Confederaţia Naţională Sindicală Cartel Alfa solicită demiterea ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, ca urmare a măsurilor pe care le promovează şi cere preşedintelui Klaus Iohannis să îşi asume rolul constituţional de mediator între Guvern şi partenerii sociali.
Reprezentanţii Cartel Alfa subliniază, citaţi de Agerpres: "Avem un ministru al muncii cinic care nu este preocupat de piaţa muncii, care nu înţelege legislaţia şi nici rolul şi semnificaţia poziţiei publice pe care o ocupă. Cu asemenea ministru al muncii nu va fi restabilit în România respectul faţă de lucrători şi nici principiile muncii decente. Măsurile pe care le promovează acum, prin dezinformare şi minţind în toate datele pe care le prezintă public, prin dezinteresul pe care îl are faţă de lucrătorii din sectorul economic, prin gândirea feudală faţă de lucrători (oricum angajatorul face ce vrea în România cu lucrătorul) sunt împotriva lucrătorilor şi vor avea consecinţe grave, greu de estimat în amploarea lor, atât în plan social, dar şi economic".
În opinia sindicaliştilor, ministrul Muncii a elaborat "una dintre cele mai proaste legi a salarizării publice" şi a făcut promisiuni exagerate, "bazate mai mult pe închipuiri decât pe realităţi economice".
Reprezentanţii Federaţiei sindicale mai afirmă că, la noi, se înregistrează cea mai mare inechitate de venituri, iar guvernul ia "măsuri aiuritoare", nesusţinute de niciun segment al societăţii.
"Codul Fiscal propus de guvern, care prevede transferul taxelor sociale de la angajator la angajat, nu face decât să întărească regimul sclavagist în România. Întreaga povară a întreţinerii sistemelor publice de securitate este susţinută exclusiv din buzunarul lucrătorilor", mai arată Cartel Alfa.
În acelaşi timp, sindicaliştii spun că sunt de acord cu scutirea de contribuţii pentru anumite categorii sociale, dar, în acest caz, Guvernul are obligaţia să facă viramentele în bugetele fondurilor sociale din alte surse, aşa cum se întâmplă în prezent, prin reţinerea la sursă de către instituţiile plătitoare.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 02.11.2017, 15:31)
De ce uni angajati nu au voie sa fie in sindicat? Daca se inscriu, sefi ii dau afara. Este conditie de angajare.
Se poate face ca toti angajati sa fie membri ai unui sindicat?