În timp ce dorm, utilizatorii de telefoane mobile inteligente pot contribui la combaterea cancerului

D.D.
Comunicate de presă / 27 septembrie 2019

În timp ce dorm, utilizatorii de telefoane mobile inteligente pot contribui la combaterea cancerului

În timp ce dorm, utilizatorii de telefoane mobile inteligente din România pot contribui la cercetarea pentru combaterea cancerului prin descărcarea aplicaţiei DreamLab. Această aplicaţie, care ajută la efectuarea unor studii complexe în domeniul oncologic, dispune de o versiune în limba română şi poate fi descărcată din App Store sau Google Play Store, fiind compatibilă cu sistemele de operare iOS 10 sau mai noi, şi cu dispozitivele Android cu "KitKat" v4.4 şi ulterioare.

DreamLab este o aplicaţie mobilă care accelerează cercetarea împotriva cancerului prin crearea unei reţele între procesoarele telefoanelor inteligente ale utilizatorilor. Cercetători din domeniul oncologic au realizat un algoritm sofisticat care se bazează pe inteligenţa artificială pentru a analiza date complexe, acesta necesitând o putere foarte mare de procesare. În timp ce telefonul este conectat la reţeaua de electricitate şi are acces la internet, aplicaţia DreamLab foloseşte puterea de procesare a acestuia pentru a rezolva calcule ce ajută unui proiect de cercetare a cancerului, apoi trimite rezultatele înapoi institutului de cercetare prin tehnologie cloud. De exemplu, unui computer personal care ar funcţiona 24 de ore, zi de zi, i-ar trebui 300 de ani pentru a analiza toate informaţiile necesare unui astfel de studiu, pe când 100.000 de telefoane inteligente funcţionând, fiecare, 6 ore pe noapte ar putea să obţină aceleaşi rezultate în trei luni.

"Cred că fiecare dintre noi cunoaşte pe cineva care suferă de această maladie. Reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii estimează că, în România, numărul deceselor cauzate de bolile oncologice va ajunge, în anul 2040, la aproape 60.000. DreamLab ne oferă posibilitatea să facem cu toţii bine prin tehnologie. Tot ce trebuie să facem este să punem telefoanele noastre în slujba cercetării cancerului în timp ce dormim şi, astfel, ajutăm la accelerarea studiilor privind găsirea unor soluţii salvatoare pentru mulţi. La Vodafone, suntem optimişti în privinţa utilizării tehnologiei pentru un viitor mai bun. Acest proiect este parte din misiunea noastră de a susţine crearea unei societăţi digitale în care Vodafone pune tehnologia în slujba unui mediu de viaţă mai bun şi mai sănătos pentru toţi‟, a declarat Murielle Lorilloux, CEO Vodafone şi UPC România.

După descărcarea aplicaţiei, utilizatorul poate să aleagă una dintre temele de cercetare disponibile în acest moment pentru care doreşte să contribuie: tumori maligne - descifrarea corelaţiilor genotip-fenotip (Garvan Institute of Medical Research - Australia), medicamente personalizate genetic pentru tratamentul anti-cancer (Imperial College London - Marea Britanie) şi folosirea arhitecturii genomului în elaborarea medicamentelor personalizate pentru pacienţii cu cancer (Istituto Firc di Oncologia Molecolare - Italia).

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. in cativa ani acesti specialisti vor detecta cancer in toti participantii la acest "experiment"/asceasta cercetare.

    toate radiiatiile produse cateva ore pe noapte pentru cateva luni/ani isi vor spune cuvantul. 

    tot in numele progresului utilizeaza si aia procesoalele calculatoarelor sa mineze bitcoin si alte monede virtuale, se va gasi cativa baieti destepti sa utilizeze si aceasta aplicatie

    semnativa sentinta pe viata 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb