PREVIZIUNI FITCH PENTRU 2021 Economia Afganistanului, posibil să scadă cu 10-20%

Ziarul BURSA #Internaţional / 23 august 2021

Kabul, Afganistan

Kabul, Afganistan

Un declin al economiei Afganistanului de 10-20% nu poate fi exclus în urma preluării ţării de către talibani, a declarat pentru Reuters Anwita Basu, şeful diviziei de analize pentru Asia al agenţiei de evaluare financiară Fitch.

"Este greu de înţeles cum ar înregistra creştere Afganistanul anul acesta", a explicat, vineri, Anwita Basu, conform Agerpres.

Şi Ajmal Ahmaty, guvernatorul băncii centrale de la Kabul, anunţa săptămâna trecută că rezervele valutare ale Afganistanului sunt deţinute în principal în conturi străine şi nu au fost periclitate, de când talibanii au capturat Capitala.

Oficialul, care a părăsit Afganistanul, a precizat că banca deţine rezerve de aproximativ nouă miliarde de dolari, din care şapte miliarde de dolari sunt în numerar, aur, bonduri americane şi alte obligaţiuni la Rezerva Federală.

În niciun fel rezervele internaţionale ale Afganistanului nu sunt periclitate. Nu au fost furaţi bani din conturile în care sunt rezervele. Nu-mi pot imagina un scenariu în care Trezoreria ar da acces talibanilor la aceste fonduri", a dat asigurări Ajmal Ahmaty.

De menţionat că, la finele săptămânii trecute, purtătorul de cuvânt al talibanilor, Suhail Shaheen, a declarat, conform Reuters, că statul chinez a jucat un rol constructiv în promovarea păcii şi a reconcilierii în Afganistan şi este binevenit să contribuie la reconstrucţia ţării.

În relaţia cu talibanii, o Chină din ce în ce mai puternică ar putea să profite de faptul că, spre deosebire de Rusia şi Statele Unite, nu a luptat în Afganistan.

"China este o ţară mare, cu o economie şi o capacitate uriaşe - cred că poate juca un rol foarte mare în reconstrucţia şi reabilitarea Afganistanului", a declarat Suhail Shaheen pentru postul de televiziune CGTN.

În cadrul întâlnirii pe care ministrul chinez de externe Wang Yi a avut-o, luna trecută, cu o delegaţie talibană în Tianjin, un oraş portuar din nordul Chinei, şeful diplomaţiei chineze a declarat că speră ca Afganistanul să adopte o politică islamistă moderată.

China consideră extremismul religios drept o forţă destabilizatoare, în special când vine vorba de regiunea sa vestică, Xinjiang, şi este îngrijorată de mult timp că teritoriul controlat de talibani ar putea fi folosit pentru a adăposti forţe separatiste.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb