Numărul utilizatorilor americani ai reţelei de socializare Facebook a crescut după izbucnirea scandalului Cambridge Analytica, respectiv în pofida declanşării, pe reţeaua de microblogging Twitter, a mişcării #DeleteFacebook, potrivit unor date ale băncii de investiţii "Goldman Sachs".
Acestea arată că, în aprilie, numărul utilizatorilor americani unici ai reţelei Facebook pe dispozitive mobile a sporit cu 7%, în ritm anual, la 188,6 milioane. În acel moment, scandalul era într-un moment de vârf, conform techradar.com.
Amintim că datele a circa 87 de milioane de utilizatori Facebook au fost folosite în mod abuziv de firma de consultanţă politică Cambridge Analytica. Potrivit unei anchete realizate de New York Times şi The Observer, Cambridge Analytica a obţinut acces inadecvat la datele utilizatorilor Facebook, servindu-se de acestea pentru dezvoltarea unui soft care să permită previzionarea şi influenţarea votului alegătorilor în favoarea candidatului Donald Trump, pentru care firma a lucrat în campania din 2016.
Agenţia Reuters informa, ieri, că Facebook nu va plăti despăgubiri celor 2,7 milioane de utilizatori europeni ale căror date au fost transferate necorespunzător firmei de consultanţă Cambridge Analytica.
Într-un comunicat, Facebook a recunoscut că transferul datelor reprezintă o încălcare a încrederii, însă precizează că nu au fost distribuite detalii privind conturi bancare, informaţii despre carduri de credit sau numere de cărţi de identitate naţionale.
Săptămâna aceasta, fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a prezentat scuze în faţa parlamentarilor europeni, la Bruxelles, pentru greşelile comise de compania sa, în contextul scandalului mai sus menţionat.