ÎN PRIMELE ŞASE LUNI Vienna Insurance Group a înregistrat în România un profit de 3,5 milioane de euro

A.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 26 august 2015

Grupul Vienna Insurance Group a înregistrat, în ţara noastră, un profit înainte de impozitare de 3,5 milioane de euro, în prima jumătate a anului, faţă de 1 milion de euro, în perioada similară a anului trecut, conform unui comunicat al companiei.

Companiile din grup au raportat o creştere de 17,6% a primelor subscrise, la 194,2 milioane de euro, în ţara noastră, la 30 iunie 2015.

La nivel internaţional, Vienna Insurance Group a subscris prime consolidate în valoare de 4,9 miliarde euro în primele şase luni ale anului 2015, în scădere cu 1,5% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Potrivit companiei, fără a lua în considerare poliţele pe termen scurt cu achitare la scadenţă, valoarea primelor a înregistrat o creştere solidă de 2,2% comparativ cu anul anterior.

Profitul obţinut (înainte de impozitare) de grup, de 250,5 milioane euro, s-a situat în parametrii estimaţi şi a fost puternic afectat de rezultatele financiare în scădere, potrivit reprezentanţilor companiei, care au mai precizat că acest rezultat a fost înregistrat pe fondul nivelului minim istoric al dobânzilor, ceea ce a condus la necesitatea constituirii de provizioane pentru personal în Austria.

Peter Hagen, CEO al Vienna Insurance Group, a spus: "Avem motive să fim mulţumiţi de evoluţia de până acum a activităţii în acest an financiar: VIG a continuat să se extindă pe pieţele cu potenţial din Ţările Baltice. O dovadă a stabilităţii grupului este şi reconfirmarea ratingului nostru excelent, iar îmbunătăţirea unui important indicator de performanţă - rata netă combinată - arată că politica de subscriere a grupului este extrem de profitabilă. Acest aspect este deosebit de important în contextul actual, caracterizat de rata scăzută a dobânzilor."

Investiţiile Vienna Insurance Group (inclusiv numerarul şi echivalentele de numerar) au însumat 31,3 miliarde de euro la 30 iunie 2015.

Potrivit reprezentanţilor companiei, toate ţările şi segmentele de activitate au avut din nou contribuţii pozitive la profit: "Regiunea Alte Pieţe a avut un aport deosebit de important, înregistrând un profit record de 30,9 milioane de euro (creştere de 11,5%). Contribuţia regiunii Europa Centrală şi de Est (ECE) la profit (înainte de impozitare) a crescut din nou în prima jumătate a anului 2015, la 67%".

Conform comunicatului, în contextul actual, Vienna Insurance Group îşi concentrează eforturile pe domeniile profitabile de activitate de pe segmentul daune/accidente şi pe poliţele cu plată regulată a primelor pe segmentul asigurărilor de viaţă, care au înregistrat o creştere semnificativă, de 6,3%.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb