ZIARUL BURSA

23 august 2021
Ediţia din 19.10.2024
Susţinerea populaţiei pentru globalizare, tot mai slabă

LA NIVEL MONDIAL Susţinerea populaţiei pentru globalizare, tot mai slabă

A.V.Internaţional / 23 august 2021

Potrivit unui sondaj realizat anul acesta de Ipsos şi Forumul Economic Mondial, 48% dintre cei chestionaţi spun că globalizarea este un lucru bun pentru ţara lor, dar susţinerea faţă de acest proces este în scădere cu 10 puncte procentuale faţă de anul 2019 

Extinderea comerţului este bine privită la nivel mondial, însă sprijinul exprimat de populaţie pentru globalizare se află în scădere, potrivit unui sondaj realizat anul acesta de Ipsos şi Forumul Economic Mondial (WEF), care subliniază că aproape 50% dintre cei chestionaţi nu sunt siguri de beneficiile globalizării, iar o treime pledează pentru bariere comerciale.

Două moţiuni liberale - copy paste după programul de guvernare şi PNRR

FORŢA DREPTEI VS ROMÂNIA LIBERALĂ Două moţiuni liberale - copy paste după programul de guvernare şi PNRR

George MarinescuPolitică / 23 august 2021

Aşteptate de întreaga suflare liberală din ţara noastră, dar şi de cetăţenii neutri care îşi doresc ca desemnarea noului şef al PNL să aibă loc cât mai rapid pentru ca premierul Florin Cîţu să se ocupe doar de actul guvernării, cele două moţiuni liberale depusă săptămâna trecută în competiţia internă s-au dovedit două simple copy-paste-uri după programul de guvernare şi Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Declin uşor pentru BET, în ton cu deprecierile din pieţele internaţionale

ANALIZĂ SĂPTĂMÂNALĂ Declin uşor pentru BET, în ton cu deprecierile din pieţele internaţionale

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 23 august 2021

Alin Brendea, Prime Transaction: "Fundamentul trendului pozitiv pare că încă este intact" 

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut scăderi săptămâna trecută, într-un mediu internaţional marcat în primul rând de publicarea minutei şedinţei Rezervei Federale de la finele lunii iulie, ce a adus perspectiva începerii înăspririi politicii monetare a băncii centrale din Statele Unite chiar din acest an, mai devreme decât estimările de până acum.

După Afganistan

Cristian PîrvulescuEditorial / 23 august 2021

Cristian Pîrvulescu

Ce a mai rămas din "America s-a întors!", sloganul cu care acum opt luni administraţia Biden îmbia mapamondul, după degringolada de pe aeroportul din Kabul provocată de intrarea neaşteptată a talibanilor la Kabul?

Legea consumatorului vulnerabil, prioritară pentru Camera Deputaţilor

Legea consumatorului vulnerabil, prioritară pentru Camera Deputaţilor

I.Ghe.Politică / 23 august 2021

Proiectul legii consumatorului vulnerabil constituie "prioritate zero" în viitoarea sesiune parlamentară, care va începe în luna septembrie, a declarat, ieri, Ludovic Orban, preşedintele Camerei Deputaţilor. El a mai precizat că, în contextul anunţatelor majorări ale tarifelor la energie şi gaze naturale, autorităţile pregătesc un pachet legislativ prin care să vină în sprijinul agenţilor economici afectaţi de creşterile preţurilor la energie.

Arctic Stream a încheiat un contract de 5,4 milioane de lei

Arctic Stream a încheiat un contract de 5,4 milioane de lei

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 23 august 2021

Contractul prevede furnizarea de infrastructură de tip enterprise pentru centre de date şi prestarea de servicii pentru implementare şi suport  

Arctic Stream (AST), integrator de infrastructură şi securitate IT ce activează în piaţa din ţara noastră, a încheiat, în data de 19 august, un contract de 5,4 milioane de lei, a anunţat compania la finele săptămânii trecute printr-un raport publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Fondatorul iHunt Technology a vândut 12,2% din companie

ÎN SESIUNILE BURSIERE DIN 18 ŞI 19 AUGUST Fondatorul iHunt Technology a vândut 12,2% din companie

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 23 august 2021

După operaţiuni, fondatorul a rămas cu o deţinere directă de 51,6% din producătorul de telefoane mobile şi gadget-uri 

Cezar Stroe, fondatorul şi directorul general al iHunt Technology (HUNT), a vândut, în sesiunile de tranzacţionare din 18 şi 19 august, 8,6 milioane de acţiuni HUNT, echivalentul a circa 12,2% din compania listată în piaţa AeRO, conform rapoartelor publicate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Tensiuni pe pieţe, înainte de întâlnirea anuală a bancherilor centrali

Tensiuni pe pieţe, înainte de întâlnirea anuală a bancherilor centrali

M.G.Internaţional / 23 august 2021

Investitorii caută hedging pentru portofolii Goldman Sachs şi-a revizuit în sens negativ estimarea de creştere pentru economia americană 

Semnele unei încetiniri a redresării economice s-au acumulat în ultimele săptămâni, inclusiv pe fondul creşteri infectărilor cu Covid-19, o încetinire care "pune pe gânduri" investitorii din pieţele bursiere din Statele Unite şi care ar putea aduce o contracţie a evaluărilor ce se află în continuare la niveluri foarte ridicate din punct de vedere istoric, scrie Financial Times.

Noile decizii de reglementare din China au şters 650 de miliarde de dolari din capitalizarea bursieră

Internaţional / 23 august 2021

Acţiunile companiilor chineze din domeniul tehnologiei au înregistrat vineri noi scăderi, iar indicele Bursei din Hong Kong a ajuns la cel mai redus nivel din ultimele aproape zece luni, după ce, marţi, autorităţile de la Beijing au emis un set masiv de reglementări pentru sectorul internetului, ceea ce a afectat încrederea investitorilor, transmite Reuters, conform Agerpres.

Vedetă sportivă, pusă la punct pe tema vaccinării

O.D.Sport / 23 august 2021

Excesul de păreri pe teme medicale poate duce la conflicte mai puţin obişnuite, aşa cum se întâmplă în Grecia. Actori, cântăreţi, sportivi s-au exprimat deschis pro sau contra vaccinării, dar jucătorul de tenis Stefanos Tsitsipas se poate "mândri" că a primit şi un răspuns de la autorităţi pentru opiniile sale.

Guvernul a decis: anul şcolar începe cu prezenţă fizică

Guvernul a decis: anul şcolar începe cu prezenţă fizică

O.D.Miscellanea / 23 august 2021

Autorităţile au căzut de acord în privinţa începutului noului an şcolar, pe 13 septembrie elevii se vor prezenta la unităţile de învăţământ. Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a declarat după şedinţa de lucru de la Guvern pe tema măsurilor legate de începerea anului şcolar în contextul pandemiei, că şcolile vor fi ţinute deschise pâna la rata de infectare de 6 la mie, iar în cazul în care se va trece peste acest prag, persoanele nevaccinate nu vor fi dezavantajate, dar vor exista beneficii pentru cei vaccinaţi.

Buddha din Bamiyan pe un timbru afgan din 1951

PLASAMENTE ALTERNATIVE Etern repetabilul Afganistan

Marius TiţaInvestiţii Personale / 23 august 2021

Marius Tiţa

La începutul anilor '90, descoperind lumea occidentală ca bursier Reuters, tocmai la Londra, am dat, într-un muzeu de istorie militară, peste o sculptură, un ghem de oameni încrâncenaţi din care ieşeau nişte cuţite îndreptate toate spre oamenii din bronz.

Locuim în cele mai mici case din Europa

ANALIZĂ BLITZ: Locuim în cele mai mici case din Europa

Companii / 23 august 2021

Pandemia de coronavirus a impus petrecerea unui timp mai îndelungat în propriile locuinţe, astfel încât, la nivel mondial, oamenii au acordat mai multă atenţie spaţiului în care locuiesc. Situaţia locuinţelor din România era problematică încă din anii 2000-2010, în ţara noastră locuinţele fiind cele mai mici şi mai aglomerate din Europa, iar stiuaţia nu pare să se fi schimbat foarte mult în ultimul deceniu, potrivit unei analize efectuate de agenţia imobiliară Blitz.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 23 august 2021

MACRO NEWSLETTER 23 august 2021

Macroeconomie / 23 august 2021

Preţurile producătorilor industriali din Germania au crescut semnificativ peste aşteptări şi în iulie 2021, cu o rată lunară de 1,9%, după o creştere de 1,3% în luna precedentă, iar creşterea anuală s-a accelerat până la 10,4%, de la 8,5% în luna...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo