ÎN DOSARUL INSULA BELINA ŞI BRAŢUL PAVEL, Sevil Shhaideh, suspectă de abuz în serviciu

A.A.
Ziarul BURSA #Politică / 25 septembrie 2017

Sevil Shhaideh, suspectă de abuz în serviciu

DNA cere sesizarea Camerei Deputaţilor pentru urmărirea penală a Rovanei Plumb

PNL şi USR cer demisia lui Shhaideh

USR: "Tel Drum - firma către care au fost închiriate părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel"

--------

Actualizare 15:44 Dragnea, despre Shhaideh şi Plumb: "Un astfel de precedent e foarte periculos, ar însemna că toate transferurile de până acum au fost prejudicii"

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, după şedinţa BPN, că ancheta care le vizează pe Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb reprezintă un precedent foarte periculos, care ar presupune că toate transferurile de până acum au fost prejudicii.

Dragnea a precizat că, în şedinţa BPN, Shhaideh şi Plumb au prezentat pe scurt o informare despre cele două acte normative, toţi colegii din BPN, fără excepţie le-au cerut ferm să nu demisioneze, printre argumente fiind faptul că acestea au două poziţii cheie în Guvern.

Dragnea a mai spus: "Transferul unui teren din domeniul public al statului în domeniul public al unei autorităţi locale, aşa cum sunt sute de astfel de transferuri, s-au transferat sute de terenuri care zăceau şi care au fost preluate de autorităţile locale. Un astfel de precedent e foarte pericuolos. Şi acum sunt solicitări (...) de a fi transferate imobile către autorităţile locale pentru a le putea pune într-un program de dezvoltare".

El a subliniat de mai multe ori că un astfel de precedent este "foarte periculos", pentru că "ar însemna că toate transferurile de până acum au fost prejudicii ale statului român".

Liderul PSD a mai susţinut: "Când se pleacă de la public la public, e foarte periculos să se discute despre prejudiciu".

Răspunzând unei întrebări, Liviu Dragnea a menţionat că premierul Mihai Tudose l-a informat că nu a avut vreo discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis în legătură cu situaţia Rovanei Plumb şi a lui Sevil Shhaideh.

-----

Actualizare 14:57 Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb: "Suntem nevinovate, am respectat legea"

Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb au plecat în acelaşi timp de la sediul PSD şi au declarat că decizia colegilor lor este de a le susţine, că sunt nevinovate, au respectat legea şi nu demisionează din Guvern.

Sevil Shhaideh a declarat: "În acest moment, soluţia este de susţinere a celor doi miniştri. Nu m-am gândit sub nicio formă la demisie. Avizele toate sunt pozitive şi conform cu legea".

Rovana Plumb a declarat: "Nu sunt vinovată, întotdeauna am respectat legea şi întotdeauna o voi respecta. Întotdeauna am acţionat cu bună credinţă în interesul cetăţeanului şi cu maximă responsabilitate. (...) Nu consider că trebuie să demisionez atât timp cât întotdeauna m-am gândit la România. Nu sunt vinovată, nu am făcut nimic greşit".

------

Actualizare 14:48 Tăriceanu, după ce a participat la BPN al PSD: "Am constatat o solidaritate fără măsură cu Shhaideh şi Plumb"

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a participat, astăzi, la şedinţa BPN al PSD, la plecare el declarând că a constatat "o solidaritate fără măsură" a tuturor membrilor conducerii PSD cu Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb.

"Toţi au susţinut că cele două nu au motive să îşi dea demisia, pentru că nu au încălcat nicio prevedere legală", a adăugat Tărceanu, potrivit News.ro.

El a subliniat că transferul unei proprietăţi către autoritatea locală nu constituie o ilegalitate, iar acţiunea procurorilor anticorupţie este una "politică".

"Sunt mii de astfel de hotărâri, e perfect legal, nu e nicio problemă de legalitate", a ţinut să sublinieze preşedintele Senatului.

Tăriceanu a precizat că va analiza împreună cu specialiştii dacă poate fi sesizată CCR pentru un conflict juridic de natură constituţională între puterile statului.

(M.I.)

------

Actualizare 14:45 PNL cere revocarea din funcţiile guvernamentale a Rovanei Plumb şi a lui Sevil Shhaideh

PNL cere revocarea din funcţiile guvernamentale a Rovanei Plumb şi a lui Sevil Shhaideh, preşedintele liberalilor, Ludovic Orban, declarând că menţinerea acestora în funcţii afectează grav imaginea României.

Orban a mai declarat că menţinerea lor în funcţie face inutil orice demers în lupta anticorupţie, precizează News.ro.

El a amintit că, atunci când împotriva sa început urmărirea penală, s-a retras din competiţia electorală pentru Primăria Capitalei, precum şi din funcţiile politice şi nici nu a mai candidat pentru un nou mandat de deputat.

Preşedintele PNL a subliniat că aceasta este conduita normală a unui demnitar al statului care ţine la imaginea României.

(A.I.)

---

Actualizare 14:34 Kovesi, despre anchetarea lui Shhaideh şi Plumb în dosarul "Belina": "DNA îşi face treaba"

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Koveşi a declarat astăzi, referindu-se la dosarul "Belina", că nu este o noutate pentru DNA să ancheteze miniştri, precizând că dosarul nu este din 2014, ci din mai 2017, aflându-se într-o etapă intermediară, potrivit unei surse din presă.

Şefa DNA a menţionat, pentru Europa FM, citată de News.ro: "DNA îşi face treaba. Dosarul e într-o etapă intermediară. Persoanele cercetate în dosar au dreptul să aducă probe în favoarea lor. În ultimii ani am tot anchetat miniştri. Pentru noi nu e o noutate. Am tot anchetat miniştri. Însă, s-a creat o confuzie: dosarul nu e din 2014. Ci în luna mai 2017. În 4-5 luni, am făcut primele acte şi cercetări".

Conform sursei, ea a spus că în presă au mai apărut informaţii pe acest subiect, "dar nu înseamnă neapărat că ce scrie în presă e şi adevărat".

"Dar noi putem să verificăm", a subliniat Laura Codruţa Kovesi.

Potrivit sursei citate, în ceea ce priveşte hotărârea de Guvern din cazul Belina, şrocurorul-şef al DNA a precizat: "Noi nu urmărim Hotărârile de Guvern. Dar când apar informaţii că e ceva în neregulă cu o hotărâre de Guvern, noi ne sesizăm din oficiu".

(A.C.)

------

Actualizare 14:32 Conducerea PSD, "sprijin total" pentru Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb

Conducerea PSD a decis să acorde un "sprijin total" pentru Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb, vizate de DNA în dosarul Belina.

La finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD, liderul deputaţilor social-democraţi, Ioan Muntean, a declarat, potrivit Hotnews: "Le-am ascultat pe cele două colege, punctele lor de vedere. Concluzia a fost foarte clară: au respectat întocmai prevederile legilor şi se consideră nevinovate".

Acesta a precizat că "decizia finală a fost de sprijin total" şi celor două "li s-a solicitat să nu demisioneze".

Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb "vor fi apărate de toţi membrii de partid", a mai spus Muntean.

(M.I.)

------

Actualizare 11:44 Codrin Ştefănescu: "La CEx din această săptămână voi cere revocarea lui Tudorel Toader"

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat, astăzi, că la Consiliul Executiv (CEx) al partidului din această săptămână va cere revocarea lui Tudorel Toader din funcţia de ministru al Justiţiei, acuzându-l că nu a luat atitudine împotriva DNA, în urma anchetei care le vizează pe Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb, potrivit unei surse din presă.

Ştefănescu a declarat, înaintea şedinţei BPN al PSD, citat de News.ro: "Nu prea avem ministru al Justiţiei, pentru că în ultimele zile nu am văzut niciun punct de vcedere al lui Tudorel Toader vizavi de toate abuzurile şi de încălcarea deciziei CCR din partea DNA, dar sper ca astăzi totuşi domnul Tudorel Toader să aibă o poziţie, poziţia aceea de ministru al Justiţiei. Adică să apere ceea ce a jurat să apere când a depus jurământul la Cotroceni".

Conform sursei, Codrin Ştefănescu a susţinut că el îi cere ministrului Justiţiei "să ia poziţie legală".

Secretarul general adjunct al PSD a menţionat: "Dacă va fi un vot astăzi, eu voi vota pentru păstrarea celor două colege ale noastre în Guvern. O să le cer să fie tari în aceste momente, am mai trecut noi prin aşa ceva şi cu siguranţă vom merge mai departe şi vom şi câştiga această bătălie. Eu consider că e printre ultimele zvâcniri ale statului paralel".

Potrivit sursei citate, el a mai susţinut că ministrul Justiţiei are suficiente motive să ceară revocarea din funcţie a procurorului general Lazăr.

"Dar domnul Toader a tăcut permanent şi am o mare nedumerire vizavi de această tăcere de aur. (...) La CEX de săptămâna asta de la Suceviţa voi cere clar revocarea ministrului Justiţiei", a precizat Ştefănescu.

(A.C.)

------

Actualizare 11:15 PSD discută astăzi situaţia vicepremierului Shhaideh şi a ministrului Plumb

Liderii PSD se reunesc, astăzi, în Biroul Permanent al partidului, pentru a discuta despre cazul vicepremierului Sevil Shhaideh - pusă sub urmărire penală în dosarul "Insula Belina" - şi al ministrului delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, în cazul căreia DNA a cerut sesizarea Camerei Deputaţilor pentru formularea cererii de urmărire penală. Tot luni, ar urma să ajungă la Parlament sesizarea procurorilor în cazul Rovanei Plumb, potrivit unei surse din presă.

Conform sursei, preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, spunea că partidul "priveşte cu îngrijorare" situaţia, care va fi analizată în cadrul Biroului Permanent de luni.

Întrebat dacă s-ar impune demisia celor doi miniştri, Bădălău a spus că decizia este una politică şi se va lua în cadrul Biroului Permanent. "Vom avea toate datele, deocamdată n-avem toate datele şi în urma unei discuţii, pentru că suntem un partid democratic, vom lua decizia", a declarat Bădălău, la RFI.

Liderul PSD a mai spus că şi vicepremierul Sevil Shhaideh, şi ministrul Rovana Plumb sunt "nişte oameni, nişte miniştri extrem de serioşi, cu putere de muncă şi care au făcut extrem de multe lucruri bune".

El a mai spus că "discuţia" este pe două acte administrative întocmite acum patru ani şi s-a declarat convins că Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb "au respectat procedurile corecte", informează sursa.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică seară, la Antena 3, că "dosarul Belina" este o "ficţiune" şi reprezintă un atac violent la adresa Guvernului şi că a primit informaţii că procurorii DNA ar urma să ajungă şi la fiul său.

Întrebat dacă vicepremierul Sevil Shhaideh ar trebui să demisioneze după ce a fost pusă sub urmărire penală, Liviu Dragnea a spus că situaţia va fi discutată luni în Biroul Politic Naţional al PSD.

"Mâine ne vom întâlni în BPN şi va fi prima care va vorbi. Vor vorbi şi premierul, şi ceilalţi colegi... O să spun mâine", a adăugat liderul PSD.

(A.C.)

-----

Procurorii DNA au dispus extinderea urmăririi penale pentru vicepremierul Sevil Shhaideh şi pentru Rovana Plumb, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu dacă au obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, potrivit unui comunicat al DNA.

Cele două sunt cercetate într-un dosar conform căruia, în 2013, prin acţiunea concertată a unor persoane cu funcţii publice, părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel au trecut ilegal din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea CJ Teleorman, pentru ca, doar la câteva zile, să fie închiriate tot ilegal unei firme private, susţin pşrocurorii anticorupţie.

Pentru realizarea transferului de proprietate au fost adoptate H.G. 943/2013 act cu caracter individual şi HG 858/2013 act cu caracter normativ, acte prin care au fost încălcate prevederi din: Constituţia României, Legea apelor 107/1996, Legea 213/1998 privind bunurile proprietate publică, O.U.G. 107/2002 privind înfiinţarea Administraţiei Naţionale "Apele Române", Legea 115/1999 a responsabilităţii ministeriale, Legea 24/2000 privind normele de tehnică legislativă.

Prin aceste fapte a fost prejudiciat patrimoniul statului şi au fost vătămate interesele Administraţiei Naţionale "Apele Române", potrivit DNA.

Totodată, au fost efectuate notări în cărţile funciare ale celor două imobile (insula Belina şi braţul Pavel) cu încălcarea dispoziţiilor din Codul Civil, pentru a ascunde titularul dreptului de închiriere şi pentru a facilita adoptarea hotărârilor de guvern menţionate.

DNA cere şi sesizarea Camerei Deputaţilor pentru formularea cererii de urmărire penală a ministrului Rovana Plumb, în acelaşi dosar.

DNA a mai dispus extinderea urmăririi penale pentru: Ionela Stoian (fostă Vasile), director în cadrul M.D.R.A.P, sub aspectul săvârşirii complicităţii la infracţiunea de abuz în serviciu, Gheorghiu Mariana Sanda, asistent registrator principal în cadrul Biroului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Alexandria, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu, Guşă Rodica, asistent-registrator în cadrul Biroului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Alexandria, sub aspectul săvârşirii complicităţii la infracţiunea de abuz în serviciu şi Diaconu Alexandrina Anduţa, registrator-şef în cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Teleorman, tot sub aspectul săvârşirii complicităţii la infracţiunea de abuz în serviciu.

Ponta: "Nu am făcut niciun denunţ împotriva cuiva"

Fostul premier Victor Ponta a declarat că nu a făcut niciun denunţ împotriva cuiva sau a liderului PSD Liviu Dragnea, precizând că a fost citat ca martor într-un dosar pentru că a semnat, ca premier, două hotărâri de Guvern din acel dosar. "Nu am făcut niciun denunţ, nici vreun autodenunţ, contra lui Liviu Dragnea, sau contra altcuiva. (...) Luni dosarul va veni la Parlament, se vor uita toţi cei din Comisia Juridică şi în momentul în care vor constata că nu există niciun denunţ al meu sau autodenunţ, aştept de la domnul Dragnea şi de la domnul Savu şi de la alţii scuze. Am fost citat legal ca martor (...) într-un dosar din 2014, deoarece eu sunt premierul care a semnat cele două hotărâri de guvern. Timp de trei-patru ore am explicat care este circuitul hotărârilor de guvern", a spus Ponta, vineri, la Antena 3.

El a explicat că un premier semnează ultimul o hotărâre de guvern, după ce e contrasemnată de toţi miniştrii. Ponta a precizat că hotărârea de Guvern din acel dosar a fost contrasemnată de Dragnea (ministrul dezvoltării regionale la acea vreme) sau de cine a fost împuternicit de Dragnea să semneze (un secretar de stat) şi de miniştrii de Justiţie şi de Finanţe.

"Am semnat şi am aprobat în şedinţa de Guvern în 2013 o hotărâre, din punctul meu de vedere absolut normală cum au fost multe altele, prin care s-a trecut de la o instituţie publică centrală la una locală. Ulterior, în 2017, dintr-o investigaţie de presă am aflat că acea bază a trecut la o firmă privată, ori eu ştiu sigur că niciodată n-am aprobat în Guvern să treacă ceva de la de stat la privat", a mai spus Ponta.

Pe de altă parte, fostul premier consideră că, în momentul de faţă, trebuie gândită o reacţie care să salveze PSD chiar cu sacrificarea unora dintre liderii săi. "Eu m-am retras de la conducerea PSD în 2015 pentru că nu am vrut să pun tot partidul să răspundă zi de zi la nişte acuzaţii care mă priveau doar pe mine (oricât de neadevărate sunt acestea)! Aşa cred că era obligaţia mea faţă de PSD şi faţă de propria conştiinţă! Acum PSD este într-un moment mult mai greu în care lucruri grave care nu au legătură cu partidul apar în discuţia publică şi în Justiţie. Ar trebui gândită o reacţie care să salveze PSD chiar cu sacrificarea unora dintre liderii săi. Să răspunzi la ceva atât de serios şi de grav cu un comunicat isteric semnat de un bufon este cel puţin iresponsabil - şi oricum ineficient", a scris vineri Ponta pe Facebook.

Cazul a fost comentat de mai mulţi politicieni, lideri ai PNL şi USR cerând demisia vicepremierului Sevil Shhaideh. Şeful PSD Liviu Dragnea nu avusese nicio reacţie până aseară, la închiderea ediţiei.

Prim-vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, a declarat, vineri, la Sibiu, că Guvernul Tudose ar trebui să fie remaniat, iar primul ministru demis, aceasta susţinând că, după nouă luni de guvernare, PSD "nu are cu ce se mândri".

Deputatul PNL de Sibiu a făcut, în cadrul unei conferinţe de presă, un scurt bilanţ al PSD la guvernare: "Concluzia este că PSD, după nouă luni de guvernare, nu are cu ce se mândri. Dacă ar fi ca domnul Vâlcov să realizeze o nouă evaluare a guvernului Tudose, reacţia PSD ar trebui să fie exact aceeaşi ca în cazul lui Grindeanu. Şi anume remanierea Guvernului Tudose şi demiterea premierului".

Vicepreşedintele PNL, deputatul Gigel Ştirbu, solicită demisia "urgentă" a vicepremierului Sevil Shhaideh, ministru al Dezvoltării Regionale, argumentând că "menţinerea în funcţie a unui ministru asupra căruia planează suspiciuni de corupţie aduce serioase prejudicii de imagine României", se arată într-un comunicat al deputatului liberal, transmis vineri.

Parlamentarul liberal solicită premierului Mihai Tudose revocarea "imediată" a vicepremierului Sevil Shhaideh atât din funcţia de vicepremier, cât şi din funcţia de ministru Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Toma Petcu: "Mi se pare un dosar cu alte intenţii decât aceea de a arăta că a greşit cineva"

Ministrul Energiei, Toma Petcu (ALDE), a declarat, sâmbătă, că nu exclude ca vicepremierul Sevil Shhaideh, urmărită penal de procurorii anticorupţie, să fi fost "vânată", acesta opinând că i se pare "un dosar cu alte intenţii decât aceea de a arăta că a greşit cineva la un moment dat".

În cadrul unei conferinţe de presă, la Alba Iulia, Toma Petcu a spus că nu este foarte lămurit care sunt acuzaţiile şi care este "greşeala" lui Sevil Shhaideh.

"Există o vulnerabilitate foarte mare în acest moment, pentru că ştim foarte bine că, în primul rând, în ministerul care iniţiază o hotărâre de guvern procedura internă este foarte dezvoltată şi destul de bine pusă la punct. De asemenea, există avize ale Ministerului Justiţiei care, într-un fel, vin şi legiferează faptul că tranzacţia în sine este corectă şi este normală şi nu înţeleg acum de ce se discută despre oportunitate sau nu am înţeles care este discuţia acolo. Atât timp cât acea hotărâre de guvern a avut toate avizele de legalitate şi a intrat pe ordinea de zi şi a fost aprobată, ea cred că ar fi trebuit, dacă ar fi avut probleme, să aibă atunci", a afirmat Toma Petcu, potrivit Agerpres.

El a adăugat că, în opinia sa, Sevil Shhaideh, "având în spate, cu siguranţă, un cartuş întreg de semnături al tuturor celor care sunt în compartimentele de specialitate", nu poate să aibă o vină în aşa ceva. "Mi se pare, ca multe altele, probabil, un dosar cu alte intenţii decât aceea de a arăta că a greşit cineva la un moment dat", a susţinut Petcu.

Ministrul a adăugat că nu cunoaşte care ar fi aceste intenţii. "Din punctul meu de vedere, nu poate să fie tras la răspundere un secretar de stat că a semnat o hotărâre de guvern. Chiar absolut deloc. Pentru că el nu a semnat acolo singur", a explicat Toma Petcu.

Întrebat dacă crede că Sevil Shhaideh ar fi fost "vânată", Petcu a susţinut că, ţinând cont de poziţia acesteia în Guvern, "nu este exclus".

Atunci când un jurnalist l-a întrebat dacă s-ar putea să fie altcineva, de fapt, "vânat", Toma Petcu a declarat că acest lucru o să se vadă la sfârşit.

"Se speculează în această zonă, există speculaţii, informaţii concrete nu. Eu nu înţeleg de ce ar fi de vină Guvernul că a transferat de la o instituţie centrală către o autoritate publică locală un bun al statului care a rămas tot în proprietatea statului, numai că s-a dat din proprietatea statului ca structură centrală către stat ca structură locală", a conchis Petcu.

USR cere demisia vicepremierului Sevil Shhaideh pentru a nu influenţa ancheta DNA din poziţia sa

Uniunea Salvaţi România (USR) cere demisia vicepremierului Sevil Shhaideh "pentru a nu influenţa ancheta DNA din poziţia înaltă pe care o deţine".

"USR consideră că punerea sub urmărire penală a lui Sevil Shhaideh, vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale, şi cererea de avizare a urmăririi penale împotriva Rovanei Plumb, în dosarul Belina, reprezintă dovezi că Liviu Dragnea şi-a creat, în interiorul administraţiei statului, o reţea personală de subordonaţi, care să răspundă ordinelor şi intereselor lui. USR cere demisia lui Sevil Shhaideh din Guvernul României pentru a nu influenţa ancheta DNA din poziţia înaltă pe care o deţine, ca un semn de bună-credinţă", se arată într-un comunicat al USR transmis vineri.

Potrivit sursei citate, dosarul în care sunt cercetate Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb se referă, conform DNA, "la trecerea ilegală, în 2013, a unor părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman, pentru ca, doar la câteva zile, să fie închiriate, tot ilegal, unei firme private, prin acţiunea concertată a unor persoane cu funcţii publice''.

Potrivit reprezentanţilor de la USR, "firma la care se referă DNA este Tel Drum, controlată de Liviu Dragnea".

"Aceste persoane, suspectate de DNA că au acţionat împotriva legii, au fost ulterior recompensate de către Liviu Dragnea cu poziţii importante în stat. Avem de-a face cu o captură a statului de către Liviu Dragnea, o situaţie în care instituţiile nu mai lucrează pentru binele public, ci pentru interesele private ale unui şef politic'', a declarat Dan Barna, purtător de cuvânt al USR.

Totodată, USR atrage atenţia că opinia publică "este intoxicată cu o mistificare a realităţii, în condiţiile în care PSD "se prezintă drept victimă a unui aşa-zis "stat paralel' condus de George Maior, fost director al SRI, ambasador al României la Washington''.

"Este o contrafacere grosolană a realităţii. Liviu Dragnea caută un ţap ispăşitor şi l-a înlocuit pe George Soros cu George Maior, cu obiectivul de a se prezenta drept victimă a unei maşinaţiuni oculte. Adevărul este că Liviu Dragnea a fondat un stat paralel pe care anchetele DNA îl destructurează", a mai spus Barna.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Agenții secreți de la USR să ne spună de ce suspecta Kovesi nu si-a dat demisia pentru a nu influenta anchetele care trebuiau deschise împotriva ei.

    Demisia nu era necesara pentru a nu influenta anchete, ci pentru a nu șantaja magistrați. 

    1. USR nu are niciun agent secret.

      Au devenit publici.

    ...Remarc doua afirmatii diferite privind avizarea acestor HG. Uni zic ca Min.Just.si Min.Fin. au atras atentia asupra ilegalitati acestor Hotarari si ca nu ar fi avizat......???? Alti sustin ca au avizat !!!....Care este adevarul ???

    1. SA SE CEARA DIN NOU AVIZUL CCR!

    Încă îi bine : fără HOȚI justiția moare de FOAME + pe orizontală și vert... !!!

    Pe lac se face autostrada?

    Psd protejeaza corupti? 

    De ce nu ii lasa sa demisioneze? 

    Demisia Plumb, Shaideh. 

    Cum mai merge Shaideh viceprimministru undeva in Europa sa ne reprezinte? Un corupt (a) ma reprezinta pe mine? 

    Parlamentul EU, Cjue de ce tace?

    Dragnea se pune la adapost.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb