ÎN SESIUNILE BURSIERE DIN 18 ŞI 19 AUGUST Fondatorul iHunt Technology a vândut 12,2% din companie

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 23 august 2021

Fondatorul iHunt Technology a vândut 12,2% din companie

După operaţiuni, fondatorul a rămas cu o deţinere directă de 51,6% din producătorul de telefoane mobile şi gadget-uri

Cezar Stroe, fondatorul şi directorul general al iHunt Technology (HUNT), a vândut, în sesiunile de tranzacţionare din 18 şi 19 august, 8,6 milioane de acţiuni HUNT, echivalentul a circa 12,2% din compania listată în piaţa AeRO, conform rapoartelor publicate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

La data de 16 iulie, Cezar Stroe deţinea în mod direct 45.000.000 de acţiuni HUNT, reprezentând 63,83% din totalul acţiunilor producătorului de telefoane mobile şi gadget-uri, ceea ce înseamnă că după tranzacţiile din şedinţele de miercuri şi joi, fondatorul iHunt mai avea direct circa 51,6% din companie.

Vânzările au fost făcute imediat după ce compania a raportat cel mai bun semestru din istoria sa. Miercuri, 18 august, Cezar Stroe a vândut opt milioane de acţiuni HUNT, volumul titlurilor companiei din acea sesiune ridicându-se la 9,57 milioane de acţiuni, cel mai mare de la listare. În următoarea şedinţă bursieră, fondatorul iHunt a mai vândut 0,6 milioane de acţiuni, într-o zi în care preţul acţiunii companiei a coborât cu 2,5%, la 1,365 lei.

Încă de la listarea din iulie 2019, când a vândut 10% din iHunt Technology, Cezar Stroe a declarat că vrea să crească free-float-ul companiei şi de atunci tot a înstrăinat acţiuni HUNT.

Pentru primele şase luni ale anului, producătorul de telefoane mobile şi gadget-uri a raportat un profit net de 2,67 milioane de lei, în creştere cu 41,9% faţă de cel din primul semestru al anului trecut, în timp ce cifra de afaceri a avansat tot cu 40%, ajungând la o valoare de 20,6 milioane de lei.

Anul trecut, compania a obţinut un profit net de 6,16 milioane de lei, din care suma de 5,64 milioane de lei a fost capitalizată, investitorii primind patru acţiuni noi la una deţinută.

Pe lângă acţiuni, pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare (SMT) al Bursei de Valori Bucureşti compania are listate două emisiuni de obligaţiuni, fiecare cu o valoarea de şapte milioane de lei. Scadenţele sunt de trei şi patru ani, iar dobânda este fixă, de 8,75% pe ani.

Acţiunile iHunt Technology au încheiat săptămâna trecută la preţul de 1,365 lei, ceea ce conferă producătorul de telefoane mobile şi gadget-uri o evaluare bursieră de aproape 96,2 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Nicio problemă! În ianuarie 2022 vom fi anunțați că societatea îl va recompensa cu SOP si se va face si o majorare de capital cu aport numerar! O ia pe urmele fraților Logofatu ( era să zic Petreuș adică el mănâncă pieptul si picioarele puiului iar noi labutele cu unghii cu tot)!

    ...

    1. PIATA e cel mai fin corector de produse, de preturi, de calitate, e doar o chestiune de timp pana se stabilizeaza(corecteaza cotatia).

      Adevărat, dar tipul în lăcomia lui , va distruge și Societatea dacă doar banii lui contează!

      Crezi că frații Logofatu oameni deștepți și cu bun simț inițial mai pot reporni motoarele gripate? 

      Au mai fost că ei de exemplu șmecherul de la ARAX o societate cândva de peste 50 mil Euro care după ce a făcut o majorare la care s-a subscris vreo 10mil €, diminuăndu-si participatia, a propus sa-si dea gratuite ( nu s-a aprobat din cauza scandalului) care îi regăseau complet procentul !  

      Acum a vândut tot cu vreo 600.000€ !

      Dacă ești...cândva o patesti! 

      BNET...bine doar pentru ei,mai.puțin si.ptr acționari,idem la societățile cu acționariat majoritar BRK...vezi FRB,REIT

    Nu e cu nimik rau ca vrea sa creasca free-float-ul, poate intro zi ajunge pe piata principala de capital si acolo conditia minima de free-float este 25%.

    1. astia sunt numa' tzepari,

      ca sa ajungi pe piata principala de capital trebuie sa treci de ASF

      adica alta clasa de tzepari 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb