ÎN TEMEIUL ACORDULUI DE RETRAGERE Comisia Europeană trimite Regatului Unit o scrisoare de punere în întârziere pentru încălcarea obligaţiilor care îi revin

S.B.
Internaţional / 1 octombrie 2020

Comisia Europeană trimite Regatului Unit o scrisoare de punere în întârziere pentru încălcarea obligaţiilor care îi revin

Comisia Europeană a trimis astăzi, 1 octombrie, Regatului Unit o scrisoare de punere în întârziere pentru încălcarea obligaţiilor care îi revin în temeiul Acordului de retragere. Trimiterea acestei scrisori marchează începutul unei proceduri oficiale împotriva Regatului Unit de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor care îi revin. Regatul Unit are la dispoziţie o lună pentru a răspunde scrisorii trimise astăzi, potrivit unui comunicat al Comisiei.

Potrivit Comisiei Europene, articolul 5 din Acordul de retragere prevede că Uniunea Europeană şi Regatul Unit trebuie să ia toate măsurile corespunzătoare pentru a asigura îndeplinirea obligaţiilor care rezultă din acordul în cauză şi să se abţină de la orice măsuri care ar putea pune în pericol realizarea acestor obiective. Ambele părţi au obligaţia de a coopera cu bună-credinţă în îndeplinirea sarcinilor care rezultă din Acordul de retragere.

La 9 septembrie 2020, guvernul Regatului Unit a depus un proiect de lege (denumit în continuare "proiectul de lege privind piaţa internă a Regatului Unit", United Kingdom Internal Market Bill) care, dacă ar fi adoptat, ar încălca în mod flagrant Protocolul privind Irlanda şi Irlanda de Nord, întrucât ar permite autorităţilor britanice să nu ţină seama de efectele juridice ale dispoziţiilor de fond ale protocolului în temeiul Acordului de retragere. Reprezentanţii guvernului Regatului Unit au recunoscut această încălcare, afirmând că obiectivul urmărit este de a permite Regatului Unit să se sustragă în mod permanent obligaţiilor care decurg din protocol. Guvernul Regatului Unit nu a retras părţile controversate ale proiectului de lege, în pofida solicitărilor Uniunii Europene.

Procedând astfel, Regatul Unit şi-a încălcat obligaţia de a acţiona cu bună-credinţă, astfel cum se prevede la articolul 5 din Acordul de retragere. În plus, a lansat un proces care - în cazul în care proiectul de lege este adoptat - ar împiedica punerea în aplicare a Acordului de retragere. Prin urmare, Comisia a lansat astăzi o procedură de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor, în conformitate cu dispoziţiile Acordului de retragere.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb