ÎN PRIMELE 6 LUNI FAŢĂ DE ACEEAŞI PERIOADĂ DIN 2014 Producţia industrială a crescut cu 2,3%, iar în iunie s-a apreciat cu 2,6% faţă de mai

Alexandru Costea
Macroeconomie / 11 august 2015

Producţia industrială a crescut în primul semestru cu 2,3%, ca serie brută, susţinută de industria prelucrătoare, care a consemnat un avans de 2,9%, iar ca serie ajustată s-a apreciat cu 3,1%, după ce în iunie producţia a înregistrat o majorare cu 2,6% faţă de mai, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS), remise azi redacţiei.

Industria extractivă a consemnat o scădere cu 5,6%, iar producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat cu 0,6%.

Ca serie ajustată, producţia industrială a urcat cu 3,1%, ca urmare a creşterii industriei prelucrătoare cu 3,5%. Pe de altă parte, industria extractivă a avut un recul de 5,2%, iar producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a stagnat.

În iunie, producţia industrială s-a majorat cu 2,6% faţă de mai, ca serie brută, datorită creşterii industriei prelucrătoare cu 3,1% şi a producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat cu 1,8%, în timp ce industria extractivă a scăzut cu 9%.

În funcţie de seria ajustată, producţia a avut un avans de 0,6%, susţinută de creşterea producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat cu 2,3%. Pe de altă parte, industria extractivă a consemnat o reducere de 2,5%, iar cea prelucrătoare de 1,7%.

Comparativ cu iunie anul trecut, producţia industrială a urcat cu 3,1%, ca serie brută, după ce producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat s-a apreciat cu 4,9%, iar industria prelucrătoare cu 3,2%. Industria extractivă a scăzut cu 4,7%.

Ca serie ajustată, producţia s-a majorat cu 2,7%. Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a crescut cu 5% şi industria prelucrătoare cu 0,9%, în timp ce industria extractivă a înregistrat o scădere de 5,9%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9743
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4737
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8990
Gram de aur (XAU)Gram de aur371.8457

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb