ÎN SEDINŢA DE LUNI Guvernul urmează să aprobe suplimentarea fondurilor destinate Programului Naţional Innotech student

G.U.
Politică / 5 noiembrie 2021

Guvernul urmează să aprobe suplimentarea fondurilor destinate Programului Naţional Innotech student

Guvernul urmează să aprobe, în şedinţa de luni, suplimentarea fondurilor destinate Programului Naţional Innotech student, finanţat în cadrul Programului operaţional Capital uman 2014-2020, printr-o hotărâre de modificare a HG nr. 558/2020 privind acest program, informează Agerpres.

Potrivit notei de fundamentare, necesarul pentru suplimentarea "alocării POCU/829/6/13 - Innotech student" este de 556.813.564,32 lei, respectiv 114.960.991,91 de euro.

În şedinţa de guvern vor fi aprobate şi două proiecte de hotărâre referitoare la închiderea minelor Uricani şi Paroşeni din cadrul Societăţii Naţionale de Închideri Mine Valea Jiului - S.A., aflată sub autoritatea Ministerului Energiei.

Pe agenda şedinţei figurează şi un proiect de hotărâre privind aprobarea scoaterii definitive din fondul forestier naţional, fără compensare, de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., a terenului forestier în suprafaţă de 17,8464 ha, în vederea realizării obiectivului de interes naţional şi utilitate publică "Drum expres Craiova - Piteşti şi legăturile la drumurile existente", tronsonul 4, aflat pe raza localităţilor Lunca Corbului, Albota, Costeşti, Bradu, Suseni şi Oarja din judeţul Argeş.

Un alt proiect de hotărâre vizează declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional "Drum Expres Craiova - Piteşti şi legăturile la drumurile existente", Tronsonul 3, aflate pe raza localităţilor Bărăşti, Coloneşti, Optaşi-Măgura, Priseaca, Scorniceşti, Tătuleşti şi Valea Mare din judeţul Olt.

"Pentru prezentul proiect de hotărâre a guvernului este necesară aprobarea sumei de 2.635,49 mii lei, în vederea despăgubirii imobilelor proprietate privată care urmează a fi supuse procedurii de expropriere, respectiv pentru un număr de 2.683 de imobile, în suprafaţă totală de 1.539.378 mp", se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Prin alte trei hotărâri, Executivul ar urma să aprobe indicatorii tehnico-economici ai obiectivelor de investiţii: "Sediu unităţi de parchet din municipiul Iaşi"; "Sală Sport Polivalentă 5.000 locuri", municipiul Constanţa, judeţul Constanţa; "Bazin de înot, municipiul Vatra Dornei, zona Lunca Dornei, judeţul Suceava".

În aceeaşi şedinţă, Guvernul urmează să discute şi cu privire la un proiect de hotărâre pentru alocarea de fonduri către municipii în vederea subvenţiei gigacaloriei, potrivit unui anunţ al premierului interimar, Florin Cîţu.

"Se lucrează (la proiectul de hotărâre de guvern - n.r.), bineînţeles. Aşa cum v-am spus, există cereri de la municipii, dar trebuie să le punem în concordanţă cu ceea ce a trecut prin Parlamentul României, să vedem care din acea sumă trebuie să fie susţinută de la buget, dacă e nevoie de toată sau doar o parte, pentru că o parte va fi susţinută prin acea lege (privind plafonarea preţurilor la energie şi gaze - n.r.). (...) Şedinţa de guvern o să fie luni. De-abia au trecut legea prin Parlamentul României, este noiembrie, dar facturile din noiembrie vin în decembrie, deci avem timp", a declarat Florin Cîţu vineri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb