ÎN PRIMELE NOUĂ LUNI DIN 2021 Grupul GTC raportează venituri din chirii în valoare de 124 milioane de euro

S.B.
Companii #Construcţii / 18 noiembrie 2021

Grupul GTC raportează venituri din chirii în valoare de 124 milioane de euro

GTC a raportat venituri provenite din contractele de închiriere în valoare de 124 milioane euro, în primele nouă luni din 2021, în creştere faţă de cei 122 milioane euro, înregistraţi în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Marja brută din activitatea de închiriere este, de asemenea, pe o curbă ascendentă, atingând 93 milioane de euro, faţă de 91 milioane euro, cât s-a înregistrat pe primele trei trimestre din 2020. Totodată, compania a fost premiată de două ori, în 2021, pentru eforturile susţinute în direcţia promovării bunelor practici de guvernanţă în domeniile mediului înconjurător, implicare socială şi corporativă - ESG. GTC este primul dezvoltator din Europa Centrală şi de Est care şi-a publicat raportul ESG, sintetizând cei 25 de ani de activitate a grupului pe cele şase pieţe imobiliare în care este prezent.

La finalul primelor nouă luni ale anului, indicatorul ajustat EBITDA s-a ridicat la 83 milioane euro, într-o uşoară creştere în comparaţie cu acelaşi interval din 2020, când s-a situat la 82 milioane euro. Fondurile din operaţiuni au ajuns la 52 milioane euro, cu o valoare a fondurilor per acţiune de 0,11 euro. Rata de ocupare la nivelul întregului portofoliu a rămas constantă, situându-se la 91%, la fel ca la sfârşitul anului trecut. Valoarea investiţiilor în achiziţia de active generatoare de venit şi în terenuri pentru viitoare dezvoltări se ridică la 339 milioane euro, pe toate cele şase pieţe unde compania este activă.

În 2021, angajamentul GTC de a utiliza energia verde la scară largă, pe tot cuprinsul portofoliului său, şi de a construi sustenabil a fost recunoscut prin două distincţii conferite raportului ESG, realizat de companie. Astfel, GTC a obţinut Trofeul de Argint în cadrul competiţiei internaţionale "EPRA- Recomandări de bune practici în sustenabilitate", precum şi premiul pentru Cel mai bun debut, la "Competiţia pentru dezvoltare sustenabilă".

"Rezultatele înregistrate la finalul primelor trei trimestre din 2021 arată creşteri faţă de anul trecut, în ceea ce priveşte principalii parametri ai afacerii. Activitatea de închiriere nu este la fel de puternică în comparaţie cu perioada pre-Covid, dar am reuşit să menţinem gradul de ocupare la 91%. Chiriaşii din segmentul de retail se extind pe toate pieţele pe care activăm şi în toate centrele noastre comerciale. Am observat o performanţă bună în special a centrelor comerciale din Polonia şi Serbia, care revin după fiecare lockdown şi înregistrează acum cifre de afaceri chiar peste cele din 2019. În ceea ce priveşte piaţa de birouri, chiriaşii tind să rămână în spaţiile actuale. Ne pregătim pentru o nouă majorare de capital, la sfârşitul anului, şi am identificat deja active cu potenţial mare de a genera venit, în care ne dorim să investim, pentru a dezvolta în continuare businessul", a declarat Yovav Carmi, Preşedintele Consiliului de Administraţie al GTC.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb