ZIARUL BURSA

07 noiembrie 2013
Ediţia din 15.08.2024
"Chipurile", adverb

BĂSESCU REALIZEAZĂ IMPORTANŢA ÎNTREPRINZĂTORULUI AUTOHTON "Chipurile", adverb

MAKEPolitică / 7 noiembrie 2013

"De regulă, în România ne-am obişnuit să privim către marii investitori, dacă vin sau nu vin, ei fiind cei care ar trebui, chipurile, să relanseze economia românească. Este, după părerea mea, greşit, pentru că sursa principală, sursa garantată a creşterii economice poate fi întreprinzătorul autohton, cel care nu pleacă, la fel cum nu pleacă Munţii Carpaţi. Cel care nu se delocalizează, la fel cum nu se delocalizează Dunărea sau Marea Neagră. Deci, dacă vrem să avem o garanţie a creşterii economice, ea trebuie îndreptată, ca speranţă, dar şi ca sprijin, către investitorul autohton. Şi aici întreprinderile mici şi mijlocii au rolul lor fundamental. Pentru că nu ai nevoie de o multinaţională ca să dezvolţi producţia alimentară, să valorifici propria ta producţie agricolă. Nu ai nevoie de o multinaţională să dezvolţi bazele de tratament. Avem atâtea ape minerale, atâtea condiţii pentru turismul de sănătate. Nu ai nevoie de o multinaţională să faci pârtii de schi. Nu ai nevoie de o multinaţională să dezvolţi multe alte activităţi atât de utile omului şi care se pot face prin întreprinderi mici şi mijlocii. Iată de ce eu cred că întreprinderile mici şi mijlocii sunt cele către care trebuie să se îndrepte, pe de o parte, speranţa, dar, pe de altă parte, acţiunea politică de a le crea mediul favorabil pentru dezvoltare."

(Discursul preşedintelui României, domnul Traian Băsescu, la Cea de a XXI-a ediţie a "Topului Naţional al Firmelor Private din România", 6 noiembrie 2013)

Parlamentarii aruncă "pisica Montană" înapoi la Ponta

UPDATE Parlamentarii aruncă "pisica Montană" înapoi la Ponta

ALINA TOMA, ALEXANDRA CRĂCIUNCompanii / 7 noiembrie 2013

Cele două partide aflate la conducere, PSD şi PNL, negociază intens soarta proiectului de exploatare a aurului de la Roşia Montană în aceste zile, surse parlamentare susţinând că este foarte posibil ca proiectul să se reîntoarcă la liberali de la social-democratul Dan Şova.

----

Update 16:08 Antonescu şi Ponta discută la USL despre Roşia Montană

Preşedintele Senatului Crin Antonescu şi premierul Victor Ponta discută, la această oră, despre proiectul minier de la Roşia Montană, într-o şedinţă de urgenţă la sediul USL, arată sursele de presă.

Restanţe mai mari la credite, în septembrie

Restanţe mai mari la credite, în septembrie

VERONICA PLĂCINTESCUBănci-Asigurări / 7 noiembrie 2013

Sumele restante ale clienţilor bancari au crescut, în luna septembrie, cu 315 milioane lei, ajungând la 32,395 miliarde lei, potrivit celor mai recente date oferite de Centrala Riscului de Credit (CRC) a Băncii Naţionale a României (BNR).

Borsa Istanbul va integra şi va opera tehnologiile Nasdaq OMX din domeniul tranzacţionării, clearing-ului, supravegherii pieţei şi managementului riscurilor, acoperind toate tipurile de active.

Nasdaq OMX ar putea cumpăra o deţinere la Borsa Istanbul

ALINA VASIESCUInternaţional / 7 noiembrie 2013

Operatorul bursier american Nasdaq OMX Group Inc. ia în considerare achiziţia unei participaţii la Borsa Istanbul, ca urmare a parteneriatului dintre cele două entităţi, care va fi anunţat luna viitoare, după cum afirmă directorul general al pieţei turce, Ibrahim Turhan.

Croaţia ar putea cere ajutor financiar de la FMI

V.R.Jurnal de criză / 7 noiembrie 2013

Croaţia, cel mai nou stat membru al Uniunii Europene, ar putea apela la ajutorul Fondului Monetar Internaţional (FMI), întrucât necesarul său de finanţare va fi, anul viitor, "enorm şi foarte riscant", în timp ce dobânzile se menţin ridicate, declară ministrul de finanţe al ţării, Slavko Linic, citat de revista croată Globus.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER: 7 noiembrie 2013

MACRO NEWSLETTER: 7 noiembrie 2013

Internaţional / 7 noiembrie 2013

Activitatea în sectorul serviciilor din SUA a înregistrat o expansiune peste aşteptări în octombrie 2013, conform indicilor PMI (Purchasing Managers Index) de la ISM (Institute for Supply Management).

"Alstom" vinde active şi face concedieri

"Alstom" vinde active şi face concedieri

ALINA VASIESCUInternaţional / 7 noiembrie 2013

Grupul francez "Alstom" SA, producător de echipamente electronice şi vagoane de tren, îşi va extinde măsurile de reducere a costurilor, prin vânzarea unor active în valoare de două miliarde euro (2,7 miliarde dolari) şi concedierea a...

"Impozitul forfetar vizează concurenţa neloială"

"Impozitul forfetar vizează concurenţa neloială"

ALEXANDRA OANCĂCompanii / 7 noiembrie 2013 /

Impozitul forfetar actual nu este similar celui din anii trecuţi, este unul pe concurenţă neloială, iar anunţatele creşteri de taxe reprezintă, de fapt, o lărgire a bazei de impozitare, a declarat ieri Andrei Gerea, ministrul Economiei, la cea de...

Minele de huilă, modernizate cu 70 milioane de euro

Minele de huilă, modernizate cu 70 milioane de euro

A.T.Companii / 7 noiembrie 2013

Modernizarea a patru mine de huilă deţinute de Complexul Energetic Hunedoara, estimată la 70 milioane de euro, a fost scoasă la licitaţie de Departamentul pentru Energie, a declarat, ieri, ministrul Constantin Niţă.

ANUL ACESTA, Vincon estimează afaceri în scădere

F.A.Frăţia Vinului / 7 noiembrie 2013

Compania Vincon România estimează că cifra de afaceri cu care va încheia anul acesta va scădea uşor, cu până la 10%, comparativ cu cea raportată anul trecut, care s-a situat la circa 30 de milioane de euro, se arată într-un comunicat de presă al...

REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 07.11.2013

V.R.Revista Presei / 7 noiembrie 2013

FINANCIAL TIMES

Credit Agricole respinge înţelegerea cu Bruxelles-ul

Banca franceză Credit Agricole a respins posibilitatea realizării unei înţelegeri cu autorităţile europene antitrust din cadrul Comisiei Europene în privinţa acuzaţiilor...

Is the NBR running for the Nobel peace prize?

Is the NBR running for the Nobel peace prize?

CĂLIN RECHEA (Translated by Cosmin Ghidoveanu)English Section / 7 noiembrie 2013

Romania and its economy are under an assault the likes of which it has never seen before since the onset of the financial crisis. No, it isn't the Huns, the Visigoths or other "tribes" which are migrating looking for a weak victim to...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo