ÎN IULIE 2007, România a înregistrat cea mai mare creştere din UE a producţiei din construcţii

R.P.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 21 septembrie 2007

România a înregistrat cea mai mare creştere din UE a producţiei din construcţii

Ţara noastră a înregistrat, în iulie 2007, cea mai mare creştere a producţiei din industria de construcţii din Uniunea Europeană (UE), informează Institutul de Statistică al UE, Eurostat. Producţia din industria de construcţii din ţara noastră a crescut cu 26,3% în luna iulie a aces­tui an, faţă de perioada similară a anului trecut.

Faţă de luna iunie, producţia industriei de construcţii din România a crescut cu 1,3%, după ce, în iunie faţă de mai, creşterea a fost de 1,6%. În mai faţă de aprilie, s-a înregistrat o scădere de 4,6%, care a venit după creşterea de 10,7% din aprilie faţă de martie.

Potrivit Rompres, în trimestrul II din 2007, producţia industriei de construcţii a crescut cu 12,5% faţă de trimestrul I, după ce în trimestrul I s-a înregistrat o creştere de 4,2% faţă de trimes­trul IV al anului trecut.

Cea mai mare creştere în iulie faţă de iunie a înregistrat-o Portugalia, cu 4,5%, urmată de Polonia cu 3,9% şi Marea Britanie cu două procente. Cele mai mari scăderi au fost înregistrate de Suedia cu 0,5 procente, Spania şi Slovenia, fiecare cu scăderi de câte 0,2 procente, în iulie faţă de iunie.

În cazul comparaţiei anualizate, după Româ­nia se situează Slovenia cu o creştere de 17,9% şi Polonia cu 17%. Cele mai mari scăderi anualizate ale producţiei din industria de construcţii au fost înregistrate în Ungaria cu 14,6%, Marea Britanie cu 6,6% şi Belgia cu 4,9%. Producţia industriei de construcţii din Uniunea Europeană, ajustată la sezon, s-a redus cu 0,1% în iulie faţă de iunie. În zona euro, nivelul producţiei în perioada analizată a rămas acelaşi, informează Institutul de Statistică al UE, Eurostat.

Rezultatele de creştere din iulie sunt mai slabe decât cele din iunie 2007, când producţia industriei de construcţii din UE, ajustată la sezon, a crescut cu 0,6% în iulie faţă de iunie, în timp ce în zona euro, creşterea a fost de 0,5 procente.

În comparaţia anualizată, creşterea a fost de 0,5% în UE şi de 1,7% în cazul zonei euro, în iulie. În iunie, creşterea anualizată a fost de 2,1% în UE şi de 2,6% în cazul zonei euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb