ÎN PRIMUL TRIMESTRU AL ANULUI Transgaz - profit cu două treimi peste cel din perioada ianuarie-martie 2021

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 16 mai 2022

Transgaz - profit cu două treimi peste cel din perioada ianuarie-martie 2021

Transportatorul de gaze Transgaz (TGN) a raportat, pentru primele trei luni ale anului, un profit net de 258,4 milioane de lei, cu două treimi peste cel din primul trimestru al anului trecut, pe fondul reducerii cheltuielilor de exploatare, după cum reiese din raportul companiei publicat, astăzi, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Veniturile din exploatare au fost de 457,1 milioane de lei, similare cu cele din primele trei luni ale anului trecut. Veniturile din activitatea de transport intern s-au ridicat la 411,3 milioane de lei, cu 2% mai mici decât cele din primul trimestru al anului trecut, în vreme ce veniturile din transportul internaţional au fost de 11,2 milioane de lei, în creştere cu 9%, pentru aceeaşi perioadă de raportare.

Veniturile obţinute din rezervarea de capacitate au fost mai mari cu 11,4 milioane de lei, în timp ce veniturile din componenta volumetrică au fost mai mici cu 21,52 milioane de lei, în condiţiile în care cantitatea de gaze transportată a fost mai redusă cu 9%, iar tariful de transport volumetric mai mic cu 0,35 lei/MWh.

Veniturile financiare au avut o influenţă pozitivă de 130 milioane de lei, în principal pe seama înregistrării actualizării valorii activelor reglementate cu rata inflaţiei pentru primul trimestru (76 milioane de lei la 31 martie 2022 faţă de 14,27 milioane de lei la 31 martie 2021) şi a veniturilor din participaţii înregistrate ca urmare a reducerii capitalului social al Eurotransgaz cu 13,15 milioane de euro, sumă încasată de Transgaz în primul trimestru a acestui an.

Pe de altă parte, cheltuielile din exploatare au fost de 213,8 milioane de lei, în scădere cu 23% comparativ cu cele din primele trei luni ale anului curent. Transgaz a înregistrat economii de 105 milioane de lei, aproape 101 milioane de lei provenind, în principal, de pe urma diminuării ajustărilor cu deprecierea activelor curente, ca urmare încasării creanţelor restante de la Electrocentrale Bucureşti, în valoare de 116,3 milioane de lei, scrie compania în raport.

Cheltuielile cu consumul de gaze naturale pe sistemul de transport au fost mai mari cu 12,62 milioane de lei, atât pe seama preţului mediu de achiziţie realizat, mai mare faţă de cel realizat la 31 martie 2021 cu 25,21 lei/MWh, ceea ce a avut o influenţă negativă de 7,75 milioane de lei şi a cantităţii de gaze naturale destinată consumului de gaze în SNT mai mare faţă de 31 martie 2021 cu 45.377 MWh, cu o influenţă negativă de 7,9 milioane de lei, conform raportului.

Statul, prin Secretariatul General al Guvernului, deţine 58,51% din transportatorul naţionale de gaze, a cărui valoare bursieră este de circa 2,7 miliarde de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb