Acţionarii Transelectrica au aprobat remuneraţiile Consiliului de Supraveghere

A.T.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 7 noiembrie 2013

Acţionarii Transelectrica au aprobat, în AGA de ieri, remuneraţiile Consiliului de Supraveghere (CS), în forma prousă de Ministerul Finanţelor, ne-au spus surse apropiate situaţiei. Astfel, preşedintele CS va avea o indemnizaţie fixă lunară de 4.000 de lei brut pe lună, iar membrii CS - de 3.900 de lei brut pe lună.

Performanţa CS al Transelectrica va fi recompensată cu două tipuri de bonusuri: o componentă anuală variabilă pentru îndeplinirea cumulativă a indicatorilor de performanţă "timpul mediu de întrerupere", "EBITDA" şi "total investiţii" asumaţi în planul de administrare; un bonus de performanţă în funcţie de rentabilitatea acţiunilor companiei.

Componenta anuală variabilă este de 0,9% din valoarea cu care este depăşităi EBITDA asumat prin planul de administrare. Acest procent va fi împărţit între membrii CS şi se acordă doar dacă este respectat indicatorul investiţiilor anuale asumate.

Bonusul în funcţie de rentabilitatea acţiunilor constă în acordarea, pentru fiecare membru CS a 90.000 de opţiuni pe acţiuni vituale Transelectrica (OAVT). Ca să primească acest bonus, memcrii CS trebuie să obţină o creştere a capitalizării bursiere a Transelectrica SA, dar nu speculativ, ci durabil. Aceste OAVT nu conferă calitatea de acţionar şi nu pot fi convertite în acţiuni Transelectrica. Valoarea la care fiecare OAVT este acordată membrilor CS este egală cu preţul mediu ponderat de tranzacţionare a acţiunilor companiei pe pieţele regular şi deal ale BVB, în luna octombrie din fiecare an de mandat.

Ieri, acţionarii Transelectrica au mai aprobat modelul contractului de mandat pentru membrii CS, angajarea unei case de avocatură pentru reprezentarea companiei la Bruxelles în cazul antitrust declanşat de Comisia Europeană.

De asemenea, a mai fost avizată şi achiziţia de servicii juridice pentru reprezentarea Transelectrica într-un proces deschis împotriva Curţii de Conturi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb