ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ, Au avut loc aproape 100 de percheziţii pentru destructurarea mai multor grupări infracţionale

Andrei Stan
Anticorupţie / 29 mai 2016

44 de persoane au fost reţinute

Poliţia Română a efectuat, pe parcursul ultimei săptămâni, 98 de percheziţii domiciliare pentru destructurarea unor grupări infracţionale, în urma acestor acţiuni fiind ridicate droguri, bani şi ţigări de contrabandă şi fiind reţinute 44 de persoane, se arată într-un comunicat de presă publicat astăzi pe site-ul instituţiei.

Astfel, în perioada 20 - 26 mai, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au efectuat 28 de acţiuni operative, pentru destructurarea unor grupări infracţionale specializate în trafic de persoane, trafic şi consum ilicit de droguri, criminalitate informatică şi spălare de bani.

În cadrul investigaţiilor, pentru probarea activităţii infracţionale a 160 de persoane cercetate, poliţiştii au efectuat 98 de percheziţii ce au vizat atât imobilele folosite de acestea, cât şi autovehicule pe care cei în cauză le utilizau în activitatea infracţională. Activităţile desfăşurate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au avut loc în cadrul unor dosare penale, aflate în instrumentarea D.I.I.C.O.T., se arată în comunicatul Poliţiei Române.

În urma administrării probatoriului, 44 de persoane au fost reţinute sau arestate, menţionează sursa citată.

Cu prilejul percheziţiilor au fost ridicate peste 4 kilograme de cannabis, 21 de ghivece cu plante de cannabis, 28 de ghivece cu răsaduri de cannabis, 12 doze şi 5 grame de heroină, 60 de grame de haşiş, un gram de cocaină, 53 de comprimate de ecstasy şi 101 de comprimate XTC, 3 cutii cu ciuperci halucinogene, aproape 1.300.000 de ţigarete de contrabandă.

De asemenea, au fost ridicate 52 de telefoane mobile, 4 laptopuri, 2 hard-disk-uri, o tabletă, un router, 36 de cartele SIM, 3 carduri de memorie, un memory - stick, dar şi aproape 1.300.000 de ţigarete de contrabandă, aproape 1.020.000 de euro şi peste 223.000 de lei. Totodată, pentru recuperarea prejudiciilor, a fost instituit sechestru asigurător asupra a 4 autoturisme.

La acţiunile desfăşurate au participat poliţişti din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate, care au beneficiat de sprijinul celorlalte structuri centrale şi teritoriale ale Poliţiei Române, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb