglementată, conducerea "Altex " a decis să facă această operaţiune cu o firmă olandeză. Bursa de Valori Bucureşti nu cere astfel de reglementări, aşa încât ideea că "Altex" s-ar putea lista la bursa românească nu este viabilă.

Potrivit unui comunicat de presă, "Altex" a optat pentru o structură corporatistă deoarece s-a dezvoltat foarte mult în ultimul timp, atât din punct de vedere al acoperirii teritoriale, cât şi din punct de vedere al numărului de firme incluse în grup. Concernul "Bomenveld" include în prezent şi firme precum "Credex Finanţări" SA - instituţie finanţatoare în asociere cu "Raiffeisen", 8TIM SA - societate de transport intern şi internaţional de mărfuri sau "Real Estate" SRL.

Preluarea acţiunilor de către o societate străină facilitează extinderea activităţii companiei şi în alte ţări. Odată cu intrarea în Uniunea Europeană, această preluare se constituie într-o structură care permite ca holdingul să-şi dezvolte activitatea şi în ţări precum Bulgaria, Moldova şi, de ce nu, Serbia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb