ÎN PRIMUL SEMESTRU,  Profit net în creştere cu 84% pentru Societatea Naţională a Sării

A.C.
Companii / 23 august 2017

Salina Salrom

Salina Salrom

Societatea Naţională a Sării (SNS) a înregistrat, în primul semestru din acest an, un profit net de peste 47 milioane de lei, reprezentând o creştere cu 84% a acestuia, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unui comunicat de presă al societăţii.

Marja din exploatare (EBITDA) a înregistrat o creştere cu 54%, în prima jumătate a acestui an, faţă de perioada similară din anul anterior (de la 44.636 mii lei la 30.06.2016 la 68.659 mii lei la 30.06.2017), informează sursa.

Conform sursei, societatea a înregistrat o creştere a cifrei de afaceri cu 35,12%, în primul semestru din 2017, faţă de perioada corespunzătoare a anului precedent, structurată pe vânzări de: sare gemă (pentru deszăpezire drumuri, industria chimică şi alimentară), sare în soluţie, sare recristalizată, calcar, venituri din transport auto marfă şi saleduct, venituri din activităţi turistice (închirieri spaţii comerciale, vizitări mine turistice, restaurante, baruri, ştranduri) şi a fost determinată de creşteri de vânzări pe fiecare categorie de produs.

Numărul de turişti care au vizitat salinele Salrom a crescut cu 13%, faţă de perioada similară a anului trecut, arată sursa.

Reprezentanţii societăţii au menţionat: "Cea mai importantă creştere de vânzări a fost înregistrată la vânzările de sare gemă, în creştere cu circa 40% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, din care ponderea cea mai mare o reprezintă sarea gemă pentru deszăpezire".

Dumitru Matei, directorul general al Societăţii Naţionale a Sării a declarat: "Bineînţeles că ne bucură rezultatele financiare obţinute de SNS în primul semestru al anului 2017, eforturile echipei SNS pentru obţinerea lor fiind astfel răsplătite. Ce ne bucură însă şi mai mult este faptul că aceste rezultate pozitive ţin mai puţin de o conjunctură de piaţa favorabilă, cât de o eficientizare şi o dinamizare a activităţii că urmare a aplicării măsurilor aferente acestei perioade din planul de administrare 2016-2020 aprobat de către administratori la sfârşitul anului trecut".

Potrivit sursei citate, în primele şase luni din 2017, programul de investiţii a fost contractat în proporţie de 44% din totalul programat pe întregul an 2017, fiind în valoare de 35.29 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb