ÎN DOSARUL CENTRUL MILITAR ZONAL DIN CONSTANŢA Nicuşor Constantinescu rămâne în arest la domiciliu

Elena Deacu
Anticorupţie / 3 martie 2015

Judecătorii Curţii de Apel Constanţa au respins astăzi, ca nefondată, contestaţia preşedintelui suspendat al CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, la decizia Tribunalului de cercetare a sa în arest la domiciliu în dosarul Centrul Militar Zonal, acesta cerând înlocuirea respectivei măsuri cu cea a controlului judiciar.

De asemenea, magistraţii au respins ca nefondată şi contestaţia DNA împotriva deciziei Tribunalului, în acelaşi dosar penal, procurorii anticorupţie solicitând înlocuirea măsurii arestului la domiciliu pentru Nicuşor Constantinescu cu arestarea preventivă.

Ambele hotărâri ale judecătorilor Curţii de Apel sunt definitive.

"Măsura arestării preventive este singura care-l poate împiedica pe Nicuşor Constantinescu să săvârşească infracţiuni", a spus reprezentantul DNA Constanţa.

La rândul său, avocatul lui Nicuşor Constantinescu, Marius Mocanu, a cerut respingerea contestaţiei DNA şi înlocuirea arestului la domiciliu cu controlul judiciar.

Nicuşor Constantinescu a susţinut că nu este vinovat pentru acuzaţiile aduse, spunând că nu a încălcat controlul judiciar şi că nu există motive pentru ca această măsură să fie modificată.

"Nu am încălcat hotărârea Curţii de Apel Constanţa privind controlul judiciar şi nu există nicio probă a DNA care să demonstreze acest lucru. Nu am lipsit de la niciun termen de judecată. Acuzaţiile DNA că, prin reluarea atribuţiilor de preşedinte al Consiliului Judeţean, la data de 8 ianuarie 2015, aş fi încălcat controlul judiciar nu sunt adevărate", a spus Nicuşor Constantinescu în faţa instanţei.

Curtea de Apel Constanţa a decis ca Nicuşor Constantinescu să rămână în arest la domiciliu în dosarul Centrului Militar Zonal, decizia fiind definitivă.

Tribunalul Constanţa a judecat, în 25 februarie, solicitarea DNA de înlocuire a controlului judiciar cu arestul preventiv în cazul lui Nicuşor Constantinescu, în dosarul Centrului Militar Zonal, pe motiv că acesta ar fi comis mai multe infracţiuni de la data instituirii controlului judiciar în cazul său.

Instanţa s-a pronunţat în 26 februarie, înlocuind controlul judiciar cu arestul la domiciliu.

Pe 26 februarie, magistraţii Tribunalului Constanţa au decis cercetarea în arest la domiciliu a lui Nicuşor Constantinescu, în dosarul Centrul Militar Zonal. Decizia judecătorilor a fost luată după ce DNA a cerut arestarea preventivă a acestuia, în urma formulării de noi acuzaţii.

Până la data menţionată, Constantinescu a fost cercetat penal sub control judiciar în respectivul dosar, pentru abuz în serviciu.

Preşedintele suspendat al CJ Constanţa mai este cercetat penal în arest la domiciliu într-un alt dosar în care este acuzat de comiterea a cinci infracţiuni.

Potrivit procurorilor DNA, Constantinescu este acuzat de abuz în serviciu (trei infracţiuni, dintre care două în formă continuată), constituire a unui grup infracţional organizat, coruperea alegătorilor (două infracţiuni), conflict de interese (zece infracţiuni, dintre care cinci în formă continuată), precum şi de tentativă la abuz în serviciu, în formă continuată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb