ÎN URMA CREŞTERII ALARMANTE A NUMĂRULUI DE INFECTĂRI CU COVID-19 Spitalele din Brazilia au atins capacitatea maximă

G.U.
Miscellanea / 11 martie 2021

Spitalele din Brazilia au atins capacitatea maximă

Oficialii din domeniul sănătăţii au avertizat astăzi că spitalele din principalele oraşe ale Braziliei au ajuns la capacitate maximă, relatează Reuters.

În ultima săptămână, Brazilia a înregistrat cel mai mare număr de decese provocate de COVID-19, iar acest aspect a condus la înăsprirea restricţiilor.

Potrivit sursei citate, secţiile de terapie intensivă destinate pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2 au atins niveluri critice de ocupare de peste 90% în capitala a 15 din cele 27 de state din Brazilia, potrivit informaţiilor furnizate de unitatea de cercetare Fiocruz din Rio de Janeiro.

În Porto Alegre, cel mai mare oraş din sudul Braziliei, nu există unităţi gratuite de terapie intensivă, iar gradul de ocupare a atins, de asemenea, 100% în alte două capitale de stat, a raportat Fiocruz.

Brazilia a deplâns ieri pentru prima dată mai mult de 2.000 de morţi cauzate de COVID-19 în 24 de ore, potrivit ultimului bilanţ oficial al Ministerului Sănătăţii, care a raportat 2.286 de decese noi

Majoritatea statelor braziliene au înăsprit restricţiile săptămâna trecută, în ciuda negării preşedintelui de extremă-dreaptă, Jair Bolsonaro, care a minimizat în mod constant pandemia şi s-a opus oricărei închideri a magazinelor, numele păstrării locurilor de muncă. De asemenea, preşedintele a îndemnat populaţia braziliană să iasă din casele lor.

În timp ce Europa şi Statele Unite intensifică vaccinările şi reduc numărul de cazuri, guvernul federal al Braziliei are un început lent, menţionând că doar 2% din cei 210 milioane de brazilieni au fost inoculaţi până acum.

În Brasilia, capitala federală a Braziliei, sistemul medical este copleşit de numărul de cazuri, iar secţiile de terapie intensivă ale spitalelor publicesunt ocupate în proporţie de 97%, iar cele private sunt la 99%, ceea ce a forţat oraşul să înfiinţeze din nou spitale de campanie, relatează Reuters.

Guvernatorul Sao Paulo, Joăo Doria, a anunţat, astăzi, o "nouă etapă" a restricţiilor, argumentând că aceasta este singura armă împotriva răspândirii virusului.

De asemenea, autorităţile statului au implementat măsuri în contextul pandemiei de coronavirus, precum: interzicerea circulaţiei în afara locuinţei după ora 20:00, suspendarea activităţilor religioase şi a evenimentelor sportive, distanţarea socială.

"Aceasta este o decizie dură. Niciun guvernator nu vrea să oprească activităţile economice din statul său", a declarat guvernatorul Sao Paulo într-un videoclip.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb