ÎN PERIOADA 2 IANUARIE- 6 IANUARIE 2023 Peste 20 de alerte InfoCons conform sistemului de alertă rapidă al Uniunii Europene

M.C.
Miscellanea / 6 ianuarie 2023

Peste 20 de alerte InfoCons conform sistemului de alertă rapidă al Uniunii Europene

InfoCons vine în sprijinul consumatorilor cu alertele rapide pentru produsele nelimentare la nivelul Uniunii Europene, conform unui comunicat remis astăzi redacţiei.

Potrivit sursei, pentru a fi la curent cu toate alertele emise de Uniunea Eu-ropeană, InfoCons pune la dispoziţia consumatorilor Aplicaţia Gratuită InfoCons. Prin descărcarea aplicaţiei de pe App Store, Google Play sau App Gallery, consumatorii au acces direct şi transparent la alertele pentru produsele nealimentare, actualizate zilnic şi însoţite de detalii precum:

- denumire produs;

- ţara vizată;

- gradul de risc;

-orginea produsului;

-data la care intră alerta în vigoare;

-imaginea cu produsul ce face obiectul alertei;

Produsele ce fac obiectul alertelor rapide prezintă riscuri de ştrangulare, răni, sufocare, electrocutare, apariţia anumitor boli sau alergii, incendiu etc. Iată care sunt cele mai recente alerte:

Parfum . Risc chimic . Conform listei de ingrediente, produsul conţine butilfenil metilpropional (BMHCA) care este interzis în produsele cosmetice. BMHCA poate dă-una sistemului reproducător, poate afecta sănătatea copilului nenăscut şi poate provoca sensibilizarea pielii.

Produsul nu este conform cu Regulamentul privind pro-dusele cosmetice.

Pulverizator pentru păr . Risc chimic . Conform listei de ingrediente, produsul conţine butilfenil metilpropional (BMHCA) care este interzis în produsele cosmetice. BMHCA poate dăuna sistemului reproducător, poate afecta sănătatea copilului nenăscut şi poate provoca sensibilizarea pielii.

Produsul nu este conform cu Regulamentul privind pro-dusele cosmetice.

Parfum . Risc chimic . Conform listei de ingrediente, produsul conţine butilfenil metilpropional (BMHCA) care este interzis în produsele cosmetice. BMHCA poate dă-una sistemului reproducător, poate afecta sănătatea copilului nenăscut şi poate provoca sensibilizarea pielii.

Produsul nu este conform cu Regulamentul privind pro-dusele cosmetice.

Parfum aromatic . Risc chimic . Conform listei de in-grediente, produsul conţine butilfenil metilpropional (BMHCA) care este interzis în produsele cosmetice. BMHCA poate dăuna sistemului reproducător, poate afecta sănătatea copilului nenăscut şi poate provoca sensibilizarea pielii.

Produsul nu este conform cu Regulamentul privind pro-dusele cosmetice.

Set de jucării din plastic . Risc chimic . Jucăria conţine o concentraţie excesivă de ftalat de bis(2-etilhexil) (DEHP) şi ftalat de dibutil (DBP) (valori măsurate până la 0,57 % şi, respectiv, 3,19 % în greutate). Aceşti ftalaţi pot dăuna sănătăţii copiilor, provocând daune sistemului lor reproducător.

Produsul nu este conform cu Regulamentul REACH.

Jucărie din plastic . Risc : Sufocare . Părţile mici (paci-ficator şi suport pentru sticle) se pot desprinde cu uşu-rinţă de jucărie. Mai mult, sticla de plastic se poate rupe cu uşurinţă, generând piese mici. Un copil mic le poate pune în gură şi se sufocă.

Produsul nu este conform cu cerinţele Directivei privind siguranţa jucăriilor şi nici cu standardul european rele-vant EN 71-1.

Jucărie din plastic . Risc : Sufocare . Piesele mici (roa-tă, roată cu axă şi mâner din plastic) se pot desprinde cu uşurinţă de jucărie. Un copil poate pune părţile mici în gură şi se sufocă.

Produsul nu este conform cu cerinţele Directivei privind siguranţa jucăriilor şi nici cu standardul european rele-vant EN 71-1.

Bentiţă pentru cap cu LED-uri . Risc chi-mic Compartimentul pentru baterii este uşor de deschis, lăsând bateriile butonului accesibil. Un copil le-ar putea pune în gură, ceea ce ar putea provoca daune tractului gastro-intestinal al copilului dacă este înghiţit.

Produsul nu este conform cu cerinţele Directivei privind siguranţa jucăriilor şi nici cu standardul european rele-vant EN 62115.

Instalaţie de iluminat . Risc : Arsuri , soc electric , in-cendiu. Zona secţiunii transversale a cablului de ali-mentare este prea mică. Dispozitivul se poate supraîn-călzi şi provoca foc. Dopul nu este rezistent la căldură şi se poate deforma din cauza temperaturii ridicate, lăsând accesul la piesele sub tensiune. Utilizatorul poate fi electrocutat.

Produsul nu este conform cu cerinţele Directivei privind joasa tensiune şi nici cu standardele europene relevante EN 60598-2-20 şi EN 60598-1.

Păpuşă din plastic . Risc chimic şi sufocare . Materialul plastic al produsului conţine o concentraţie excesivă de ftalat de bis(2-etilhexil) (DEHP) (valoare măsurată până la 54,26 % în greutate). Acest ftalat poate dăuna sănătăţii copiilor, provocând daune sistemului lor reproducător.

Produsul nu este conform cu Regulamentul REACH.

Maşină de gravat cu laser . Daune produse vederii . Fasciculul laser este prea puternic şi produsul nu are o carcasă protectoare care împiedică accesul la radiaţiile laser. Vizualizarea directă a unui fascicul laser poate provoca leziuni oculare.

Produsul nu este conform cu cerinţele Directivei privind echipamentele tehnice şi nici cu standardul european EN 60825-4.

Fiebător electric . Risc : Şoc Electric . Fierbătorul nu este împământat. Utilizatorul poate accesa piese sub tensiune şi poate primi un chock electric.

Produsul nu este conform cu cerinţele Directivei privind joasa tensiune şi nici cu standardul european EN 60335-1.

Puzzle . Risc : Sufocare . Covoraşul are părţi mici care se pot desprinde cu uşurinţă. Un copil mic le poate pune în gură şi se sufocă.

Produsul nu este conform cu cerinţele Directivei privind siguranţa jucăriilor şi nici cu standardul european EN 71-1.

Salopetă pentru copii . Risc : Sufocare . Butoanele snap se pot desprinde cu uşurinţă de salopetă. Un copil le poate pune în gură şi se sufocă.

Produsul nu este conform cu cerinţele Directivei privind siguranţa generală a produselor şi nici cu standardul european EN 71-1.

Scaun înalt pentru copii . Risc : Leziuni . Construcţia permite scaunului scaunului înalt să alunece şi să se desprindă. Un copil poate cădea din scaun, rezultând leziuni.

Produsul nu respectă cerinţele Directivei privind sigu-ranţa generală a produselor.

Detector de monoxid de carbon . Risc : Asfixiere . Produsul nu este suficient de sensibil în ceea ce priveşte detectarea monoxidului de carbon (CO) şi prezintă un risc de otrăvire cu CO, deoarece o persoană poate fi expusă accidental la CO, având încredere că produsul funcţionează corect.

Produsul nu este conform cu cerinţele Directivei privind siguranţa generală a produselor şi nici cu standardul european EN 50291.

Saltea . Risc : Sufocare . Fermoarul care permite în-depărtarea saltelei se deschide uşor, lăsând materialul de umplere accesibil. Un copil mic poate pune acest lucru în gură şi sufoca.

Produsul nu respectă cerinţele Directivei privind sigu-ranţa generală a produselor.

Jucărie acţionată cu baterii . Risc pentru mediu . Arti-culaţia de lipit are o concentraţie excesivă de plumb (valoare măsurată până la 46,7 % în greutate). Plumbul reprezintă un risc pentru mediu.

Produsul nu este conform cu Directiva privind restricţiile de utilizare a anumitor substanţe periculoase în echi-pamentele electrice şi electronice (Directiva RoHS 2).

Bluză pentru copii . Risc : Strangulare . Există cabluri func-ţionale lungi cu capete libere în capota produsului. Ele pot deveni prinse în timpul diferitelor activităţi ale unui copil, ceea ce duce la strangulare.

Produsul nu este conform cu cerinţele Directivei privind siguranţa generală a produselor şi nici cu standardul euro-pean EN 14682.

Jucărie . Risc : Sufocare . O parte mică (ochiul) se poate desprinde cu uşurinţă de jucărie. Un copil mic îl poate pune în gură şi se sufocă.

Produsul nu este conform cu cerinţele Directivei privind siguranţa jucăriilor şi nici cu standardul european EN 71-1.

Pânza pentru polizor unghiular . Risc : Tăieturi . Poli-zorul unghiular nu are caracteristicile de siguranţă adecvate pentru a proteja utilizatorul de contactul cu lama. Atunci când se utilizează lama într-un polizor un-ghiular, există riscul ca utilizatorul să intre în contact cu o lamă rotativă şi să se rănească.

Produsul nu respectă cerinţele Directivei privind echi-pamentele tehnice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb