ÎN PRIMELE NOUĂ LUNI, Profitul grupului Garanti România s-a dublat

V.P.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 7 noiembrie 2013

Profitul grupului Garanti România s-a dublat

Garanti România a înregistrat în primele nouă luni un profit net consolidat de 26,3 milioane de euro, peste dublul nivelului din aceeaşi perioadă a anului trecut, la care Garanti Bank a contribuit cu 21,5 milioane euro, rezultat în creştere de trei ori, a anunţat ieri grupul financiar.

Veniturile nete consolidate ale grupului au urcat la 91,4 milioane de euro, iar activele totale se situau, la finele lunii septembrie, la 1,84 miliarde euro.

Celelalte trei companii financiare ale grupului de pe piaţa românească au consemnat profit în primele trei trimestre. Astfel, Garanti Credite de Consum a înregistrat 1,7milioane euro, Garanti Leasing - 2,3 milioane euro, iar Garanti Credite Ipotecare - 0,8 milioane euro.

"Continuăm cu aceeaşi strategie şi aceleaşi obiective de creştere, astfel încât Grupul Garanti îşi va menţine trendul ascendent. Performanţele grupului în 2013 au reprezentat, până acum, o creştere susţinută şi ne menţinem obiectivele de profitabilitate pentru următoarea perioadă, cu rezultate pozitive pe toate segmentele de business - retail, IMM şi corporate", a declarat Ufuk Tandogan, CEO Grup Garanti România, citat de Mediafax.

La finele lunii trecute, Garanti Bank a lansat, în parteneriat cu firma suedeză Seamless, specializată în furnizarea de soluţii de plată cu telefonul mobil, portofelul electronic SEQR. Această soluţie digitală funcţionează asemeni unui card, având la bază un cod PIN, care securizează contul clienţilor băncii şi care le permite acestora să efectueze plăţi prin telefoanele de tip smartphone.

În acest an, Garanti Bank aniversează 15 ani de prezenţă pe piaţa românească.

Într-un interviu acordat la începutul lunii septembrie ziarului BURSA, Ufuk Tandogan spunea că ultimii ani au adus foarte multe provocări, întregul sistem bancar românesc făcând eforturi mari pentru a menţine nivelul de performanţă şi, în acelaşi timp, pentru a ţine pasul cu nevoile clienţilor. Domnia sa preciza: "Cu siguranţă, această tendinţă continuă şi în 2013, dar s-a şi intensificat - ceea ce a început în anii trecuţi ca un proces de < curăţare >, în ceea ce priveşte portofoliile, s-a transformat deja într-o reconfigurare a sistemului bancar, pentru a întâmpina mai bine nevoile clienţilor".

Performanţa Garanti Bank România a fost recunoscută de către instituţii internaţionale de evaluare financiară, precum Fitch, care a îmbunătăţit ratingul pe termen lung acordat Garanti Bank România, la sfârşitul anului 2012, la "BBB-" cu perspectivă stabilă - unul dintre cele mai bune de pe piaţa bancară românească, ne mai preciza CEO-ul Garanti Bank.

Garanti a ajuns la o reţea de 78 de agenţii, 262 bancomate, 7.866 de POS-uri şi 230.000 de carduri în portofoliu.

Grupul Garanti este deţinut de către Turkyie Garanti Bankasi (TGB), a doua bancă din Turcia în funcţie de active.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb