ÎN PRIMUL TRIMESTRU, Asigurătorii au înregistrat prime brute subscrise în valoare de 2,4 miliarde lei

Andreea Arăboaei
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 14 mai 2009

Primele brute subscrise în trimestrul I 2009 au fost în valoare de 2,4 miliarde lei, din care 2 miliarde (83,8% din total) pentru asigurări generale şi 392,3 milioane (16,2% din total) pentru asigurări de viaţă, potrivit datelor provizorii furnizate de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA).

Comparativ cu perioada similară a anului trecut, volumul primelor brute subscrise pe întreaga piaţă în trimestrul I 2009 a crescut cu 1,46% în termeni nominali, în condiţiile în care primele din asigurări generale au înregistrat o creştere cu 3,02%, iar primele aferente asigurărilor de viaţă au consemnat o scădere cu 5,91%, se mai precizează în comunicat.

Asigurătorii au raportat pentru asigurările generale un volum de prime brute subscrise de 802,50 milioane lei (în creştere cu 0,71% faţă de trimestrul I 2008), iar pentru asigurările de răspundere civilă auto, un volum de 731,21 milioane lei (în creş-tere cu 6,26%).

Din raportările tehnice transmise de societăţi rezultă că asigurările obligatorii RCA au generat un volum de prime brute subscrise de 716,95 milioane lei (cu 9% mai mult decât în perioada similară a anului trecut). Numărul de contracte de asigurări obligatorii RCA încheiate în trimestrul I 2009 (reprezentând reîn-noiri de poliţe şi contracte noi) a fost de peste două milioane. Comparativ cu perioada similară a anului trecut, numărul de contracte încheiate s-a redus cu 2%, această scădere fiind însă comparabilă cu cea din trimestrul I 2008 fa ă de trimestrul I 2007 (de 3%).

"Subliniem faptul că numărul de contracte încheiate în perioada analizată nu reprezintă numărul de asigurări valabile la data de 31 martie 2009, dat fiind faptul că, potrivit legisla iei în vigoare, această asigurare nu se mai încheie obligatoriu pentru perioada 1 ianuarie - 31 decembrie, ci pe 6 sau 12 luni (ceea ce înseamnă că sunt asigura i care i-au îndeplinit obliga ia de contractare a asigurării în cursul anului trecut)", se menţionează în comunicatul CSA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb